emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Серпня 2016 Регіональний сервісний центр МВС в Хмельницькій області 716

Мотосупутники на дорогах...
Та такий вид транспорту несе свої ризики: керування мотоциклом чи скутером завжди пов'язане з небезпекою, оскільки в разі ДТП мотоциклісти травмуються значно частіше і важче, ніж автомобілісти. Тому в першу чергу необхідно кожному потурбуватися про свою безпеку та безпеку своїх пасажирів. Необхідно одягнути мотошолом, а при можливості використати й інший захисний спецодяг, які значно знизять ризик травмування.
Регіональний сервісний центр МВС в Хмельницькій області нагадує, що за кермо мототранспорту дозволено сідати лише з досягненням шістнадцятилітнього віку. Крім того, необхідно мати посвідчення водія категорії А - для мотоциклістів, утому числі з боковим причепом та А1 - для водіїв мопедів і моторолерів чи інших "двоколісних" з об'ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів або ж з електродвигуном до чотирьох кіловат. А для категорії В1- квадро - і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) транспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів, встановлен6е вікове обмеження - не молодші вісімнадцяти років.
Тим, хто має посвідчення водія з більш високою категорією, скажімо "В" (що дозволяє керувати легковим автомобілем) і при цьому особа є власником автотранспорту чи має довіреність на право керування транспортним засобом, або ж трудова діяльність пов'язана з водінням, то достатньо лише скласти практичний екзамен з керування скутером чи квадроциклом. При цьому теоретичні знання правила дорожнього руху не перевіряються. Водії-початківці, які не мають посвідчення водія, для відкриття категорії А, А1, В1 повинні закінчити автошколу та успішно скласти іспити в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС.
У відповідності до Постанови КМУ№ 1388 від 7 вересня 1998 року мототранспортні засоби підлягають реєстрації. Працівники ТСЦ МВС в Хмельницькій області видадуть свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, передбачені діючим державним стандартам для цієї категорії транспортних засобів.
Необхідно пам'ятати, що у разі керування транспортним засобом, не зареєстрованим у встановленому законом порядку, працівники поліції мають право притягнути водія до адміністративної відповідальності. Також необхідно підтримувати технічний стан транспортного засобу. Від нього залежить життя водіїв та пасажирів.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 16.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.02
42.03

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо