emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Червня 2015 Ян Терсон 1045

А ти хочеш працювати за кордоном?

Хто з нас не мріяв про шикарне майбутнє і високооплачувану роботу з стабільним заробітком? Та, мабуть, кожен десь там в середині має такі рожеві мрії. Шляхи їх досягнення є різними. Хтось обирає працю розумову, хтось фізичну, хтось на державу, а хтось сам на себе, тобто по-різному. Але є і ті, хто бачать перспективу в праці за кордоном. Так, зараз важко не помітити широку рекламну кампанію різних агентств, які надають послуги щодо навчання у вищих навчальних закладах, а також працевлаштування за кордоном. Це можуть бути рекламні пости в Інтернеті, розклеєні оголошення на дошках оголошень, стовпах і навіть на дверях вашого під*їзду. Особливо наполегливі агентства можуть і надсилати запрошення в особисті повідомлення в соцмережах. Як ви помітили, напевно, найчастіше це запрошення на роботу в Польщі. Варто зазначити, що привабливість пропозиції висока, оскільки пропонують все, як то кажуть, на тарілочці з голубенькою стрічкою: і допоможуть з візою, і житлом та харчуванням забезпечують, ще й платять шалені гроші.
Виникає питання: а що там своїх спеціалістів не вистачає? Чи там немає взагалі безробіття і всі працевлаштовані, що ще й є вільні місця? Чи відповідають привабливі пропозиції дійсності? Які мотиви переманювання працездатних українців?
Звісно, бувають різні організації і агентства. Тому варто бути дуже пильним, щоб не потрапити на вудочку шахраїв. Часто за гонитвою за великими грошима можна потрапити невідомо куди, і не на роботу, а у рабство – сексуальне чи трудове.

Не знаєш броду, не лізь у воду
Щоб не стати жертвою організації з надання послуг працевлаштування, варто дізнатися чи на офіційній основі надають ці послуги, чи зареєстрована організація і відгуки про неї (звісно, бажано реальних знайомих осіб, а не відгуки в Інтернеті). Також варто знати правила оформлення документації: повинно бути чітко вказано, у яку країну ви їдете і які роботи будете виконувати, терміни цих робіт. А ще краще – проконсультуватися у спеціаліста, щоб він пояснив усі можливі нюанси та їх наслідки для вас. Це досить складна і довга процедура, але це убезпечує вас від помилки.

Мотиви переманювання закордон
Пропонований мотив – допомога з працевлаштуванням і висока заробітня плата. Але є і приховані мотиви. По-перше, як уже писалось вище, дуже часто такі організації з працевлаштування – є нічим іншим, як засобом збору людей для трудового рабства. По-друге, чи не дивним є те, що орієнтація йде на чоловіків віком від 21 до 40 років? В час, коли на Сході ідуть бойові дії, в період мобілізації, коли країна потребує велику кількість захисників ці організації ласкаво запрошують їх на роботу за кордоном. З моральної точки зору це неправильно і навіть соромно – у такий складний період позбавляти країну енної кількості сильної статті, які б могли стояти на захисті своєї держави. Тай самі чоловіки повинні розуміти, що якщо всі намагатимуться таким чином виїхати з країни, то хто захистить їхні сім*ї поки вони, нібито зароблятимуть гроші??? І з законодавчого боку, за ухиляння від призову або мобілізації шляхом виїзду за кордон по голові не погладять.

Не завжди рожеві мрії про роботу за кордоном відповідають жорстокій реальності. Варто бути пильними з такими «солодкими» пропозиція і читати між рядків, щоб не стати жертвою відомої приказки – безкоштовний сир лише в мишоловці.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо