emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
6 Липня 2015 Anatoliy Savchuk 1059

Доступний Хмельницький, або Як активісти роблять місто комфортним для всіх.
Містяни намагаються зробити Хмельницький комфортним і зручним для людей з особливими потребами та молодих мам з візочками. Допомагає їм в цьому інтернет.
У Всесвітній мережі з'явилася група, що аналізує доступність об'єктів міської інфраструктури для осіб з додатковими потребами. Ще один аспект її діяльності - створення умов для здорового та комфортного способу життя.
Як дізнався Хмельницький.depo.ua, сайт www.dostup.km.ua та сторінки групи у соцмережах максимально відкриті та інтерактивні. Прямо на мапі Хмельницького, часто з фотографіями, мало не щодня з'являються місця, які доступні "візочникам". Ця інформація корисна й для молодих мам, які можуть із дитячими візочками вільно пересуватися містом.
Поряд є й маса фото місць, приміщень, кафе, доріг та інших об'єктів, куди дістатися людям з обмеженими руховими можливостями практично нереально.
Окремо є й маршрути громадського транспорту з номерами тролейбусів та автобусів, якими можна скористатися. Також схеми та інтервали їх руху містом.
Частина об'єктів, де дотепер відсутні банальні пандуси і з'їзди, знаходиться під своєрідним контролем. З-поміж них – стадіони, аптеки, магазини, банківські і поштові відділення. Так, скажімо, в дитячій художній школі, що на Проскурівській, відсутній пандус, хоча талановитих дітей з вадами опорно-рухового апарату чимало. Крім того, не поодинокі і випадки, коли малюки просто травмуються, і тоді вони позбавленні можливості вільно потрапити до приміщення школи.
Небайдужі містяни таким чином прагнуть власноруч зробити Хмельницький найкомфортнішим містом для осіб з додатковими потребами та всіх, хто вважає себе вільною людиною в соціальній, демократичній, правовій державі.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо