emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
3 Вересня 2013 Олександр Вольф 1808

Організація навчання тяжкохворих дітей, які перебувають на довготривалому лікуванні у закладах охорони здоров’я – необхідне завдання для тих, хто намагається забезпечити права людей і дітей. Адже у багатьох випадках, незважаючи на серйозні проблеми із здоров’ям, діти продовжують жити, хоча й залежать від лікарських препаратів і процедур.
Саме тому дуже важливо постійно підкреслювати, що ці діти – такі ж самі, що і інші, хоча й мають особливі потреби. Для цього Асоціація паліативної та хоспісної допомоги об’єднує до 30-ти волонтерів, які намагаються привнести радість туди, де в основному панує смуток. Так виник один із видів діяльності Асоціації – «Школа в лікарні» – проект з навчання дітей, які знаходяться в «ОХМАТДИТ». З 1 вересня 2013 р. навчання відбуватиметься для декількох дітей з віділення токсикології, а з 1 жовтня – і для тих, які перебувають у відділеннях СНІДу, гнойної хірургії, онкогематології. Використовуватимуться сучасні комп’ютери, які у поєднанні з роботою добровольців, стануть гарним інструментом соціалізації та активізації маленьких пацієнтів.
«Я дуже люблю вчитися. Але у мене немає для цього можливості! Бо я не кожного дня можу вийти навіть на двір!» - каже 13-річний К., пацієнт «ОХМАТДИТ», до якого майже щодня приходять вчителі із столичної школи № 139.
До цих пір матеріальна база для навчання, виховання та розвитку дітей залишалася у вигляді книжок, пазлів, конструкторів, наборів для творчості і т.ін. Але, дякуючи плідній співпраці з рядом організацій, які не залишаються осторонь соціальних проблем, психологи, вихователі та соціальні працівники вже можуть значно розширити діапазон навчальних, психологічних методів роботи. Представництва в Україні компаній Intel, Asus, Kingston, Western Digital та компанія Зона51 надали цілий ряд обладнання (ноутбуки, навчальні нетбуки, призначені для навчання дітей Classmate, маршрутизатори та ін.), яке буде використане для зайнять з пацієнтами лікарні «ОХМАДИТ». Звичайно, використання комп’ютерних тестів, ігор, навчальних програм та ін. урізноманітнить і осучаснить вибір методів для тих, хто займається з дітьми.
Дякуючи підтримці адміністрації лікарні та Центру медико-психологічної, соціально-реабілітаційної допомоги, небайдужому ставленню керівництва, лікарів, психологів, соціальних працівників (до речі, «ОХМАТДИТ» – чи не єдина дитяча лікарня в Україні, де представлена вся мультидисціплінарна команда!) – стало можливим впровадження таких нестандартних методів навчання. Звичайно, величезна допомога надається Шевченківським управлінням освіти та науки, а також середньою школою № 139 м.Києва – саме ці педагоги погодилися підтримати ініціативу лікарні щодо активізації і соціалізації дітей.
У липні-серпні 2013 року Центром медико-психологічної, соціально-реабілітаційної допомоги «ОХМАТДИТ» було проведене дослідження навчальних потреб дітей. Виявилося, що приблизно половина з них охоче займатиметься за дистанційною формою навчання з використанням навчальних нетбуків Classmate. Найбільш популярні серед дітей предмети – математика, англійська мова, історія.
Проект «Школа в лікарні» Асоціація паліативної та хоспісної допомоги розпочала у співпраці з Центром медико-психологічної та соціально-реабілітаційної допомоги Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», у 2011 р., після численних перемовин з Управлінням освіти Шевченківської РДА та школами Шевченківського району м.Києва. У першу чергу, таке навчання було організоване для декількох дітей, які фактично живуть в цій лікарні. У травні-червні 2011 і 2012 років вони отримували табелі і подарунки від волонтерів, які не залишаються байдужими до їхніх потреб.
Праця волонтера – помічника психолога або соціального працівника полягає на спілкуванні з дітьми, у першу чергу з тими, які потребують особливої уваги – дітьми з неповних родин, тими, що мають особливі потреби та іншими. Наприклад, для багатьох дітей маму і тата замінює персонал – діти, отримуючи діаліз для очистки крові при хронічній нирковій недостатності, фактично живуть у лікарні, а їхні батьки не можуть або навіть не хочуть приїздити до них. Можна зауважити, що з часом після роботи з волонтерами, психологами, соціальними працівниками діти змінюються, відчувають себе потрібними, довіряють і чекають на нові зустрічі. Відповідно, регулярні зустрічі з небайдужим до кризової ситуації ближнього волонтером можуть вплинути на формування позитивного відношення до навколишнього середовища та збільшення довіри до нього.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до волонтерства в центральній дитячій лікарні України, а також в інших закладах, з якими тісно співпрацює Асоціація паліативної та хоспісної допомоги та присвятити трохи свого часу дійсно корисній і важливій справі.

Джерело - Асоціація паліативної та хоспісної допомоги www.palliativ.kiev.ua

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо