emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
28 Грудня 2015 Анастасія Площинська 1388

В понеділок 28 грудня 2015 року в приміщенні Будинку Рад в місті Хмельницький відбулась підсумкова прес-конференція за 2015 р. яку проводив радник міністра соціального захисту України з питань ВПО на Хмельниччині Майданюк О.В. спільно з керівником департаменту соціального захисту області Лукомською С.І. та з громадськими організаціями області.
Радник повідомив про те що в Хмельницькій області ведеться активна робота по розв’язанню проблем переселенців, зокрема ведеться особистий прийом в кабінеті 117-му в Будинку Освіти за адресою Майдан Незалежності 1, також відбуваються телефонні консультації переселенців. Загальна кількість проконсультованих радником складає 251 особу-переселенця в Хмельницькій області. Більшість питань вдається вирішувати шляхом надання консультацій та порад, або направлення у відповідну державну або громадську структуру. Також радник привітав усіх жителів області та зокрема переселенців із Новорічно-Різдвяними святами, побажав їм затишку, здоров’я та вирішення усіх їхніх проблем у наступному році.
Керівник департаменту соціального захисту області Лукомська С.І. повідомила про роботу яку проводять структури соціального захисту із понад 7 тисячами переселенців в області. Також Світлана Іванівна звернула увагу на особливості роботи із персональними даними переселенців і закликала громадські організації та благодійні фонди активніше спілкуватись із державними органами зокрема структурами соціального захисту.
Представник Подільської гендерної ради Тетяна Баєва розповіла про роботу своєї організації по підтримці самозайнятості серед переселенців. Зокрема її радою в цьому році було підтримано понад 50 бізнес-планів і незабаром усі вони отримають фінансування для придбання обладнання для підприємницької діяльності.
Координатор проекту «Теплом зігріємо серця» від організації «СУМ в Україні» Анастасія Бевза приєдналась до святкових вітань та розповіла про стан проведення даної акції, і також про те що в її рамках вдалось провести святкові концерти в Хмельницькому та Старокостянтинові для понад 200 сімей переселенців і вручити їхнім дітям подарунки до зимових свят.
Юрист УГСПЛ у м. Хмельницькому, що діє на базі ХОГО "Подільська правова ліга", Роман Рачок поінформував присутніх про підсумки реалізації проекту "Юридична підтримка ВПО та постраждалому від конфлікту населенню в Україні". Зокрема він розповів про зміну настроїв серед проконсультованих ним 127 сімей переселенців, яким він надав 895 консультацій та надав інформації правового характеру. Так якщо станом на початок періоду його роботи в 2015 році переселенці консультувались стосовно місць отримання гуманітарної допомоги та відновлення документів, то вже на кінець року більшість питань надходило щодо сфери ведення підприємницької діяльності, юридичних питань що стосуються ведення бізнесу тощо.
До святкових вітань та побажань щодо подальшої активної співпраці приєднались також Лариса Григор’єва як представник Психологічної кризової служби на Хмельниччині та представники Благодійного фонду «Карітас» які також відвідали даний захід і взяли в ньому активну участь.
Таким чином переселенці можуть бути впевнені в тому що при наявності або виникненні у них проблем різного роду в області є організації та представники державних структур які допоможуть їм їх вирішити.

Коментувати:
Коментарів - 0:
Від: Олег Майданюк30.12.2015 00:18тут ще бідьше інформації продіяльність радників: https://www.youtube.com/watch?v=ZVeuPb2IWs4

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо