emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Серпня 2014 Anatoliy Savchuk 1551

Вих. № 1 / 14
“ 14 ” серпня 2014 р.

Депутатам
Хмельницької міської ради


Шановний Хмельницький міський депутате,


звертаюсь до Вас з проханням щодо передачі будівлі за адресою П.Мирного 23 Хмельницькому товариству молодих інвалідів у довготермінову оренду (на 10 років) на безоплатній основі.
Це дасть товариству можливість звертатись з соціальним проектом створення «Центру розвитку молоді з вадами здоров’я» до європейських фінансових інституцій та претендувати на фінансування як ремонтних робіт, так і надання соціальних послуг дітям та молоді з вадами здоров’я..
Управління праці та соціального захисту населення дозволило товариству перевезти матеріальні цінності з приміщення за адресою вул. Чкалова, 20, яке виставлялось на продаж, у будівлю по вул. П.Мирного, 23, орендоване ним. Тепер управління відмовилось від оренди цього приміщення, тому і просимо, як і планувалось задіяти його для соціальних послуг.
Впродовж 8 років приміщення підтримується нами, згідно наших фінансових та матеріальних можливостей, періодично опалюється електричними конвекторами, з метою недопущення повної руйнації будівлі, на що витрачається понад 10 тис грн. щорічно.
Періодично (періодичність зумовлена відсутністю опалення та невизначеністю господаря) збирається молодь на тренінги, творчі вечори поезії та співу, заняття у гуртках. З молоддю працюють психологи Хмельницького міського центру соціальних служб дітей, сім’ї та молоді, волонтери Хмельницького національного університету, Хмельницького інституту соціальних технологій
Нагадаю Вам, що частина цієї будівлі відремонтовано за рахунок коштів Українського фонду соціальних інвестицій, з умовою що надалі послуга зі сприяння працевлаштуванню, згідно договору з фондом, повинна була фінансуватись з місцевого бюджету, але, на жаль, фінансова криза не дала змогу це зробити. Вже сім років ми просимо передати будівлю товариству, аби ми мали підґрунтя для пошуку фінансових і міжнародних і вітчизняних донорів, але нам не йдуть назустріч.
Вважаю за доцільне зазначити – нашою командою впродовж останніх 10 років в область та місто залучено понад 3 млн. грн. державного фінансування, благодійних допомог та фінансування соціальних проектів міжнародних та вітчизняних неурядових організацій. Ви ж розумієте що ці кошти спрямовувались на оплату послуг, товарів, оренди приміщень, тощо, і так чи інакше, вони мали свій позитивний вплив на бюджет міста.



Виставивши на чергову продаж, раніше взятої під соціальні потреби мешканців міста будівлю, короткотермінова вигідність очевидна, а далі?
Сьогодні відкриваються можливості задіяти європейські грантові програми, але за умовами конкурсів, будівлі повинні бути хоча б у довготерміновій оренді.
Прошу Вас зважити на обставини що товариству немає куди йти, а постійна робота з молоддю проводиться в т.ч. і зі створення робочих місць, і з працевлаштування, і надію на підтримку нашого проекту з боку європейського союзу ми маємо, в цьому напрямку проводяться постійні консультації та обмін пропозиціями, захист проектів.
Дайте можливість молоді товариства зробити власний центр, де в т.ч. будуть тренажери, які хтось хоче так бачити в цьому районі, і інше майно передане містом товариству.
Комплекс соціальних послуг передбачатиме:
• соціально-побутові послуги,
• психологічні послуги, що вже здійснюється з допомогою Хмельницького міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді,
• соціально-педагогічні послуги - надаються за участі бібліотек та інститутів міста,
• соціально-економічні послуги – надаються,
• юридичні послуги – надаються за участі приватних адвокатів,
• послуги з працевлаштування та соціального супроводу на робочих місцях – надаються, крім того ми надаємо послуги з творчої реабілітації молоді, залучаємо їх до гуртків поезії, співу та декоративно-прикладного мистецтва – з молоддю працюють досвідчені фахівці..
Прошу Вас не залишати молодь без приміщення, крім того зазначу таке – з початком роботи центру, після проведення ремонтних робіт, – він зможе працювати на умовах часткового самофінансування .
В той же час, не можу бути невдячним Вам, міським депутатам за підтримку працюючого молодіжного товариства.

P.S. При огляді приміщення 13.8.2014 року депутатом Хмельницької міської ради В.К. Буяновським, мені було зауважено, що ми орендуємо будівлю як складське приміщення, тому повинні сплачувати за оренду, т.т. видатки за утримання від руйнації будівлі – до розрахунку не беруться.
Наведу приклад – за оренду кімнати площею 28 кв.м. за 21 рік обласне товариство сплатило місту понад 100 тис. грн. (не з місцевих бюджетів), зроблено ремонтів приміщення ще на 22 тис. грн. За такі гроші місто мало б по людській совісті передати це приміщення у безоплатне користування нам з тим аби ми і надалі могли залучати в область кошти грантових програм, але ні - орендні ставки ростуть. ось така проза життя.
До речі, С.І. Воронецький не дасть сказати неправду – проект «Берег надії», ініційований С.І. Мельником, створений теж нами і за нашою участю.
Нам зайвих похвал не потрібно, поки Бог дає наснагу та здоров’я ми хочемо розвивати соціальну сферу Хмельниччини, створювати громадянське толерантне суспільство, розвиваючи та виховуючи молодь міста, яка на жаль має проблеми із здоров’ям.
Вирішувати – звісно Вам, бачите Ви нас партнерами, чи не бачите взагалі.

З повагою,
голова товариства,
Ваш виборець
А.М. Савчук.
+380-67-676-81-44

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо