emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Жовтня 2016 Заспа Ірина 1058

Ювілей одного з найстаріших навчальних закладів Хмельниччини


Цьогоріч Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії виповнилось 95 років. Заснована як педагогічні курси 1921 року, неодноразово змінювала свій профіль: педагогічне училище, педагогічний коледж, гуманітарно-педагогічний інститут та, нарешті, гуманітарно-педагогічна академія.

12 жовтня у залі обласної Філармонії з виконання гімну академії розпочався урочистий концерт. Студенти, викладачі, випускники, запрошені гості заходу вітали з ювілеєм та демонстрували свої таланти. Після виконання твору “ Слава тим, хто прагне волі ” муз. Б. Лятошинський, сл. М. Рильський, згадали воїнів хвилиною мовчання. Кращі студенти академії поклали квіти до меморіалу загиблих героїв. Далі під гітару прозвучала пісня “Заснули мальви біля хати”. У програмі концерту були представлені як найрізноманітніші українські пісні,танці та їх сучасні інтерпритації : “Ти до мене не ходи ”,“Цимборики ”, “Очі волошкові”, “Рідна Україна” та інші, так і твори зарубіжних виконавців Carlos Gardel “Por Una Cabeza” (Tango), “Happy” Pharell Williams – саксофон, “Sway” Norman Gimbel й авторські композиції.

Традиційно з вітальним словом до гостей звернулася І.М. Шоробура – ректор гуманітарно-педагогічної академії доктор педагогічних наук, професор. Ректор провела звіт роботи, розповіла про досягнення академії. Закінчила свою промову нагородженням грамотами викладачів академії та словами вдячності : “…Щиросердечно дякую, вам, за вашу працю. Тож нехай живе і процвітає академія. Віват академіє! ”. Не оминули свято і представники влади. Вітали подарунками та бажали успіхів, натхнення викладачам й майбутнім педагогам.

День Народження закладу завершився “Молитвою за Україну” та привітанням- подякою Нелі Ничкало – члену президії Національної академії педагогічних наук України. “ …Ви подарували нам неповторні емоції. Від Національної академії педагогічних наук України хочу подякувати вам, за високу планку музичного, вокального, інструментального, хореографічного мистецтва. В такі хвилини народжується впевненість – Україна має майбутнє! Нехай ваші таланти процвітають! ”

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо