emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
31 Січня 2014 Петро Тарасюк 1498

Нарешті Верховна Рада ухвалила так званий закон «про амністію».

Він став результатом дводенних перемовин Президента з лідерами опозиційних сил. Важко переоцінити значимість цього закону як для українського суспільства, яке знаходиться у стані конфронтації, так і для очільників опозиції, які ставили вимогу амністування затриманих, як фундамент для ведення переговорів з врегулювання суспільно-політичної ситуації.
Влада зробила свій крок, виконавши вимоги тих людей, що мітингують та зобов’язання взяті на себе в результаті домовленостей з опозицією. Проте підтримки цей крок наразі не отримав. Адже замість взаємних поступок та виконання умов закону, представники протилежного політичного табору звинувачують керівництво держави у маніпуляціях. Необхідність звільнення адміністративних будівель та розблокування вулиці Грушевського називають спекуляцією і т.д, в той час як навіть офіційний представник держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що США засуджують захоплення адмінустанов мітингувальниками. Виходить така двояка позиція: зауваження до влади зі сторони світової спільноти визнаються як істина першої інстанції, а ось критика діяльності опозиції відкидається, як така, що начебто не містить ґрунтовних підстав.
Переконаний, що суспільство повинно надалі рухатися в напрямку віднаходження консенсусу та продовження діалогу. Перші позитивні кроки зроблено, не можна зупинятися відчувши якесь полегшення. Слово за опозицією, сподіваюсь, лідери зможуть переконати людей у правильності розблокування та звільнення державних органів. В той же час усі площі, де протест проходить у мирному руслі та приміщення, де не розміщуються органи влади, залишаються так би мовити у розпорядженні мітингувальників. Акцент на тому, що протестуючими залишаються місця, де відбувається мирний протест в черговий раз доводить на стримуванні влади від розгортання силового сценарію.

Петро Тарасюк,
депутат обласної ради,
голова постійної комісії з питань законності,
правопорядку та місцевого самоврядування

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо