emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
7 Квітня 2012 Прес-центр Товариства 1497

"ІНВАПРАВО" - ШКОЛА ПЕРЕМІН" – ШКОЛА НЕ ЗАКРИВАЄТЬСЯ!

На Хмельниччині успішно завершується проект "Інваправо" - Школа Перемін" - курс формування правових знань та практичних навичок у активістів з ознакою інвалідності м. Хмельницького задля забезпечення постійно діючої системи захисту прав людей з особливими потребами в громаді".

Непомітно, у роботі, злетіли сім місяців, як на Хмельниччині стартував проект "Інваправо" - Школа Перемін" - курс формування правових знань та практичних навичок у активістів з ознакою інвалідності м. Хмельницького задля забезпечення постійно діючої системи захисту прав людей з особливими потребами в громаді".
Проект впроваджувався Хмельницькою обласною громадською організацією "Подільське екологічне товариство" за підтримки Проекту ПРООН "Розвиток громадянського суспільства".
Час підвести підсумки. У ході виконання проекту вдалося об’єднати однодумців, представників громадських організацій та державних структур, які опікуються інвалідами та створити постійно діючу школу для людей з ознакою інвалідності у вже пройшли навчання 53 активісти громадських організацій, за участі яких проведено шість успішних адвокаційних кампаній на захист прав інвалідів.
Завдяки розробленій інтерактивній методиці проведення школи слухачам вдалося висвітити основні правові норми світового та вітчизняного законодавства щодо запобігання дискримінації та забезпечення дотримання прав людей з особливими потребами. До роботи школи залучалися відомі в Хмельницькій області та за її межами науковці, психологи, експерти з прав людей з особливими потребами. Розроблені, віддруковані та роздані для широкого загалу пам’ятки про права та пільги інвалідів та інформаційний плакат загальним тиражем 1500 примірників.
В рамках школи засновано клуб "Інваправо" для постійної дискусії та обміну досвідом серед консультантів та громадських активістів з ознакою інвалідності у роботі восьми клубів взяли участь понад 100 громадян. До роботи школи та клубу вдалося залучити адвокатів, якими надано правову допомогу та проведено консультації більш як для 160 людей з особливими потребами за наслідками яких підготовлено 21 позовну заяву, а у 16 випадках проводиться супровід справ у суді.
Як зазначив, на засіданні підсумкового клубу "Інваправо", керівник проекту Руслан Білик: "Робота над проектом не завершується, а лише розпочинається у новому форматі! Дякуючи тісній співпраці громадськості з мерією та державними органами міста Хмельницького вдалося досягти багатьох позитивних зрушень у системі забезпечення дотримання прав та пільг інвалідів міста, а також надати їм надію та впевненість у персональному захисті своїх прав. Ми однозначно будемо продовжувати розпочату роботу в місті, а також проводити пошук фінансування для продовження проекту на території всієї області, а можливо і регіону."

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо