emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Квітня 2015 Сергій 1537

28 березня відбувся перший чемпіонат міста Хмельницького з регбі-5 серед дітей 2001-2004 р.н. В спорткомплексі Хмельницького національного університету змагалися 10 команд, розділених на дві вікові категорії. У старшій, окрім хлопців, змагалися дві команди із дівчат.
З кожним роком популярність у Хмельницькому такого видовищного ігрового спорту, як регбі, невпинно зростає.
- Регбі раніше не цікавився. Але коли дізнався, що в нашому місті гратимуть діти, та ще й дівчата, то вирішив прийти. І я просто вражений від побаченого. Приємно, що представниці прекрасної статі не бояться грати в жорстку гру і при цьому демонструють результат, - розповідає хмельничанин Іван Цісаренко.
Увесь турнір проходив у напруженій боротьбі і ніхто не хотів поступатися. До останньої гри ніхто не міг назвати переможця.
Результати дитячого чемпіонату з регбі«Подільська весна 2015»:
Старша вікова група – 2001-2002 роки народження:
1 місце – ДЮСШ «Буревісник» (дівчата, тренери: Олександр Мігунов, Василь Лазоренко)
2 місце –« НВК №10 – СВ» (хлопці, тренер Мирослав Шуляк)
3 місце – «Проспект- ЗОШ №22» (хлопці, тренер Олексій Лещенко)
Молодша вікова група - 2003-2004 роки народження:
1 місце – ДЮСШ №1 (хлопці, тренер Богдан Зозуля)
2 місце – «Проспект- ЗОШ №22» (хлопці, тренер Олексій Лещенко)
3 місце – «Спартак» НВК №10 (хлопці, тренер Василь Лазоренко)
В індивідуальних номінаціях було відзначено:
Найкращий гравець (2001-2002 р.н.) – команда ДЮСШ «Буревісник» - Щербанюк Іра (кубок)
Найкращий гравець (2003-2004 р.н.)- команда «Прогрес» - Бровко Нікіта (кубок)
Найкращий бомбардир (2001-2002 р.н.)- команда «НВК №10-СВ»- Білий Влад (від ТМ «Спартак» , кавоварка)
Найкращий бомбардир (2003-2004 р.н.)- команда «ДЮСШ №1» Несіймука Сергій (від ТМ «Спартак», кавоварка)
Самий корисний гравець чемпіонату - команда «Проспект- ЗОШ №22» -Добрийцький Влад (костюм)
Заохочувальний приз від оздоровчо-розважальний комплексу «СВ - клуб» (футболка) – команда ДЮСШ«Буревісник»- Кушнір Настя
Заохочувальний приз «Перспективний гравець» від фермерського господарства "Нові аграрні технології" (регбійний мяч)(2003-2004 р.н.) – команда «Спартак» НВК№10 -Грабавськи Віталік
Заохочувальний приз «Перспективний гравець» від фермерського господарства "Нові аграрні технології" (регбійний мяч)(2001-2002 р.н.) – команда «Спартанки» - Марусяк Іра.

Також під час чемпіонату проходив конкурс на кращу команду підтримки (чер-лідери). В конкурсі прийняло участь чотири чудових колектива:
Колегіуму №16 ім. В.Козубняка
Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею (ТБЛ)
ЗОШ №12
ЗОШ №22

Члени оргкомітету не змогли визначити кращу команду підтримки вирішивши відзначити всі командами одразу, запросивши їх до співпраці під час проведення домашніх та виїзних матчів збірної команди з регбі Хмельницької області.

Щодалі цей вид спорту стає більш зрозумілим для Хмельничан, а діти та їхні батьки мають хорошу можливість переглянути яскраві і напружені поєдинки нашої команди. Важливо, що ті хлопці, які нині захищають кольори РК «Хмельницький», у свій час прийшли у спорт в 10-12 річному віці і виросли до команди майстрів. Відтак це чудовий доказ того, що варто займатися регбі у такому юному віці. Тепер про переваги. Чому варто привести дитину саме на регбі, а не на інші ігрові види спорту? Тому що регбі - це комплекс з декількох видів, скажімо, футболу, баскетболу, волейболу. Тут потрібна швидкість і витривалість, тому маємо елементи і легкої атлетики. Тут потрібна і силова підготовка, тому маємо і складову боротьби. Тобто регбі комплексно і гармонійно розвиває дитину. Крім того, регбі як ігровий вид спорту виховує колективізм, почуття ліктя і плеча товариша. Оскільки вид спорту силовий, він дає можливість ще більше згуртуватися у колектив.

На цей час, говорячи про місто Хмельницький, до регбі поступово залучаються діти, які мешкають у мікрорайонах «Виставка», «Центр» та «Гречани». Відповідно, географія регбі в нашому обласному центрі зростає, адже ще донедавна секція була тільки у НВК №10. З грудня 2014 року секція регбі (тренер Олексій Лещенко» відкрилась у ЗОШ №22, за що Федерація регбі Хмельницької області дякує директору Ружицькому Валерію Станіславовичу . В цьому році ми набираємо і будемо постійно набирати дітей від 1999 до 2004 років народження. Окрім того, відділення регбі продуктивно працюють і у ДЮСШ №1, ДЮСШ «Буревісник» та ОДЮСШ . Наші юнаки та діти є постійними учасниками всеукраїнських змагань та турнірів. Найкращий результат по підсумках 2014 року мають юнаки 1997-1998 року народження, які посіли третє місце на першості України 2014, молодь 1993-94 р.н. посіли перше місце чемпіонату України з регбі-7, три гравці РК «Хмельницький» 1994-1995 р.н. (Тріфонов Сергій, Вавринчук Ярослав, Дубограй Максим)у складі збірної України стали бронзовими призерами Чемпіонату Європи.

Федерація регбі Хмельницької області дякує усім хто долучився до проведення цього чудового спортивного свята, а саме:
Ректору Хмельницького Національного Університету Скибі Миколі Єгоровичу за наданий зал
Управлінню у справах сім’ї,молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації (І.Мерлені)
Управлінню у справах сім’ї,молоді та спорту Хмельницької міської ради (В.Вешко)
Клубному об’єднанню з організації дозвілля учнівської та студентської молоді «Простір» Хмельницького міського будинку культури
Спорт клубу "Evolution"
Торговому Дому «Конті»
ТМ «Прогрес»
ПП «Подільський Камінь»
ТМ «Спартак»
Фермерському господарству «Нові аграрні технології"
Оздоровчо-розважальному комплексу «СВ - клуб»
ПП «Корд Таерс» (Шини та мастила).

Особливу подяку Федерація регбі у Хмельницькій області висловлює голові фракції «Батьківщина» у Хмельницькій міській раді, бізнесмену Скочелясу Олександру Анатольовичу за підтримку спорту взагалі, та регбі зокрема, який опікується не тільки дитячими і молодіжними командами міста, ще й підтримує збірну команду Хмельницького в Чемпіонаті України з регбі!!

Взагалі ж, у нас є план організації Шкільної регбійної ліги, в якій змагатимуться не секції чи діти з ДЮСШ, а звичайні хлопчаки з різних шкіл. Іншими словами, це будуть змагання між різними школами у так званому «регбі до дотику». Там немає ані захватів, ані контактів, і якщо гравець з м'ячем, а його торкнувся гравець іншої команди, м'яч переходить, відповідно, до суперника. Тобто це є початковий варіант гри регбі для школярів. Такі змагання ми плануємо провести вже у найближчому майбутньому, але нам, звісно ж, потрібна підтримка і від управління освіти, і від керівників шкіл, і від викладачів фізкультури. Але «регбі до дотику», безперечно, сприяло більшому ознайомленню дітей з цим видом спорту і, можливо, у майбутньому дасть суттєве поповнення наших регбійних секцій- розповідає голова Хмельницької обласної федерації регбі Олег Плахотнюк.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.59
42.36
42.37

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо