emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Серпня 2014 Сергій 2065

Активіст команди розвитку на Хмельниччині Андрій Прусецький висловив своє бачення щодо введення додаткового податку на військові потреби.

Небачене обурення на Хмельниччині викликала звістка про можливе введення додаткового податку у розмірі 1,5% від заробітної плати. Кабінет Міністрів «загорнув» дану ініціативу у патріотичну розповідь про необхідність фінансування антитерористичної операції та військових потреб держави.

Головна проблема в даному випадку полягає у тому, що весь тягар знову лягає на плечі тих, хто не володіє якимись надприбутками. Цей податок вираховуватимуть із заробітої плати кожного лікаря, вчителя, держслужбовця. Ті кому й так не завжди легко, ще вимушені поділитися. І все наче нічого.. В таких важких умовах здається і цей крок влади люди з часом сприймуть. Адже усе суспільство відчуває і бачить жахіття, яке огорнуло східні регіони. В таких умовах українці гуртуються і ладні віддати останнє, аби жити у мирі і спокої.

Проте чому ж не віднайти механізм, який перекладе тягар фінансування військових потреб на плечі олігархату. Адже існує не одна сотня персон, котрі неймовірно збагатилися на просторах неньки України. Думаю 1,5% статків цих найбагатших людей дозволили б зробити українську армію однією з найсучасніших. Але хто ж забиратиме у своїх колег-бізнесменів..?
До того ж даний податок несе у собі ще один ризик, який стане відчутним все для того ж держбюджету України. Введення додаткового оподаткування спонукатиме «найбільш щедрих» підприємців виплачувати заробітну плату своїм працівникам у конвертах. Відповідно, посилення тінізації економіки зменшуватиме відрахування до бюджету.

Андрій Прусецький,
економіст

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо