emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
28 Липня 2016 Олена 936

Особливості ремонту доріг по-Хмельницькому!

За останні два роки в Україні відбувся суттєвий антикорупційний прогрес. Відкриваються реєстри власності, запроваджуються тендерні аукціони, виникають нові превентивні механізми, в онлайн-режимі відстежується рух державних коштів. Очевидно, що така відкритість вступає в конфлікт з інтересами сотень маленьких "сімей", які "сидять" на бюджетних потоках і не звикли до публічного контролю.
Активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» провели моніторинг контрактів, які були укладені без тендерів Управлінням ЖКГ Хмельницької міської ради на предмет корупційних складових.
Одна особа – три фірми!
В грудні 2015 року Управління ЖКГ Хмельницької міської ради активно освоювало бюджетні кошти, щоб вони не повернулись назад у державний бюджет. Більшість коштів та контрактів стосувались ремонту доріг у Хмельницькому.
Увагу активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» привернули три фірми, які фактично підпорядковані одній особі – Карапетяну Гранту Меліксентовичу. Так, за даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів E-data, що дозволяє простежити усі закупівлі органів влади, у грудні 2015 р. Управління ЖКГ Хмельницької міської ради уклало договір з ПП Карапетян Грант Меліксентович на ремонт вул. Підгірної на суму 117 273,42 грн.

Також із цим ПП було укладено договір на суму 29 564,34 грн на ремонт вул. Смотрицького.

Цікаво, що того ж місяця Управлінням ЖКГ було укладено договір із ТОВ «Арсен-інвестбуд» на ремонт вул. Гонти на суму 34 489,22 грн. Керівником даного товариства також є Карапетян Грант Меліксентович. Проте дане товариство було створено лише 20 липня 2015 р., але це не завадило управлінню визнати його професійним і таким, що може провести ремонт однієї з вулиць міста – це питання, на яке активісти очікують відповіді!

Загалом же за грудень 2015 р. ТОВ «Арсен-інвестбуд» отримало від Управдіння ЖКГ 2 332 085,27 грн. І це лише за грудень!

Дане підприємство «славиться» тим, що може здійснювати ремонтні роботи за три дні. Наприклад, укласти догорів 01 грудня та надати акти виконаних робіт за 3 дні – 04 грудня!


Але і це ще не все! Того ж грудня 2015 р. Управління ЖКГ Хмельницької міської ради укладає договір з ПП «Рембудкомп» на 83 754,80 грн на ремонт кола по проспекту Миру. На сайті E-data Управління ЖКГ вказало, що керівником даного ПП є (хто б ви думали?) все той же Карапетян Грант Міліксентович!

Та якщо пошукати дане приватне підприємство у Єдиному державному реєстрі фізичних та юридичних осіб, то за таким кодом ЄДРПОУ значиться ПП «Рембудкомп», але керівником вже фігурує Войцеховський Віктор Станіславович.

Звичайна недбалість? Співпадіння? Можливо!
Проте якщо звернутись до пошукової системи Google, то можемо знайти інформацію, що Войцеховський Віктор Станіславович був кандидатом в депутати Хмельницької міської ради на виборах 2015 р. від ПП «Відродження».
Хоча депутатом Віктор Станіславович не став, але з Управлінням ЖКГ Хмельницької міської ради співпрацює дуже активно. Як свідчить портал E-data, лише у грудні 2015 р. Управління ЖКГ перерахувало на рахунки ПП «Рембудкомп» 1 190 044,80 грн.

І якщо деякі перерахунки були за угоди, укладені півроку, або ж хоча б за місяць до закінчення року, то дві угоди були складені у середині грудня, а акти виконаних робіт надані вже за два або десять днів. Феноменальна швидкість проведення ремонтних робіт!
Як сільгоспвиробники в Хмельницькому дороги ремонтували
Управління ЖКГ Хмельницької міської ради в грудні перерахувало 664 447,80 грн та 623 339,40 грн ПП «Аграрна компанія України 2004» за капітальний ремонт пров. П.Мирного та вул. Качинського. Навіть не беручи до уваги те, що договори із фірмою були укладені у жовтні, а акти виконаних робіт датовані серединою грудня (тобто, роботи по ремонту проводились в, так званий, «сезон дощів»), найбільше здивування викликає саме обрана фірма-підрядник.
Якщо зайти в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, ФОПів та громадських об’єднань, то ПП «Аграрна компанія 2004» значиться у ньому як виробник різноманітної с/г продукції, а десь у самому кінці одним із видів діяльності значиться «Будівництво доріг та автострад». Хоча про будівництво доріг немає жодного слова на офіційному сайті компанії, яка входить у потужну групу Vitagro. Кінцевим бенефіціаром ПП «Аграрна компанія 2004» значиться Лабазюк Сергій Петрович – колишній депутат Хмельницької обласної ради (2010-2012рр.), де був членом фракції Народної Партії. У 2012 році його було обрано по мажоритарному округу до Верховної Ради України, член фракції «Воля народу». Він голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Правда, відкликав свій голос через півроку. Також, як свідчить сайт «Цензор.NET», у другому кварталі 2014 року отримав з держбюджету компенсацію за оренду житла або готельного номера в Києві, незважаючи на складну ситуацію в країні та значні.

Директором ж підприємства є Лобазюк Петро Петрович.

Хоча, судячи з усього, ремонтувати дороги с/г технікою у дощовий період року – це звична практика для фірми нардепа. Ще одним доказом цього є те, що 19 жовтня 2015 року ПП «Аграрна компанія 2004» уклала договір на майже 4 млн грн з ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» на ремонт дороги в смт. Чемерівці. Можливо збіг, але в Чемерівцях проживає нині колишній, а на час укладання договору, діючий голова Хмельницької ОДА – Михайло Загородний.
Зрозуміло, що стовідсотково перевірити виконання вищезазначених робіт нам не вдасться, проте грудень-2016 також буде під прицільним поглядом громадських активістів з Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 16.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.62
42.11
42.14

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо