emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
20 Квітня 2015 РПЛ 1152

Радикальна партія Олега Ляшка плідно працює у Верховній Раді на благо українського народу
Безпека і оборона

• За запитом народних депутатів від РПЛ Артема Вітко та Дмитра Лінько Генпрокуратура відкрила провадження по підозрі у фінансуванні тероризму проти власника магазинів мережі АТБ Г.Буткевича. Мережа вільно торгує на окупованих територіях, в точу числі за російські рублі, а сам Буткевич відомий своєю співпрацею з Главою СБУ часів Януковича - Якименком (російським агентом).
• Ляшко О., та Ю.Чижмарь внесли до ВРУ законопроект 2486 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за публічне заперечення факту військової агресії країною, яка визнана Верховною Радою України країною-агресором)
• І.Мосійчук у ВРУ розпочав збір підписів за відставку губернатора Донецької області Олександра Кіхтенка, через заклики останнього до співпраці з терористами


Економіка
• Рада прийняла закон №2250 про ринок природного газу, яким позбавила права олігархів задаремно використовувати газопроводи. Це дозволить залучити до бюджети додаткові мільярд. Позиція РПЛ - усунути олігархів від отримання надприбутків за рахунок простого народу. Фракція підтримала закон у повному складі. Це голосування стало продовженням антиолігархічної війни, яку РПЛ почала ще в 2011 прийняттям Антиолігархічної декларації. РПЛ планує і надалі закривати олігархам годівн6ички в державному бюджеті і повертати гроші народу.
• РПЛ продовжує виступати категорично проти продажу землі сільгосппризначення (ця позиція зафіксована і у передвиборчій програмі РПЛ, і у коаліційній угоді), РПЛ підтримує гарантований обіг прав оренди, в тому числі довгостроковий. Мінімальний строк оренди - 7 років та виключно грошова форма орендних платежів - дозволять захистити інтереси як інвестора, так і селянина.
• За ініціативи Олега Ляшка та групи депутатів з інших фракцій Рада прийняла в цілому закон 1362 про мораторій на експорт лісу на 10 років. Закон сприятиме створенню в Україні нових виробництв по переробці деревини що сприятиме створенню робочих місць та забезпечить додаткові надходження до державного бюджету і позитивно вплине на екологічну ситуацію в країні.
• За ініціативи Олега Ляшка, Віктора Галасюка та групи інших депутатів ВРУ прийняла закон про енергомодернізацію, який дозволить суттєво знизити енергоспоживання в державному секторі і дасть економію газу в 1 млрд кубометрів на рік.
• РПЛ послідовно бореться за зниження тарифів для населення. Головні причини підвищення тарифів - зависока ціна російського газу, монополізація ринку облгазами та обленерго та низька енергоефективність. РПЛ виступає за перегляд газових контрактів з Росією, РПЛ вже підтримала закон про заборону монополії на ринку газопостачання, РПЛ розробила і прийняла закон про енергоефективність.
• ВРУ не змогла підтримати законопроект О.Ляшка 2497 (співавтори Вовк В., Скуратовський С., Ленський О., Рибалка С., Корчинська О., Лінько Д., Купрієнко О.) про націоналізацію майна в Україні держави-агресора та її резидентів. Фракція Президента не дала достатньо голосів. Мабуть власність Президента, яка знаходиться в Росії (фабрика у Ліпецьку) вища за безпеку країни.


Політика
• Рада прийняла закони про декомунізацію і про визнання УПА. Нарешті Україна скине з себе ментальне ярмо радянщини. Цей крок був необхідним та важливим. Якби ці закони були прийняті 24 роки тому, багатьох помилок сьогодні вдалось б уникнути. Закон про декомунізацію був розроблений О.Ляшком, закон про визнання УПА - членом фракції РПЛ Ю.Шухевичем.
• ВРУ розгляне проект закону 2300, який унеможливить перехід тушок до інших фракцій. Проект з’явився за наполягання РПЛ. Ганебному явищу торгів депутатами у парламенті нарешті буде покладено край.


Боротьба з корупцією.
• Минулого тижня Рада провела реальну люстрацію суддів, не призначивши на посади десятку суддів, щодо яких є скарги виборців по їх не доброчесності. Один з ініціаторів такої люстрації – Андрій Лозовий.
• РПЛ підтримала негайне створення робочої групи у Раді щодо фактів корупції, оприлюднених колишнім Головою Держфінінспекції Гордієнком. Конкретні факти корупції мають бути розслідувані і покарані.
• РПЛ наполягає на прийнятті нового закону про тимчасові спеціальні комісії ВРУ, для посилення парламентського контролю.
• Олег Ляшко та Юрій Чижмарь внесли до ВРУ законопроект 2485 про внесення змін Закону України "Про запобігання корупції" (щодо проведення спеціальної перевірки). Введення в дію даного Закону підвищить відповідальність осіб при прийнятті рішень під час перебування на посаді, а після припинення повноважень дозволить здійснити спеціальну перевірку особи на предмет здійснення корупційних діянь в період, коли вони обіймали посаду, а також унеможливить спроби уникнення відповідальності посадовою особою, що припинила свої повноваження шляхом виїзду за межі державного кордону України.


Соціальні питання.
• Верховна Рада повинна подолати вето Президента на законопроект Ю.Шухевича 1086 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо удосконалення пенсійного забезпечення", який надає право жінкам на вихід на пенсію в 55 років за наявності трудового стажу.
• Рада постановила створити робочу групу по вивченню механізму формування тарифів, можливостей їх зниження до економічно обґрунтованого рівня - на базі профільного комітету С.Скуратовського. РПЛ виступає категорично проти підвищення тарифів на енергоносії для населення. Націоналізація надр, свердловин, обленерго знищить корупційні схеми на енергоринку України, що в підсумку призведе до встановлення реальних тарифів.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.65
42.2
42.22

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо