emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Червня 2014 Олександр 2351

Добрий день, шановна редакція. Нещодавно проходив біля академії Державної прикордонної служби ім. Богдана Хмельницького і звернув увагу на те, що повз вул. Шевченка, на території академії, будують ще одну "алею слави" (третю, якщо я не помиляюсь). Ні для кого не секрет, що в країні криза, в тому числі і фінансова. На військову сферу не вистачає коштів, для військовослужбовців, які захищають нас у «гарячих точках» не вистачає обладунків… Наша академія будує ТРЕТЮ "алею слави"! Невже це так необхідно? Адже судячи по об’єму робіт і вкладених коштів на будівництво цієї алеї можна було б закупити чимало бронежилетів, яких постійно не вистачає, або іншого спорядження. Невже так важливо будувати «алею слави», коли держава фактично у стані війни? Бюджет - одна суцільні діра, скорочуються соціальні виплати, програми і т. д. Але в академії, схоже, на це не зважають. Не кажучи про корупцію в самій академії.
Не кажу вже про офіцерський вигляд окремих командирів. Коли я служив в армії, то не лише солдати, але й офіцерській склад проходив фізичні заліки, показуючи приклад іншим. Окремі офіцери з нашої академії не те що один із нормативів фізичної підготовки не складуть, а взагалі забули що таке фізична підготовка. Виходить, що при вступі до академії ти маєш бути фізично підтягнутим, а після закінчення можна забути про це?! Про який захист державного кордону може йти мова, коли офіцер не може здати норматив з бігу на 300 метрів чи бодай на 1000 метрів? А як відомо, Україна за своїми розмірами у Європі має один з найдовших кордонів.
От, до прикладу, подивитись на ректора академії чи заступника його: хотілося б дізнатись, як вони здають нормативи по фізичній підготовці і чи здають взагалі? Тому що по ваговій категорії, думаю, їм можна в «сумо» змагатись. Який приклад вони можуть подати курсантам?
Під час інавгурації Президента Порошенка Петра Олексійовича з його вуст пролунало що «слово генерал має асоціюватись зі словом герой», але, дивлячись на ректора нашої академії, слово герой якось не відповідає дійсності. Але повернемось до «алеї слави». Нещодавно ректор академії Державної прикордонної служби ім. Богдана Хмельницького звернувся до небайдужих Хмельничан з проханням про фінансову допомогу академії. Напевно, ця допомога потрібна для будівництва алеї?!
І ще хотілось би знати, чому для «земельно-будівельних» робіт долучають курсантів? Їх вчать науки «стройбата», як було в Радянському союзі, чи просто для економії коштів?
Ганьба таким ректорам і генералам, які гроші державні під час кризи і фактично війни витрачають на алеї, яких і так є дві!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо