emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
30 Січня 2016 Валерій Іванюк 947

Дмитро Дубілет розповів хмельничанам як побороти корупцію та презентував проект електронного урядування iGov

29 січня 2016 р. в Хмельницькому університеті управління та права відбулася презентація всеукраїнського волонтерського проекту - порталу адміністративних послуг iGov.org.ua, яку провів найактивніший волонтер та промоутер програми Дмитро Дубілет.

Перед презентацією на прес-конференції було підписано меморандум про співпрацю між Хмельницькою міською радою, управлінням праці та соціального захисту населення у місті Хмельницькому, виконавчим комітетом Хмельницької міської ради та громадською організацією «Технології проти корупції» щодо створення системи електронного урядування у місті Хмельницький. Документ підписано заступником міського голови Володимиром Гончаруком, начальником управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради Словяном Воронецьким, керуючим справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлією Сабій та головою громадської організації «Технології проти корупції» Дмитром Дубілетом. Головним аспектом меморандуму є активне сприяння влади волонтерам щодо переведення максимальної кількості державних послуг у електронний формат на базі волонтерського прорталу iGov.org.ua

«Спільно з волонтерами ми робимо зараз дуже важливу справу. Уже більше місяця ми працюємо над впровадженням послуг. Станом на сьогодні доступні уже 12 послуг, а ще 38 допрацьовуються, оцифровуються і тестуються волонтерами та будуть доступні до кінця лютого, – каже заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук. – І я дуже сподіваюся, що протягом цього року, якщо не всі, то принаймні більшість адміністративних послуг, які надаються у Хмельницькому, будуть надаватися у електронному форматі. Цим ми зменшуємо черги, люди економитимуть час, буде менше використання паперу, ну і це вимоги сучасності, від яких ми не можемо відходити».

Прес-конференція поступово перейшла у формат зустріч хмельничан, які повністю заповнили актову залу ХУУПу, із представниками влади та волонтерів проекту. Перед громадою міста були відзначені найактивніші волонтери iGov подяками від міського голови. Активність Хмельницьких волонтерів також відмітив Дмитро Дубілет, адже лише за півтора місяці діяльності хмельниччина зайняла лідируючі позиції по Україні по кількості запроваджених послуг.

На презентації проекту Дмитро Дубілет продемонстрував, як сьогодні вже можна замовити послугу, як працює система ідентифікації, які існують схеми співпраці із владою і як контролюється якість наданих державних послуг.

“Головною ціллю нашого проекту є боротьба із корупцією, підвищення ефективності роботи держапарату та, як наслідок, покращення якості та зручність надання держпослуг громадянам, - розповідає Дмитро Дубілет, - Будь-яка державна послуга може бути переведена у електронний формат і сьогодні ми вже впроваджуємо пакетні послуги, які пов’язані між собою. Наприклад: зміна прізвища, що супроводжується безліччю окремих держпослуг в різних установах. Через портал iGov ми намагаємось це звести до заповнення однієї заявки та отримання готових документів у вказаній держустанові”.

Майбутнє проекту було окреслено передачею у користування державі через аудит міжнародної організації Transparency International, яка активно сприяє боротьбі із корупцією у світі. Передача відбудеться при досягнені 80% надання держпослуг у електронному форматі.

До проекту iGov може долучитися всі у кого є бажання та бодай 5 хв. вільного часу на тиждень. Достатньо лише подати заявку на порталі iGov.org.ua

Сподівання та віра хмельничан на покращення рівня сервісу надання державних послуг та на зменшення рівня корупції було виражене у бурхливих оплесках по завершенні зустрічі.

Фотографії з заходу:
https://drive.google.com/drive/folders/0BzEU8TdQECpQb20yazljU1ZXeFk
Сторінка facebook: https://www.facebook.com/groups/igovkhmelnitskiy/

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо