emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Жовтня 2016 Перший відділ ДВС міста Хмельницький ГТУЮ у Хмельницькій області 1962

05 жовтня 2016 року набрав чинності Закон України “Про виконавче провадження” прийнятий Верховною Радою України 02.06.2016 року №1404-VIII (далі - Закон). Однією із новел передбачених законодавцем в вищезгаданому нормативному акті є авансований внесок, який сплачується при пред'явленні виконавчого документу до примусового виконання. Так, авансований внесок стягувача є коштами виконавчого провадження. Витрати органів ДВС, пов’язані з організацією та проведенням виконавчих дій щодо забезпечення примусового виконання рішень, є витратами виконавчого провадження. Витрати виконавчого провадження органів ДВС здійснюються за рахунок коштів Державного бюджету України, авансового внеску стягувача, стягнутих з боржника коштів на витрати виконавчого провадження. До заяви про примусове виконання рішення стягувач додає квитанцію про сплату авансового внеску у розмірі, який становить 2 відсотки суми, що підлягає стягненню, але не більше 10 мінімальних розмірів заробітної плати, а за рішенням немайнового характеру - у розмірі1 мінімального розміру заробітної плати з боржника - фізичної особи та в розмірі2 мінімальних розмірів заробітної плати з боржника - юридичної особи. Закон також передбачив випадок повернення виконавчого документустягувачу органомДВС без прийняття до виконанняу випадку, якщостягувач не надав підтвердження сплати авансового внеску. Поряд з тим, визначено перелік суб'єктів, які звільняються від сплати авансованого внеску. Зокрема це: 1) стягувачі за рішеннями простягнення заробітної плати, поновлення на роботі та за іншими вимогами, що випливають із трудових правовідносин; 2) стягувачі за рішеннями прообчислення, призначення, перерахунок, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг; 3) стягувачі за рішеннями провідшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також смертю фізичної особи; 4) стягувачі за рішеннями простягнення аліментів; 5) стягувачі за рішеннями провідшкодування майнової та/або моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення; 6) державні органи; 7) інваліди війни; 8) інваліди I та II груп; 9) законні представники дітей-інвалідів і недієздатних інвалідів I та II груп; 10) громадяни, віднесені до категорій 1 та 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо