emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Червня 2016 Олександра 916

Як пересічний українець може допомогти в покращенні доріг. Власний досвід проекту UARoads

UARoads.com вже більше двох років займається моніторингом якості доріг і оцінив понад 91 000 км українських автошляхів. На сьогодні сервіс виконує дві функції, що корисні водіям: збір статистики в мобільному додатку та навігація з урахуванням якості дорожнього покриття. Додаток сам фіксує струси на дорогах, тобто все обробляється автоматично і в реальному часі. Переглянути результати досліджень можна на сайті uaroads.com.

Віднедавна uaroads.com оцінює, крім українських “напрямів”, також дороги країн-сусідів (за виключенням Росії), також Австрії та Чехії. Згодом дороги Болгарії та Білорусі теж з’являться на карті сервісу. Таке розширення зумовлене бажанням користувачів знати стан доріг по той бік кордону.
Було б добре, щоб статистика хорошої якості доріг в сусідніх країнах стимулювала українців брати активну участь у покращенні власних автошляхів.

Чи може пересічний українець допомогти в покращенні доріг?
Команда проекту розповідає, що це можливо!
Проект нещодавно долучився до Громадської ради при Службі автомобільних доріг в Хмельницькій області (ГР при САД). Подібні ради створюються в кожній області і будь-хто може подати заявку на вступ до них, щоб допомогти здійснювати контроль над ремонтом доріг. Це свого роду альтернатива незалежному аудиту в сфері доріг. Якщо все ж вступити не вдалося, то ще однією можливістю отримати інформацію про плани ремонтів і їх виконання можна, подавши інформаційний запит в САД області або в ЖКГ міста (в залежності, в кого на утриманні знаходиться дорога). Згідно ЗУ “Про доступ до публічної інформації” відповідь на питання повинна надійти в 5-денний термін.

Фраза "зміни в країні залежать від кожного" — не така вже й банальність. Зацікавленість і спільний моніторинг не тільки покращать обізнаність кожного громадянина, а й сприятимуть підвищенню якості доріг шляхом контролю за ремонтними роботами. Також велика відповідальність за якість автошляхів лежить на водіях вантажівок, від дотримання кожним з них габаритно-вагових норм залежить тривалість експлуатації доріг.


Всеукраїнський проект моніторингу доріг продовжує бути соціальним і всім доступним. Розробники сервісу закликають усіх автомобілістів долучатися до збору статистики в Україні і за кордоном і бути активними!

Водії зі смартфонами на iOS, Android і WindowsPhone можуть безкоштовно користуватися мобільним додатком для збору статистики і навігації:
AppStore https://itunes.apple.com/ua/app/ua-roads/id860682693?mt=8
GooglePlay https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stfalcon.uaroads
WP https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh2sxpj

Приєднуйтеся до активного спілкування між водіями та командою проекту у Facebook https://www.facebook.com/uaroads/
Змінюймо українські дороги спільними зусиллями!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо