emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Червня 2015 Майданюк Олег 1004

ДЕПУТАТИ МІСЦЕВИХ РАД МАЮТЬ ГОЛОСУВАТИ ПОІМЕННО - ЗАКОНОПРОЕКТ
Зробити більшість голосувань у місцевих радах поіменними, а їх результати загальнодоступними, - така мета законопроекту №2016а "Про внесення змін до статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування" (щодо поіменних голосувань)".
Законопроект внесли депутати Ганна Гопко, Сергій Власенко, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Наталія Кацер-Бучковська, Юрій Бабій, Віктор Романюк та Роман Заставний.
У разі прийняття закону поіменними стануть усі голосування в місцевих радах, окрім голосувань з обрання керівників ради та висловлення недовіри (вони залишаться таємними). Результати підлягатимуть оприлюдненню в день голосування і безстроково зберігатимуться у відкритому доступі. Крім того, поіменні результати голосувань стануть частиною офіційних протоколів сесій місцевих рад.
Законопроект розроблений активістами руху "Простір свободи" в рамках ініціативи "За поіменні голосування в місцевих радах" і покликаний посилити контроль виборців за діями місцевих обранців. Втілення цього задуму технічно нескладне навіть у радах, де немає електронної системи голосування, головне - політична воля, вважають ініціатори проекту.
"Сьогодні в 99% випадків виборці не знають, як голосує їхній депутат у місцевій раді з того чи іншого питання, поіменні результати не фіксуються і не зберігаються," - зауважує авторка законопроекту, народний депутат України Ганна Гопко. "Лище окремі ради запровадили поіменні голосування, та й то переважно під тиском громадян. Ми ж хочемо зробити це прямою вимогою закону, "- відзначає депутатка. На її переконання, поіменні голосування змусять депутатів зважати на думку виборців, особливо під розгляду резонансних майнових, земельних чи фінансових питань.
Довідка: в Україні понад 12 тисяч місцевих рад, до складу яких обрано близько 240 тисяч депутатів. Чергові вибори до місцевих рад мають відбутися в жовтні 2015 року.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 16.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.02
42.03

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо