emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Липня 2015 Ірина Заспа 1473

Хмельницький стає схожим на гарячий Дубай
Літо невпинно набирає обертів, разом з цим температурні показники підіймаються вгору. Хмельницький стає чимось схожий на гарячий Дубай. За даними sinoptik. ua 8 липня ввечері температура повітря становила +34º, а відчувалась організмом людини як +47 градусів Цельсію. Синоптики прогнозують, що в середньому у цьому місяці температура коливатиметься від мін. +12º до +25º макс. з короткочасними грозами.

Прості правила врятують здоров’я
Як почувати себе комфортно під час літньої спеки та не зашкодити власному здоров’ю?
Відповідь на ці питання дає лікар-терапевт Віктор Туркот:
Потрібно трохи перебудувати свій спосіб життя:
• Вставати раніше, відмовлятись від фізичного навантаження.
• Не перебувати на відкритому сонці у період спеки з 11 до 16 години дня.
• Засмагати помірно, під час середньої активності сонця, найкращий час для засмаги до 11 години.
• Звичайно вживати більше рідини, це можуть бути: соки, морси, компоти і прохолодний чай ,краще якщо це буде зелений чай.
• Відмовитись від вживання алкогольних напоїв.
Особливо обережними слід бути людям з захворюваннями серцево-судинної системи та підвищеним тиском.

Бережіть дітей
Діти суттєво відрізняються від дорослих. Їх організм більш схильний до перегрівань та переохолоджень, адже є ще не зовсім сформованим. Що ж слід знати батькам, коли на вулиці за 30º? Про це розповіла дільничний лікар-педіатр Ірина Троян.
• Діти обов’язково мають носити панамки,або інші головні убори.
• Не перебувати довго на сонці, особливо з 12 до 16 – це час найбільшої спеки.
• Краще утриматись від охолоджених напоїв. Це може призвести до захворювання ЛОР-органів. Краще вживати не сильно холодну рідину, кімнатної температури.
• Надавати перевагу звичайній воді, або ж фруктовим компотам з сезонних фруктів.
• Забезпечити дитину повноцінним харчування, якісною здоровою їжею.
• Обов’язково мити овочі та фрукти, аби уникнути інфекцій.
• На водоймах бути обережними, не давати дітям купатись без нагляду батьків. В залежності від віку дитини робити перерви: пів годинки покупалися, зігрілися, через пів годинки-годину знову покупалися. Але це знову ж таки, все залежно від віку, старшим дітям можна і більше.
• Підбір сонцезахисних засобів повинен бути індивідуальним. Якщо дитина не страждає алергією, їх можна використовувати. Категорично не можна носити окуляри без УФ-фільтрів

Говорять хмельничани
Люди різні,а тому по-різному пристосовуються до таких спекотних погодних умов. Пересічні хмельничани поділилися своїми думками та способами, як вижити у місті влітку:
— Особисто я намагаюсь виходити на вулицю, коли ввечері температура трішки спадає, але це не завжди виходить, тому маю при собі пляшку води, намагаюсь носити легкі та натуральні речі,– розповідає хмельничанка Фросина Мартинівна (75 років).
— Коли стовпчик термометра доходить до 30º і більше, закриваю жалюзі на вікнах, залишаю відкритими лише балконні двері, це допомагає не впустити спеку в дім,– ділиться своїм способом боротьби зі спекою пані Олена (37 років).
— Намагаюсь відмовлятись на цей час від сильних фізичних навантажень. Усі справи на дачі, а особливо на городі відкладаю, або ж роблю їх вранці чи ввечері. П’ю просту очищену воду з лимоном,– каже Анна Іванівна(39 років).
— Мені допомагає тамувати спрагу теплий чай, їсти зараз не дуже хочеться, тому їм небагато, не їм жирних продуктів. Частіше приймаю прохолодний душ ,– говорить Марина(17 років).
— Засинаю лише з навстіж відкритими вікнами. Багато купаюсь у водоймах, але лише після обіду, або вранці. Намагаюсь носити головний убір. Бо зараз можна легко заробити сонячний удар.,– застерігає Іван (20 років)
Отже, потрібно бути обережними в таку спекотну пору року, щоб ніщо не завадило вам насолоджуватись літом у всіх його проявах.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо