emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
6 Квітня 2016 Людмиила 884

Порядок допуску автомобілів до поїздки за кордон.
Зовсім скоро літо, багато сімей планує відпочинок за межами країни і на власному автомобілі. Але для того, щоб поїздка не була зіпсована, в першу чергу необхідно подбати про оформлення всіх необхідних документів.
Для тих, хто вперше планує таку поїздку цей процес може здатися досить важким. Тому, регіональний сервісний центр нагадує порядок допуску автомобілів за кордон. Відповідно до Конвенції про дорожній рух, а також Постанови Кабінету Міністрів України № 1388 від 7 вересня 1998 року, до поїздки за кордон допускаються транспортні засоби, на які видано свідоцтво про реєстрацію, номерні знаки, серіям яких присвоєні літери латинського алфавіту та такі авто мають бути технічно справними, без візуальних пошкоджень та без тонування.
Перед поїздкою за кордон необхідно укласти договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів. На кожному автомобілі має бути присутній розпізнавальний знак тієї країни, в якій він зареєстрований. Для українських авто - білий овал з чорною окантовкою і написом «UА».
В тому ж випадку, якщо Ви не маєте права власності на транспортний засіб, тоді на підставі заяви власника або документів, що підтверджують право користування і розпорядження (нотаріально посвідчене доручення або договір оренди) Вам необхідно оформити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу для разової поїздки за кордон. Свідоцтво про реєстрацію власника та документи, що підтверджують право користування і розпорядження в цей час зберігаються у відповідних сервісних центрах МВС. Після повернення з-за кордону свідоцтво про реєстрацію, видане на час поїздки, необхідно повернути до сервісного центру МВС не пізніше ніж протягом 10 днів.
Важливо знати, що автомобіль, який знаходиться під тимчасовою забороною зняття з обліку, до поїздок в інші країни не допускається
Власникам транспортних засобів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, видається свідоцтво про реєстрацію, номерні знаки встановленого зразка та такі транспортні засоби знімаються з обліку.
Якщо автомобіль в кредиті, який не повністю виплачений, тоді необхідно взяти в банку довідку, в якій необхідно вказати всю інформація про те, що фінансова установа не заперечує проти Вашою поїздки за кордон цим автомобілем. Також необхідно щоб ц3 кожному автомобілі був наявний світловідбивний жилет та аптечки. Якщо ви подорожуєте разом з дітьми, необхідно подбати про безпечні автомобільні крісла.
Прес-служба регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 16.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.62
42.11
42.14

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо