emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Квітня 2016 РПЛ 890

Відбулася прес-конференція Хмельницької територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка.
Тиждень коаліційних перемовин завершився нічим.
Підкилимна возня за крісло Генерального прокурора.
Програш демократичних сил у Кривому Розі.
Стосовно цих та інших актуальних питань висловили позицію РПЛ керіництво ХТО РПЛ
Коаліція
Тиждень коаліційних перемовин завершився нічим. Вкотре політичні сили обговорюють лише кандидатури та крісла, замість програм і напрямків діяльності коаліції. Яка логіка обговорення кандидатур, якщо невідомо, в якому напрямку ці люди просуватимуть країну. На зустрічі керівників парламентських фракцій в минулу п’ятницю, основний претендент на крісло Прем’єр-міністра оприлюднив свою програму. Ляшко оцінив її однозначно: «в душу вона не запала».
І по суті не могла, оскільки була оприлюднена лише кулуарно. Нагадуємо, Радикальна партія не робила і не робить секрету зі своєї програми. Ми викладали її в ЗМІ, поширювали в соцмережах та через інші доступні ресурси. Приймали її на відкритому (наголошуємо) З’їзді.
Саме до такої відкритості ми закликаємо наших партнерів по демократичному табору. Покажіть програму людям, зробіть її відкритою. Суспільство прагне цього і, безумовно, буде вдячне вам. Натомість ми бачимо черговий рад кулуарних перемовин, які не мають нічого спільного з планом виходу країни з економічної прірви та політичної кризи.
Радикальна партія неодноразово наголошувала на тому, що не ставить за мету отримати владні крісла. Жодного разу ми не виставляли умовою входження до коаліції посади чи інші преференції для членів нашої команди. Принципи формування коаліції, яку ми називаємо «коаліцією повного холодильника» прості: відмова від оподаткування пенсій та підвищення пенсійного віку, встановлення справедливих тарифів на послуги ЖКГ (через ліквідацію газового монополіста НАК «Нафтогаз»), підтримка вітчизняного сільгосп- і промислового виробника, введення мораторію на продаж земель с/г призначення. Окремо наголошуємо на ініціативі Радикальної партії щодо надання пенсіонерам за рахунок держави пакету першочергово необхідних ліків.
На погоджувальній раді 28 березня, Ляшко чітко заявив: «Поки ми ділимо владу – Україна друге місце по смертності займає. Ми готові брати участь у новій коаліції, коли в програмі буде передбачена радикальна зміна соціально-економічної політики. Ми внесли наші пропозиції, які дадуть можливість вирішити проблеми безробіття, зробивши ставку на промисловість і науку».
Генеральний прокурор
Підкилимна возня за крісло Генерального прокурора, схоже, вийшла на фінішну прямо, проте хто би не переміг, варто пам’ятати, що Радикальна партія була єдиною політичною силою яка послідовно, з першого дня призначення Шокіна (за яке ми не голосували) виступала за його звільнення. Жодної реформи прокуратури не можливо запустити, поки при посадах в ГПУ перебувають «нафталінові герої часів Берії».
В даному конкретному випадку, можливо, було би доречним подання президенту на розгляд та внесення до зали парламенту двох кандидатур на посаду Генерального прокурора. Якщо перша не матиме достатньої підтримки в залі, вносити другу.
Ми вкотре наголошуємо, що чи не єдиний спосіб реформування судів та прокуратури – це повне і тотальне звільнення всіх суддів і прокурорів та призначення на посади людей за відкритими конкурсами і за участі громади. Ми підгодовували відповідний законопроект і готові підтримати його в сесійній залі.
Підготовка до позачергових виборів
Беззаперечна перемога Вілкула на повторних виборах – жовтка картка «коаліції» в парламенті. Ми абсолютно впевнені, що позачергові вибори до парламенту, які стануть підсумком провалу коаліційних перемовин, покажуть значне зростання рейтингу «Оппоблоку». Сьогодні Україна перебуває на межі реваншу банди Януковича. І головна причина цьому, навіть не погана соціально-економічна ситуація, а постійні міжсобойчики та чвари у стані демсил.
На цьому етапі найважливішим є переобрання членів ЦВК та зміни виборчого законодавства. Якщо виборів не вдасться уникнути, вони мають бути проведені виключно за партійними списками. Ніякої мажоритарки.
На прикладі Кривого Рогу ми можемо бачити класичне викривлення волевиявлення виборців через скупку голосів та застосування інших мотиваційних схем, які так чи інакше будуть задіяні в мажоритарних округах.
Ми впевнені, що на виборах має відбуватися змагання партійних програм та ідей, а не грошей і підвозу людей на виборчі дільниці.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо