emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
УВАГА! Повідомлення ще не промодеровано адміністратором!
4 Жовтня 2016 Любов 902

Під стінами Білогірського молокозаводу поліція жорстоко побила мирних мітингувальників за наказом головного міліціонера Хмельниччини

Розгін мирного мітингу ротою особливого призначення Хмельницької поліції відбувся у четвер, 29 вересня о 7-ій годині ранку. Є постраждалі

Нещодавно ЗМІ висвітлювали тему мітингів у Білогір’ї. Розповідали, що у смт Білогір’я Хмельницької області під стінами підприємства ТОВ “Білогір’я-молокопродукт” (материнською компанією є ТОВ “Гадячсир”, що на Полтавщині) проходить мирна акція. Протестувальники вимагають сплатити борги за молоко, яке постачалося на підприємство. Загальна сума заборгованості становить десятки млн гривень, оскільки молокозавод винний сільським жителям, фермерам, сільськогосподарським підприємствам та аграрному кооперативу.
Проте, 29 вересня ситуація різко загострилася. Як повідомили мітингувальники, о 7 годині ранку поліція, застосувавши незаконні методи тиску, намагалися розігнати селян. Відома українська приказка говорить: “а тепер за наше жито ще нас і побито”. Отож, за молоко, яке незаконно привласнив молокозавод, селян ще й побили.
- Я о сьомій годині ранку відпочивав у наметі, - розповідає постраждалий мітингувальник Ігор Овсянніков. - Раптово до нас у намет увірвалися невідомі у масках зі зброєю та спецзасобами. Нас били гумовими кийками, всім одягли наручники... Одному з чоловіків наступили ногою (берцем) на голову й криком наказували вставати... При цьому вони сміялися з того, що він, безпомічний, піднятися ніяк не може....
Наразі стало відомо, що один із постраждалих має закриту черепно-мозкову травму, забій м’яких тканин спини, струс головного мозку та компресійні переломи хребта. В іншого — перелом гомілки. Решта ж постраждалих мають тілесні ушкодження різного ступеню, в тому числі, й від наручників. Усі вони звернулися за допомогою у Білогірську районну лікарню.
Зі слів начальника Білогірського відділку поліції — Сергія Коржіньовського, вказівку застосувати роту поліції особливого призначення для затримання учасників мирної акції протесту отримав від начальника ГУ Національної поліції у Хмельницькій області Миколи Семенишина. Мітингувальники ж підозрюють, що цей виїзд поліції (як стало відомо, у даній силовій структурі працюють колишні беркутівці, які брали участь у побитті мітингувальників на Майдані) був комерційним — за проханням власника молокозаводу Руслана Бадаєва.
За словами потерпілих, у відділку поліції до них застосовували психологічне насильство, відмовили у праві отримати правову допомогу від адвоката. Мітингувальників у поліції протримали понад три години, що є порушенням. Крім того, у них були вилучені особисті речі без складеного на те протоколу. Автомобіль мітингувальників теж затримали без протоколу.
Також працівниками поліції було порушено всі положення чинного законодавства при затриманні мітингувальників. Селяни при собі мали посвідчення особи, тому затримувати їх задля встановлення особи — права не мали. В журналі обліку затриманих Білогірської поліції не були відразу записані прізвища осіб, яких доставили у відділок о 7 годині ранку. Це зроблено вже "заднім числом" - лише о 10-ій годині та внесено неправдиві відомості про їх доставлення о 8 год 30 хв.
Коли про цю ситуацію стало відомо активістам, які підтримують селян, вони відразу приїхали на місце події. При цьому, представники роти особливого призначення, які були присутні на той момент, представитися їм відмовилися.

Зі слів мітингуючих, начальник ГУ Національної поліції у Хмельницькій області Микола Семенишин напередодні вимагав у представника мітингувальників неправомірну вигоду (хабар) — на проведення ремонту в столовій Хмельницького відділку поліції та 40 ящиків паперу формату А4. Але нічого дивного у вимаганні мітингувальники не побачили, оскільки Генерал поліції є одним із головних фігурантів у справі розтрати матеріально-технічних цінностей, що призначалися на потреби АТО.
Наразі ведуться слідчі дії з приводу неправомірних дій працівників поліції. Оскаржуються до органів прокуратури, якими за даним фактом вже розпочато кримінальне провадження. Підготовані звернення до депутатів обласної та Верховної Ради з приводу неправомірних дій Миколи Семенишина.
Обмануті селяни звертаються з приводу боргів ТОВ “Білогір’я молокопродукт” звертаються в різні органи з проханням про допомогу, оскільки через несплату коштів за поставлене молоко їх сім’ї не мають змоги повноцінно харчуватися, одягнутися та зібрати дітей до школи.
­ Ми знаємо, що молокопродукція з цього холдингу “Гадячсир”, власниками якого є колишні регіонали Балюк та Бадаєв, до 2015 року поставлялась у країну-агресор — Росію. Зараз продукція, виготовлена з нашого молока через Білорусь постачається Балюком та Бадоєвим до Росії, а ми...голодуємо...

Марина Цвєтаєва


P.S. Все це нагадує події 2013-го, що відбулися на Майдані. Адже тут аналогічно було застосовано силові методи проти мирних громадян, які реалізовували своє конституційне право на мирне зібрання. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в одному зі своїх останніх виступів наголосив, що неправомірні дії поліції будуть продовжуватися до тих пір, доки не буде повного законного очищення її рядів.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо