emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
27 Червня 2015 Сергій 1091

Про порушення чинного законодавства та локальних актів Хмельницького університету управління та права щодо навчальної роботи

У Хмельницькому університеті управління та права працює член Громадської ради при Хмельницькій обласній державній адміністрації, доктор наук з державного управління Довгань Валерій Іванович.
Відповідно до розподіленого навчального навантаження на 2014-2015 навчальний рік він забезпечує викладання лекційних, семінарських занять та проведення усіх форм контролю (в т. ч. екзаменів) з навчальних дисциплін «Державне управління» і «Територіальне управління та місцеве самоврядування» відповідно на першому та другому курсі магістратури «Державна служба».
Проте, у квітні-травні 2015 року сталася ситуація, коли низка студентів першого та другого курсів магістратури «Державна служба» (наприклад, Гаврилюк Р. В., Михайлиця В. І., Прибатень С. І., Касянюк Т. М., Козярук В. В. та деякі інші) не відвідували заняття з цих дисциплін, не з’являлись на передбачені розкладом перездачі та екзамени.
Коли ж 12 травня 2015 року Довгань В. І. вкотре поцікавився в керівника магістратури «Державна служба» Підлісної Т. В. про графік перездач заборгованості з навчальних дисциплін «Державне управління» і «Територіальне управління та місцеве самоврядування» вищеназваними студентами, виявилося, що вони успішно всі заняття відпрацювали, екзамен здали. При цьому приймали перездачі та екзамени замість Довганя В. І. з навчальної дисципліни «Державне управління» Підлісна Т. В., керівник магістратури «Державна служба», доцент кафедри державного управління та місцевого самоврядування, та з навчальної дисципліни «Територіальне управління та місцеве самоврядування» Ковтун І. Б., декан факультету управління та економіки, доцент кафедри державного управління та місцевого самоврядування.
Разом з тим, відповідно до п. 7.4.11. Положення про кредитно-трансферну систему організації навчального процесу в Хмельницькому університеті управління та права, затвердженого наказом ректора ХУУП від 22.06.2010 р. № 485/10 (зі змінами та доповненнями), результат екзамену фіксує викладач, який читає лекційний курс. При цьому згідно з п. 2.23. Положення про планування й облік науково-педагогічної діяльності в Хмельницькому університеті управління та права, затвердженого наказом ректора ХУУП від 22.06.2010 р. № 486/10 (зі змінами та доповненнями), навчальна робота науково-педагогічного працівника може бути розподілена між іншими науково-педагогічними працівниками кафедри виключно завідувачем кафедри та виключно на період тривалого відрядження або хвороби цього науково-педагогічного працівника.

Зважаючи на вищевикладене, не зрозуміло, на якій підставі здійснювався перерозподіл навчального навантаження Довганя В. І. на користь Підлісної Т. В. та Ковтун І. Б. Тим більше не зрозуміло, хто і на підставі яких документів мав право зробити такий перерозподіл, якщо Довгань В. І. сам є в. о. завідувача кафедри державного управління та місцевого самоврядування і про такий перерозподіл ніякого рішення не приймав та й взагалі до 12 травня 2015 року нічого не знав, так само не приймалося будь-яке рішення з цього питання на засіданні кафедри державного управління та місцевого самоврядування без участі Довганя В. І.

В цьому контексті також не зрозуміло, чому зазначені екзамени не можна було провести до 20 квітня або після 26 квітня 2015 року, коли Довгань В. І. не перебував у службовому відрядженні в Республіці Польща.

В той самий час, виникає й низка підозр щодо об’єктивності оцінок, поставлених під час такої здачі екзаменів, а також особистої зацікавленості у результатах екзаменів окремих посадових осіб університету.
Також виникає питання, як оцінювати ситуацію, коли в університеті, який позиціонує себе «колискою» юридичної освіти Хмельниччини, а ректор якого є доктором юридичних наук, посадовими особами грубо порушуються вимоги локальних актів з організації навчального процесу, прийняті самим навчальним закладом.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо