emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
2 Грудня 2016 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 630

Антирейдерський закон на шляху захисту законних прав громадян

Впродовж 25 років незалежності український бізнес та громадяни страждали від такого явища, як рейдерство. Шахраї, використовуючи різні схеми, відбирали бізнес та нерухомість. Це негативно відображалось на інвестиційній привабливості нашої держави. Адже гроші вкладають лише в економіку тих країн, які гарантують захист активів як внутрішнього, так і зовнішнього інвестора. Там де існує рейдерство, важко очікувати значних інвестицій.
З метою викорінення такого негативного явища як рейдерство, 6 жовтня було ухвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності» (далі - Закон).
Закон передбачає низку змін, які стосуються обов’язкового здійснення нотаріального засвідчення справжності підписів, здійснення реєстраційних дій щодо нерухомого майна лише в межах області та збільшення терміну для подання скарги до управління юстиції з 30 до 60 календарних днів.
Також, до новел у сфері державної реєстрації нерухомого майна та бізнесу слід віднести надання права управлінню юстиції за результатами розгляду скарги направляти подання про анулювання свідоцтва нотаріуса.
При реєстрації бізнесу та нерухомості за бажанням власника можна отримати паперовий документ з підписом та печаткою державного реєстратора.
Крім того, посилено відповідальність за спробу незаконного захоплення бізнесу для заявника, реєстратора та зацікавленої особи, зокрема передбачено кримінальну відповідальність до 10 років з конфіскацією майна, а також адміністративна відповідальність - штраф до 8500 гривень.
Ще один крок у боротьбі з можливим рейдерством - запуск системи інформування українських громадян через СМС про будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з їхньою нерухомістю, а також можливість сповіщення власників про те, хто з користувачів реєстру цікавився їхнім майном.
Для того, щоб підключитися до нової послуги достатньо зробити 3 прості кроки:
1. Отримати реєстраційний номер майна. Даний номер указується в Інформаційній довідці з реєстру нерухомості або у правовстановлюючому документі.
2. Поставити майно на контроль. Відповідну позначку треба поставити навпроти нерухомого майна, яке ви хочете контролювати у особистому кабінеті користувача. Окрім того, у особистому кабінеті можна подивитися історію реєстраційних дій, які вчинялися з нерухомістю.
3. У разі проведення будь-яких дій з майном – отримати миттєве сповіщення про зміни.
Отже, прийняття даного Закону забезпечує захист нерухомого майна та бізнесу громадян від можливих незаконних захоплень та встановлює шляхи і механізми впливу на порушників задля відновлення справедливості.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо