emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Червня 2012 Юрій Кравець 2360

Правозахисна Група «Варта» допомагає отримати землю кожному українцю!

Не секрет, що земля в Україні інтенсивно переходить у власність олігархічних груп. За 4-5 років земельні запаси держави при таких темпах відчуження зменшаться ще на 70%. Тобто, реалізувати своє право на безкоштовне отримання земельної ділянки стане дуже проблематичним. Вже зараз більшість українців махнули рукою на цю можливість. Причини прості – хабарництво, корупція, здирництво і т.д. Безкоштовна земля передбачена Конституцією та Земельним Кодексом є дуже недешевою. І йдуть ці гроші не в державний бюджет, а в кишені чиновникам і їх посередників.
Що робити? Як вирішити цю проблему?
Є два варіанти, як зберегти землю для українців. Перший – зупинити незаконне виділення землі різним бізнес-групам. Другий – забезпечити реалізацію права на отримання земельної ділянки кожному українцю.
У першого варіанту є одне слабке місце – неможливо услідкувати за усіма махінаціями влади. Тому я почав інтенсивно впроваджувати у життя другий варіант. Протягом довгого часу, командою юристів розроблявся механізм за допомогою якого можна буде забезпечити виділення землі кожному українцю, який ще не реалізував своє право. Для цього потрібно було визначити слабке місце «системи». І цим слабким місцем є гаманець та майно самого чиновника, бо саме чиновник буде зобов’язаний вам віддати своє майно і гроші, якщо не хоче виконати свою роботу і забезпечити виконання норм Конституції та Земельного Кодексу.
Процес займе від 6 до 8 місяців. Як результат – отримання рішення про виділення земельної ділянки під забудову чи огородництва та садівництва, під будівництво гаражу. Потім вже починаються приємні турботи – оформлення права власності.
Чому цього ніхто не зробив раніше?
Головними причинами такої бездіяльності є дві вічних речі – інтерес і страх.
Страх. Кардинальна більшість юристів просто боїться вступати у боротьбу із всіма органами місцевого самоврядування, оскільки для представників цих органів земля є основним джерелом прибутків. Мільярди доларів, за які чиновники і ті, хто кормляться з їхніх рук, можуть багато чого зробити цьому юристу. Наприклад, можуть фізично пояснити, як не потрібно наступати на такий великий інтерес влади.
Інтерес. Інтерес полягає у тому, що роками налагоджені зв’язки суддів і чиновників, які дають можливість заробляти немалі гроші, можуть лопнути в один момент. І той, хто не звик боротись за кожне рішення суду, а волів домовлятись, втратить джерела свого існування. В той же час, юристи часто виступають посередниками між громадянами і державним апаратом у вирішенні земельних питань. Звичайно, таке посередництво є дуже прибутковим.
Чому опозиція не займається цим питанням більш радикально?
Все дуже просто. Завтра опозиція стане владою і прийме у спадок цей вид бізнесу - продаж українцям їхнього права на землю. Хто не може викупити згідно прейскуранту своє ж право, залишається ні з чим. В той же час, наші олігархи із великим задоволенням згрібають всі землі у свої руки. Хто володіє землею, той володіє державою.
Єдиний шлях зупинити цю вакханалію – реалізувати своє право на землю. Моя команда готова у цьому допомогти і дати гарантії позитивного результату.
Сьогодні вже 11 громадян нашої держави отримали землю завдяки цьому механізму! З 11 тих, хто звернувся – 11 тих, хто отримав. Це 100% результат. Сьогодні вже більше 100 чоловік звернулись до нас, бажаючи реалізувати своє право на землю. Завтра це будуть десятки тисяч. Післязавтра українці нарешті стануть власниками своєї землі!
Земля має належати всім українцям, а не сотні бізнесменів.
Більш детально про механізм отримання землі на моєму Блозі - http://kravec.org/?page_id=827.
Контакти Правозахисної Групи «Варта» - 067-406-95-98, 04594-4-61-84

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.56
39.6
42.11
42.14

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо