emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
20 Грудня 2014 Анатолій 1898

Молодь не втрачає оптимізму.
Незважаючи на блокування депутатами Хмельницької міської ради – Воронецьким С.І., Івашко В.С., Буяновським В.К., Шевченко Д.В. та іншими народними обранцями питання, щодо надання Хмельницькому товариству молодих інвалідів, передбаченої саме для цієї молодіжної організації та іншої молоді міста з інвалідністю, ще у 2007 році будівлі, за адресою вул.. Панаса Мирного 23, актив територіальної молодіжної громади міста, не опускає руки і намагається гуртувати та навчати молодь під час проведення реабілітаційних заходів соціально – культурної, творчої, фізкультурно - спортивної, психологічної і професійної реабілітації.
Мабуть ніщо так не гуртує більше ста молодих людей міста, як суспільно – політична ситуація в країні, війна на сході, байдужість і пусті обіцянки можновладців міста впродовж років. Ще у 2007 році зазначена будівля, її ремонтні роботи, придбання мінімального обладнання за кошти позики Світового банку, передбачалась для створення соціальних послуг для молоді з інвалідністю по професійній орієнтації, трудовій і соціальній реабілітації, творчого та фізичного розвитку та подальшому працевлаштуванню і соціальному супроводу на робочих місцях.
Але, мабуть, ще у ті роки навіть не передбачалось розвитку соціальних послуг і перехід інноваційного соціального проекту у статус комунального закладу соціального захисту молодих людей міста з інвалідністю за Шведським і Німецьким зразками, мабуть були інші плани, відмінні від декларованих стратегій. Здавалося б, увесь ланцюжок системи реабілітації дітей і молоді, що створено в області, завдяки зусиллям громади області, особисто керівника департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА С.І. Лукомської, міського голови С.І. Мельника, має бути логічно завершений саме цією соціальною послугою, ставши пілотним не тільки в нашій області.
Ще два роки назад, коли депутати С.І. Воронецький і В.С. Івашко впевнено переконували молодь товариства , що звільнивши для продажу з аукціону будівлю, яку товариство орендувало впродовж 11 років за адресою віл. Чкалова 20 і перемістивши майно у будівлю по вул. Панаса Мирного 23, питання передачі в довгострокову оренду останньої будівлі буде вирішено дуже швидко. Але не так сталося, як обіцялося. Виникає цілком виправдане питання – для кого працюють ці чоловіки, які не дотримуються своїх обіцянок? Але точно – не для територіальної громади міста.
Звертаюсь до названих депутатів і керівників управлінь – схаменіться, в той час, коли Україна взяла невідворотний курс на євроінтеграцію, дотримання права людей з інвалідністю НА ЖИТТЯ, стануть лакмусовим папірцем, який в загальній статистиці дотримання прав людини в Україні, буде в значній мірі визначальним. Молодь товариства сподівається, що Святий Миколай і Вам дарував мудрість та совість.
А як же живе молодь товариства в умовах владного ігнорування? Мабуть доречним буде зробити короткий звіт по роботі активу молодіжної організації, аби не здаватись Вам жебраками і безхатченками.
Нашому товариству вже більше 14 років. У цьому році нам вдалося провести не так багато заходів, як потребується молоді, але мета всієї діяльності залишається незмінною – всебічний розвиток молоді, її інтеграція і соціалізація. Завдяки нашим друзям, партнерам і просто небайдужим людям цього річ проведено понад 20 загальних і більше 30 групових реабілітаційних заходів, надано більше 90 індивідуальних консультацій, 12 молодих людей знаходяться під соціальним супроводом товариства, 6 молодих людей здобувають вищу освіту у вищих навчальних закладах України.
Дозволю собі зробити невеликий опис заходів, познайомити Вас з переліком напрямків, за якими ведеться реабілітація молоді. Насамперед це – навчально – групові тренінги по створенню груп взаємодопомоги, тренінгові програми для розвитку комунікативних і сенсорних навиків, обговорення на семінарах і круглих столах прав, свобод і обов’язків молоді, визначених Конституцією України, Конвенцією ООН «Про права інвалідів», Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», тощо. Заходи за цим напрямком дозволяють юнакам і дівчатам розширити свій світогляд, надати впевненість, навчити толерантності і взаємодопомозі. У цьому блоці заходів неоціненну, без перебільшення, допомогу товариству надають психологи Хмельницького міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, Хмельницька обласна фірма «Кіновідеопрокат». Щира подяка Вам за допомогу, надійні партнери громадської організації.
Духовним збагаченням молоді, її патріотичним вдосконаленням ми опікуємося спільно з бібліотечними закладами міста, музеями, Хмельницьким міським територіальним центром соціального обслуговування, обласним відділенням товариства глухих, яке надає свій клуб для заходів, тощо. Ці заходи набувають вже іншого забарвлення та насиченості – творчі вечори поезії і прози, музики і співу, хореографії – в товаристві багато обдарованих молодих людей. Реалізацію та визнання наші майстри і артисти знаходять на фестивалях творчості людей з інвалідністю - міських, районних, обласних, всеукраїнських і міжнародних, останні виступи відбулися цього місяця на великій сцені «Українського Дому» на Київському Хрещатику. Особливі слова подяки висловлюю нашому землюку, поету – пісняру Олегу Стадніку, який щотижня долаючи десятки кілометрів від рідного села Кривачинці, Волочиського району, у дощ чи сніг, спеку чи відчайдушний мороз, поспішає на допомогу молоді у її творчому розвитку.
Гармонійний розвиток молодої людини ми не бачимо без стабільного фізичного стану який набувається у фізкультурно – спортивних заходах, за відсутності стаціонарних приміщень, проводяться, зазвичай, на свіжому повітрі – у дендропарку міста, біля озера, у парку ім. М. Чекмана, тощо. Згадавши М.К. Чекмана не можу не промовити - світла пам’ять цій людині, за часів його управління містом громадська організація орендувала приміщення комунальної власності за 1 гривня в рік і мала перспективи для розвитку.
Напередодні Різдвяно - новорічних свят дякую нашим партнерам у проведенні фізкультурно – спортивних заходів – керівникам і колективам управління молоді та спорту Хмельницької міської ради, Хмельницького міського спортивно – технічного клубу ДТСААФ, шахово – шашковому клубу і іншим, хто долучається до добрих справ.
Але врешті – решт для чого ці заходи проводяться? Як нам колись кинули у докір : «Все це – гоцки!» Спробую переконати Вас що це розвиток, це рух молоді вперед до самообслуговування, до самореалізації, до самозабезпечення і соціалізації. Вищезазначені заходи дозволяють активу товариства протягом певного періоду вивчити характер, здібності і нахили молодої людини яка вирішила приєднатися до товариства, взнати про її конкретну життєву ситуацію і скласти уяву про характер допомоги, що потребується. Молодій же людині цей період часу дає можливість зорієнтуватись, призвичаїтись до колективу, потоваришувати з кимось з однодумців, врешті-решт обмінятися номерами телефонів для взаємного спілкування, а головне – почуватись неізольованою і неодинокою.
Після періоду знайомства та призвичаювання, за допомогою зазначених реабілітаційних заходів, з’являється потенціальна можливість пошуку робочого місця для учасника спільноти. Хоча і не йде нам назустріч у цьому, актуальному для молоді питанні місцева влада, ми не опускаємо руки, тому що свідомі і відповідальні підприємці, керівники підприємств, установ ще не перевелися на Поділлі. За виключенням півтора десятки молодих людей, всі учасники товариства працевлаштовані – хто на повний робочий день, хто на меншу кількість робочих годин. І тільки відсутність власної домівки заважає товариству розвивати свій досвід, докладати зусиль для трудової зайнятості всіх учасників спільноти, сприяти іншим молодим людям міста у працевлаштуванні, зайнятості. Як це зробити, повірте, ми знаємо як і уміємо не на словах.
Звертаюсь зі словами щирої поваги і вдячності людям, що нас підтримують та допомагають, з побажаннями здоров’я, щастя і миру, злагоди і родинного тепла, Божого благословення і ласки у 2015 році, я вірю в майбутнє України, я вірю в українців.
Центру розвитку молоді «Республіка Добра» - БУТИ!.
https://plus.google.com/u/0/photos/+AnatoliiSavchuk/albums/6095023116415138753

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо