emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
27 Вересня 2013 Григорій 2368

Курс України до ЄС: воля Юлі чи вибір народу?
Це риторичне питання піднімає чи не кожен українець, який переймається майбутнім України та власним благополуччям зокрема. Як відомо, державна політика спрямована на розвиток країни європейським шляхом. Одним із перших кроків на цьому шляху має стати підписання Угоди про асоціацію України і ЄС, укладення якої планується на листопад цього року.
Проте не все так просто, як здається на перший погляд. Головним каменем спотикання у цьому першому кроці може стати справа екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Адже в ході проведення саміту «Ялтинська європейська стратегія» прослідковується зміна позицій деяких учасників форуму. Це дедалі більше посилює невпевненість українського народу у можливості жити за європейськими мірками.
Своє бачення євроінтеграційного курсу країни та ситуації довкола підписання угоди про асоціацію озвучив представник України в Конгресі місцевих і регіональних влад в Раді Європи Віталій Олуйко.
За словами Віталія Миколайовича спекуляція цією темою не дасть змоги жодному українському політику отримати позитивних політичних дивідендів. Оскільки неприпустимим є протиставлення будь-якої людини, її амбіцій, долі всієї держави, благополуччю її громадян.
Україна у геополітичному аспекті має стати своєрідним «містком» між ЄС та РФ. Тому на часі необхідно вирішувати питання, щоб Україна стала членом асоціації і крок за кроком рухалася у цьому напрямі. Українським політикам необхідно ставити на перше місце інтереси держави та використати цей шанс входу до ЄС, бо іншої нагоди може і не бути.
Стосовно справи Ю.Тимошенко Віталій Миколайович зазначив, що перебуваючи в Раді Європи та Страсбурзі, і останній конференції у Вільнюсі там питання про це навіть не порушується. Європа розуміє, що Україна – велика європейська держава. Європа зацікавлена аби Україна в перспективі стала членом ЄС. А проблема Ю.Тимошенко буде розглядатися у правовому полі окремо.
Намагання певного кола політиків звести питання європейської інтеграції України до справи однієї людини – нехай навіть дуже відомої і свого часу дуже популярної – це небезпечна гра. Особливо якщо виявиться, що все зроблене і досягнуте за останні роки буде перекреслено лише справою Тимошенко.
І влада, і опозиція мають працювати, щоб адаптувати українське законодавство, для подальшого розвитку України як європейської держави.
Тож міркуйте самі від кого залежить наше європейське майбуття: від амбіцій однієї людини чи волевиявлення усього українського народу!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо