emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Грудня 2016 Держслужбовець 920

Губернатор Корнійчук «кришує» привласнення сотень тисяч гривень
ЗМІ це не візьмуть і не надрукують, хіба – за гроші, але про це мають знати люди.
Зловживання службовим становищем та розкрадання коштів державного бюджету, розтрата матеріальних цінностей регіонального матеріального резерву ― ось з яким «потужним» переконливим багажем прямує до пенсії заступник начальника Управління житлово-комунального господарства Хмельницької облдержадміністрації Григорій Ващук. І це за мовчазної згоди та нейтральної позиції керівника області Олександра Корнійчука, адже це управління перебуває у його прямому підпорядкуванні.
Перша ластівка, як то кажуть, прилетіла, коли на пана Григорія міліція склала перший протокол. Проте справа, як то кажуть, «зависла». Вочевидь, подібна ситуація надихнула Ващука на нові «звершення».
Справи якось розслідувалися, мляво просувалися, десь трохи пилом обдало… А дальше – більше! Чи то не на те «розумна» голова на плечах, щоб не скористатися черговим шансом… Тим більше, досвід вже набув.
Результати ревізії фінансово-господарської діяльності Управління ЖКГ Хмельницької ОДА за період з 1 січня 2013 по 1 червня 2016 років, яку провела державна фінансова інспекція області, вмістилися на 135 сторінках друкованого тексту. І там є що почитати, почерпнути тем для роздумів. Проте невтішних.
Порушення починаються ще на сторінках про бюджетне законодавство. Затим, виявляється, Управління ЖКГ під «мудрим» керівництвом Григорія Івановича зберігало майно, використовувало оборотні та необоротні активи так, що це призвело до втрат ресурсів на загальну суму 154 892, 90 грн. Найбільше недорахувалися матеріальних цінностей, а майже чотири тисячі грн. пішло на понаднормове списання пального.
Не менш цікаві факти стосуються видатків на капітальне будівництво, реконструкцію та ремонт. Загалом протягом 2014-2016 років на ці роботи освоєно майже Управлінням ЖКГ 15 мільйонів гривень. Втім, згідно з висновком ревізорів, порушення встановлено по більшості об’єктів. До прикладу, у ході реконструкції очисних споруд каналізації в м. Полонному, Управління ЖКГ завищило вартість робіт та послуг на більш, ніж 32 тисячі грн. Понад 20 тис грн. ― шкода, нанесена державному і місцевому бюджетам під час виконання робіт з реконструкції очисних споруд у смт. Летичеві. Більше 25 тисяч грн. втратила держава та громада від діяльності обласного Управління ЖКГ на Білогірщині. Там каналізаційні очисні будували. Не обійшлося без втрат і при зведенні водогону с. Браїлівка – смт. Нова Ушиця. Тут недорахувалися аж одного мільйона 320 тисяч 804 грн. 66 коп.! Причому по кожному із цих випадків від Г. І Ващука вимагали пояснень. Він не лише їх не надав, але й не з’явився особисто на запрошення перевіряючих!
Порушення зафіксували і у сфері дотримання законодавства з питань держзакупівель за 2015 рік…
Як наслідок, 8 червня 2016 року Полонським відділенням Шепетівського відділу ГУ НП в області за матеріалами спільної перевірки з обласним Управлінням СБУ до єдиного реєстру досудових справ внесено відомості та розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України за фактом зловживання службовим становищем та розкрадання коштів державного бюджету з боку службових осіб Управління ЖКГ Хмельницької ОДА, в сумі 207, 746 тис. грн. під час виконання будівельних робіт з реконструкції очисних споруд каналізації м. Полонного.
Подібне провадження розпочато і Новоушицьким відділом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури 15 вересня того ж року. Розслідування розпочали і за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. І мова вже йде про крадіжку мільйона 242 тисяч 417 гривень…
Через шість днів Управлінням СБУ в області до ЄРДС внесено відомості та розпочато досудове розслідування за фактом розтрати матеріальних цінностей регіонального матеріального резерву, які були ввірені службовим особам обласного Управління ЖКГ, на суму 151,265 тис. грн.
Це скільки ж можна було зробити корисних справ за оці, по суті, вкрадені у подолян гроші! На жаль, осіли вони у чиїхось бездонних кишенях. Хіба з власної волі ті кишені застібнуться? Аж ніяк. Тим більше, у них такий могутній та всевладний покровитель… Який навіть не відсторонив цього горе-керівника від виконання своїх прямих обов’язків. Виникає логічне питання – а чому?..
На жаль, ні Революція Гідності, ні кров Небесної сотні, ні жертовність наших мужніх воїнів на Сході країни ні на долю секунди не відгукнулися у черствих очеревинах декотрих чиновників. А ми всі так мріємо про нову сучасну європейську державу. Мріємо про справедливість і добро, перемогу правди…
Проте віримо ― Україна таки стане успішною. Одного за одним позбудеться ненажерливих чинуш. Бо є у нас ще добрі і порядні люди, готові присвятити своє життя своїй державі.
Просимо цей матеріал вважати відкритим інформаційним запитом для обласної влади. Сподіваємося, ми отримаємо на нього змістовну і рішучу відповідь.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо