emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
23 Липня 2014 Сергій 1983 1

Що швидко летить угору, потім принципово не хоче падати

Економічні та гуманітарні виклики сьогодення стали темою обговорення на зустрічі представників громадськості та активістів Партії розвитку України у Хмельницькому. За круглим столом зібралися представники всіх районів та міст області.
Держава переживає складний політичний та соціально-економічний період, час вимагає згуртованості суспільства, зваженості та оперативності управлінських рішень. “Антикризові заходи не завжди забезпечують соціальний захист наших людей, - каже член громадської ради з Нетішина Галина Григор’єва, - Звернення громадян свідчать про їх стурбованість різким зростанням цін на енергоносії, продукти харчування, товари першої необхідності, транспортні та житлово-комунальні послуги.”
За підрахунками Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», ціни лише на борщовий набір в Україні за місяць зросли на 3%, а за рік і зовсім на 19%.
«В нашій області на третину подорожчали цибуля і капуста, морква додала в ціні 15%, буряк - 13%. Загалом, ціни на продукти харчування в червні та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше (на 9,4%) подорожчало м’ясо птиці. На 6,4–3,1% зросли ціни на яловичину, рис, макаронні вироби, хліб, рибу та продукти з риби, свинину, соняшникову олію, продукти переробки зернових; на 2,3–0,8% – на цукор, кондитерські вироби з борошна та цукру, безалкогольні напої, маргарин, кисломолочну продукцію, сметану” - констатує член команди розвитку з Городка, громадський активіст Галина П’ятак.
В Україні ціни невпинно повзуть угору, водночас як зарплати і пенсії лишилися на місці. Така невтішна статистика дає підстави говорити про невтішну ситуацію з цінами на продукти в Україні. «Здається, що влада відпустила ціни у «вільне плавання», повісивши на людей ще й тягар умов МВФ, за виконання яких Україна так ще й не отримала нічого конкретного, окрім чергової порції обіцянок, - говорить член Партії розвитку України Лілія Бернадська. – Наша політсила не може стояти осторонь і наполягає, аби влада прозвітувала про ті причини, що призвели до безконтрольності цін та стану перемовин з іноземними партнерами, на вимогу яких українці сьогодні вкотре змушені нести черговий фінансовий та соціальний тягар виключно на своїх плечах».

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо