emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Лютого 2015 Валерій Іванюк 1763

Пам'ятка клієнтам банку. Прочитати і запам'ятати!

Банківська пластикова картка вже увійшла в наш побут, як звичайний фінансовий інструмент доступу до коштів. Ще років 10 тому банкірам доводилось довго пояснювати, що і для чого, а популярність пластикових грошей та безготівкових розрахунків зростала завдяки одному із головних аргументів - безпеки та збереження коштів у випадку крадіжки або втрати гаманця. Змінюються гроші, змінюються методи, але шахраї завжди знаходять засоби поживитися “легким хлібом”. Для безпеки Ваших коштів пропонуємо прочитати і запам’ятати декілька правил, як не потрапити у пастку шахраям.

Перш за все необхідно пам’ятати, що безпека Ваших коштів у Ваших руках і будь-яка інформація про картку, її номер, термін дії, код CVV, або Ваші паспортні дані, дата народження і навіть дівоче прізвище Вашої матері, номер Вашого телефону, на який Ви отримуєте SMS-повідомлення про рух коштів та одноразові паролі доступу, можуть бути використані шахраями.

Зазвичай з цього переліку більшу половину даних пересічний громадянин з легкістю та довірливістю розміщує у мережі Інтернет або у звичайних газетних оголошеннях. А для повноти всієї необхідної інформації шахраї телефонують під виглядом працівників різних служб банку та уточнюють все те, що не вистачає.

Перше правило: банк ніколи не буде телефонувати клієнту для уточнення будь-яких даних! Якщо до Вас таки зателефонували та пропонують підвищення кредитного ліміту, терміново заблокувати картку або підключити якусь послугу, краще покладіть слухавку та зверніться у найближче відділення банку або самі зателефонуйте у банк за перевіреним номером. Наприклад, для клієнтів ПриватБанку - це безкоштовний короткий номер для дзвінків з мобільного телефону 3700.

Друге правило: будьте уважні при знятті готівки з картки у банкоматі. Перевірте чи немає будь-яких підозрілих пристроїв, накладок на клавіатуру. При введені пін-коду картки прикривайте іншою рукою клавіатуру. У ПриватБанку існують методи зняття готівки у банкоматі без картки через мобільний додаток Приват24, в якому пін- код вводиться на вашому смартфоні.

Третє правило: при розрахунку карткою за товари чи послуги в торгово-сервісній мережі слідкуйте за діями продавця, щоб уникнути записування або запам’ятовування номеру карти та CVV-коду, який знаходиться на зворотній частині. Обов’язково підтверджуйте свою покупку пін-кодом або підписом на чеку POS-терміналу банку. У ПриватБанку є картки із вмонтованим радіо передавачем PayPASS, який дозволяє проводити розрахунки не передаючи картку продавцю, а лише приклавши гаманець до зчитувального пристрою.

Четверте правило: для отримання коштів на картку вам необхідно надати Вашому партнеру лише її номер! Не потрібно ніяких підтверджень про платіжність картки в терміналі чи банкоматі. Не повідомляйте нікому одноразові паролі, які приходять Вам на мобільний телефон. Ні в якому разі не розголошуйте термін дії картки (4 цифри біля номеру картки наприклад 09/17), CVV-код (3 цифри на звороті картки зазвичай нанесені на полі для підпису після цифр, що повторюють останні чотири цифри картки, наприклад 2345 123 - де 123 і є CVV - код) і звичайно пін-код, який не варто записувати на картці, або зберігати записаним в гаманці біля картки. Також не встановлюйте пін-код роком або датою Вашого народження, або банальні чотири одиниці, нулі, 1234 і т.д.

П’яте правило: Користуйтесь інтернет-банком тільки на офіційних сайтах. Не переходьте на сайт із повідомлень у електронній пошті, а особливо, коли Вас просять змінити пароль входу! Нікому не розголошуйте паролі! Для клієнтів Приват24 використовуйте для входу сайт банку http://pb.ua

Для більшої гарантії безпеки Ваших коштів скористайтесь наступними рекомендаціями:

Не залишайте свої картки без нагляду.

Не передавайте картки та під-коди іншим особам.

Не вказуйте в оголошеннях номер мобільного телефону, на який ви отримуєте SMS-повідомлення про рух коштів. Для оголошень використовуйте інший номер телефону, який не прив’язаний до банківських карток.

Для здійснення фінансових операцій через Інтернет або для оголошень використовуйте спеціальну Інтернет-картку, яку можна відкрити безкоштовно та миттєво в Приват24.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на номер клієнтської підтримки ПриватБанку 3700 і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці - карту заблокувати.

Завжди слід пам’ятати, що шахраї діють швидко, впевнено та, без сумніву, покладаючись на Вашу довірливість та необізнаність. У нашому випадку Ви вже інформовані, а отже - озброєні!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо