emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
10 Квітня 2015 Пласт 1166

Час перед Великоднем завжди асоціюється з підготовкою та очищенням дому і душі. Це свято знаменує спасіння людей Господнім Воскресінням. За давніми традиціями у переддень Великодня українці завжди малювали писанки, фарбували крашанки, пекли паски та готували святкові частування. У шаленому потоці справ підготування до свята дещо спрощується, але про традиції нагадують пластуни. 7 квітня в Плужнянській школі-інтернат спільно із компанією «Мрія Агрохолдинг» провели майстер-клас з розпису писанок для школярів.
«Наші традиції − це наше багатство, тому потрібно його берегти і примножувати, щоб Україна ставала заможнішою. Щороку ми в сімейних колах, а також під час пластових акцій розписуємо писанки. Цього року до нас з пропозицією провести майстер-клас для дітей Плужнянської школи-інтернату звернулися працівники компанії «Мрія Агрохолдинг». Ми звісно погодились зробити добру справу для дітей і поділитись досвідом з писанкарства. Школярі цього навчального закладу дуже здібні, а вчителі надзвичайно позитивні. Хоча це був перший майстер-клас в цьому році, та все ж думаю що вдалось зацікавити писанкарством дітей», − зазначив голова Хмельницького обласного осередку «НСОУ – Пласт» Віктор Годний,
Захід провели в рамках проекту «Великодня веселка», який проводить четвертий рік поспіль компанія «Мрія Агрохолдинг» та Благодійним фондом «Батьківський край». Він передбачає проведення майстер-класів із писанкарства у школах-інтернатах Західної України. Такі цього року відбулися в Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Хмельницькій областях. Також в рамках проекту благодійники передають у школи-інтернати подарунки – канцелярське приладдя, настільні ігри, магнітні дошки – усе для розвитку і навчання.

Цього року проект «Великодня веселка» охопить близько 400 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та дітей зі спеціальними потребами.
«Сподіваємось що подарунки допоможуть кращому навчанню дітей, а урок з писанкарства є чудовим досвідом», - констатували активісти.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо