emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
УВАГА! Повідомлення ще не промодеровано адміністратором!
21 Лютого 2013 Євгенія 1327

22 лютого - День Роздумів. «Дівчата всього світу говорять: разом ми можемо змінити світ!".

Скоро 22 лютого, для багатьох людей це всього лише звичайна дата, звичайний день, але не для організації гайдів і скаутів! 22 лютого відзначається головне і спільне для гайдів і скаутів свято - День Роздумів.
Вибір цієї дати пов'язаний з тим, що це день народження засновників руху обох організацій - лорда Роберта Баден-Пауелл (1857 р.) і його дружини леді Олав Баден-Пауелл (1889 р.). Ця дата була введена Всесвітньою Конференцією в 1926 році і вперше святкувалася 22 лютого 1927.
Скаутський і гайдівський рух був заснований більше ста років тому у Великобританії і швидко поширився по країнах і континентах. На сьогоднішній день скаутські та гайдівскі організації існують в 216 країнах світу і об'єднують близько 38 мільйонів людей. Асоціація гайдів України (АГУ) зареєстрована в 1996 році як всеукраїнська дитяча організація, метою якої є всебічний розвиток особистості дівчинки і сприяння розкриттю її потенціалу.
Головною ідеєю святкування Дня Роздумів є міжнародне сестринство, об'єднання всіх гайдів в одній всесвітній організації, взаємна допомога, здійснювана через Всесвітню Асоціацію Дівчаток-Гайдів і Дівчат-Скаутів (ВАДГДС).
Щороку ВАДГДС вибирає тему для роздумів, і в цьому році це «Скорочення дитячої смертності та поліпшення охорони материнства».
Асоціація гайдів України також візьме участь у святкуванні Дня Роздумів, адже це прекрасна можливість подумати про дівчаток-гайдів і взагалі про дівчаток всього світу, разом висловитися і щось зробити для порятунку нашої планети. Святкові заходи пройдуть у всіх регіонах нашої країни, де розвинений гайдинг, а їх у нас 12. Будуть ігри, конкурси, цікаві завдання, де дівчата зможуть проявити себе. Це діяльність, до якої може приєднатися кожна з нас, а придбання у вигляді більш чистого, зеленого і безпечного світу отримають всі члени нашого руху не тільки зараз, але й у майбутньому. Нехай День Роздумів стане для кожного можливістю допомогти дівчаткам-гайдам та дівчаткам-скаутам у всьому світі врятувати планету, на якій ми всі живемо.
Для Асоціації гайдів України це дуже важлива дата, адже ми можемо довести собі та іншим, що можемо щось зробити, щось гарне, добре, а головне безкорисливе, адже гайдинг - це в першу чергу волонтерський ресурс для суспільства! Цей рік, як і попередні, не виняток. Гайдинг надає своїм членам можливість отримати унікальний досвід, який залишається з ними на все життя. Працюючи над досягненнями цілей ВАДГДС, ми сіємо насіння змін в суспільстві, які торкнуться майбутніх поколінь!



Асоціація гайдів України, єдина всеукраїнська громадська організація для дівчат, звертається до представників засобів масової інформації розповсюдити інформацію про святкування Дня Роздумів та привернути увагу українського суспільства до проблем українських дівчат.
Приєднуйтесь до нас, адже тільки разом ми можемо змінити світ!

***

Інформаційна довідка:
Асоціація гайдів України (АГУ) єдина всеукраїнська громадська організація для дівчат, яка діє в Україні з 1996 року. Мета діяльності: сприяння розвитку та формуванню соціально-зрілої жіночої особистості в її власних інтересах та в інтересах держави. АГУ є асоціативним членом Всесвітньої асоціації дівчат-гайдів та дівчат-скаутів (WAGGGS). Більше про діяльність АГУ: http://www.girlguiding.org.ua/

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо