emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
7 Вересня 2016 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1083

Єдиний демографічний реєстр та документи, що посвідчують громадянство України

Відповідно до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» в Україні з січня 2016 року запроваджено оформлення паспорта громадянина України у формі картки, який містить електронний безконтактний чіп.
З якого віку розпочинається
видача біометричних паспортів?
Паспорт громадянина України у формі картки видаватиметься з 14 років.
Особи, які оформлюватимуть паспорт у віці 14-18 років, отримають документ зі строком дії 4 роки, після 18 років паспорт видаватиметься на 10 років.
Новим законом, який ухвалено Верховною Радою 14 липня 2016 року забезпечено всі умови для видачі з 1 жовтня 2016 року нового паспорта-картки всім громадянам, які досягли 14-річного віку. Оформлення першого паспорта громадянина України, як і раніше буде безкоштовним.
До 1 жовтня новий паспорт-картка оформлюється лише особам, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт вперше.
Для оформлення нової пластикової картки заявнику необхідно надати у відповідний орган паспортні дані або свідоцтво про народження. Згідно чинного законодавства, паспорт громадянина України, який видається сьогодні підрозділами Державної міграційної служби України, має необмежений термін дії, а тому навіть після впровадження паспортів нового зразка, такі паспорти залишаться чинними. Міняти їх на біометричні – це право, а не обов'язок кожного громадянина України. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон видається строком на 10 років (кінцева дата дії вказана в паспорті), і навіть після впровадження документів нового зразка такий паспорт є дійсним до зазначеної кінцевої дати дії. Громадяни можуть вільно перетинати кордон з такими паспортами, отримувати в них візи тощо. Разом з цим, при бажанні громадянина, він зможе обміняти цей паспорт на паспорт нового зразка, звернувшись до підрозділу ДМС України. Аналогічна ситуація з іншими документами, передбаченими Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус": до завершення терміну дії документів "старого" зразка їх заміна на біометричні не є обов'язковою. Законодавство України передбачає можливість відмови від оформлення паспорта з безконтактним електронним носієм, в такому випадку видається паспорт без електронного чіпа, при цьому його оформлення обійдеться дешевше.
На чіп паспорта громадянина України буде записуватись електронний цифровий підпис (лише для осіб, які досягли 18-річного віку), який дозволить у майбутньому використовувати різноманітні електронні сервіси, у тому числі отримувати адміністративні послуги не виходячи з дому. Головним мотивом запровадження нових паспортів є безпека, однак після створення електронних сервісів власники цих документів отримуватимуть суттєві переваги.
За заявою державних органів, термін виготовлення нового паспорту складає 30 днів (10 днів при терміновому) виготовленні). Для тих, хто вперше отримує паспорт, він буде безкоштовним. При зміні паспорта (старого зразка на новий або при втраті) необхідно буде
сплатити вартість бланка та адміністративні послуги.
Звернутися за отриманням або замовленням картки можна до :
 Управління Державної міграційної служби у Хмельницькій області, за адресою 29000 м. Хмельницький, вул. Миколи Мазура, 4, контактний телефон: (0382) 63-80-56
 Єдиного порталу адміністративних послуг https://poslugy.gov.ua.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо