emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
2 Квітня 2012 З любов’ю і вдячністю парафіяни УГКЦ с. Ружа 2552

СПАСИБІ ГОСПОДУ ЗА ХРАМ
«Не я б’ю — верба б’є, за тиждень — Великдень» - знову з радістю скажемо ми всі, готуючись до світлого свята Воскресіння Господнього. І знову усі ми поринемо у той спогад, що рівно 8 років назад у нашому с. Ружа(Чемеровецького р-ну, Хмельницької обл.) було урочисте відкриття церкви, тепер уже покійним, владикою Михайлом Сабригою та назначено духовного керівника, молодого священика о. Ігоря Топоровського. Потреба духовного проводу дуже згуртувала усіх нас. З того часу відбулося багато змін. На парафії організовувалися цікаві, повчальні реколекії. Усі ми мали чудову нагоду більше дізнатися про Бога, задуматися над своїми помилками та робити все можливе щоб надалі жити по-християнськи. А яку велику роль це відіграло в духовному становленні наших дітей та молоді. Відвідування катехизацій, які проводили семінаристи, поїздки на християнський табір у с. Зарваниця посіяли у їхніх серцях добрі зерна любові.
Навесні 2006 року, з благословення Божого владики Михайла Сабриги, було розпочато будову храму. Матеріальна та духовна підтримка єпархіального управління, клопітка організація парафіяльного священика та щира й віддана праця сельчан призвели до того, що вже у 2008 році було зведено храм Покрови Пресвятої Богородиці й освячено його митрополитом Кир Василієм Семенюком. Яка велика радість панувала у наших серцях. Тепер і наші діти мають можливість взяти святі Таїнства Хрещення, Сповіді, Причастя, Вінчання в своєму рідному селі. Тепер ми не скитаємося по сусідніх селах, шукаючи духовної поживи. Господь благословив – і ми маємо свій храм.
Нещодавно на нашій парафії відбулася дуже важлива духовна подія. З благословення Божого архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівської єпархії Василія Семенюка у с. Ружу було привезено чудотворну ікону Зарваницької Богородиці. Кожен з нас мав можливість приклонитися до ікони, знести свої щирі молитви та за все подякувати Ісусові та Його Пресвятій Матері. Також було звершено Таїнство Соборування, яке уділяли священики Кам’янець-Подільського деканату: декан о. Антоній Федик, віце-декан о. Зіновій Маланюк, о. Тарас Хомюк та о. Ігор Топоровський. Семикратне помазання освяченим єлеєм і читання молитов на зцілення дало нам відчути Божу благодать і невимовну радість на душі.
Ми хочемо щиро подякувати всім жертводавцям які допомагали і надалі сприяють у розквіті нашої церкви, а особливо адміністратору парафії о. Ігорю Топоровському, який завжди з теплотою та любов’ю опікується нами, дбає про наш духовний розвиток та щиро молиться за нас. Просимо у Господа здоров’я для свого священика і опіки Матері Божої над його сім’єю.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо