emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Вересня 2016 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1302

Актуальні питання призначення житлових субсидій

Конституція України кожному надає право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї. Враховуючи досить важку ситуацію та складне соціальне становище населення, держава забезпечує кожному можливість скористатись таким видом соціальної допомоги, як житлова субсидія.
Право на отримання житлових субсидій мають сім'ї, які платять за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов'язкового відсотка платежу (розраховується індивідуально для кожної сім’ї). Житлова субсидія призначається одному із членів домогосподарства, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.
Держава відшкодовує витрати на оплату користування житлом або його утримання та комунальних послуг: водо, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергії, вивезення побутового сміття та рідких нечистот.
З питанням призначення житлової субсидії необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. Документи для призначення субсидії також можуть бути надіслані поштою. У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами для призначення субсидій здійснює уповноважений з питань соціального захисту населення сільської (селищної) ради. Крім того, громадяни мають можливість подати документи в електронному вигляді через веб-сайт Міністерства соціальної політики України за посиланням: https://subsidii.mlsp.gov.ua/.
Призначення субсидії відбувається на підставі лише двох документів - заяви та декларації. Субсидія призначається на підставі задекларованих даних заявником, тобто перевірка достовірності цих даних здійснюється органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій. Рішення про призначення (непризначення) субсидії приймається протягом десяти днів після подання заяви. Після цього заявник отримує повідомлення про призначення субсидії.
На громадян покладено обов’язок повідомляти орган соціального захисту населення про зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, їх соціального статусу, зміни у переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, про купівлю товарів або оплату послуг на суму, що перевищує 50 тис. грн. У випадку ненадання інформації про зміни, дія субсидії припиняється з наступного місяця за місяцем, у якому відповідні зміни виникли.
Крім того, сума субсидії, перерахованої (виплаченої) надміру внаслідок подання громадянином, повертається ним у подвійному розмірі.
Звертаємо вашу увагу, що для отримання консультацій з питань процедури отримання та розміру житлових субсидій можна звернутися до Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, що знаходиться за адресою: вул. Майдан Незалежності, 1 або Громадської приймальні Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, за адресою: вул. Грушевського 87, тел. 65-42-95.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо