emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
7 Грудня 2016 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 811

Відповідальність у сферах державної реєстрації прав на нерухоме майно та бізнесу!

У листопаді 2016 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності” №1666 (так званий Антирейдерський закон), який підсилив відповідальність суб'єктів державної реєстрації в таких нормативно — правових актах як Кодекс України про адміністративні правопорушення та Кримінальний кодекс України.
Внесені зміни передбачають збільшення штрафних санкцій до державних реєстраторів за підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів у розмірі до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Державні реєстратори можуть притягатися до кримінальної відповідальності за складання чи видачу завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення або надають певні права чи звільняють від обов'язків. Санкція за цей злочин передбачає штраф до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.
Використання державним реєстратором або нотаріусом завідомо підробленого документа карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, абообмеженням волі на строк до 2 років, відповідно до Кримінального кодексу України.
Державні реєстратори можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності за злочин, що передбачає зловживання своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди. Діяння буде кримінально караним у випадку, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам або інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб.
Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено санкцію у розмірі від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення строків, які встановлено для проведення державної реєстрації та вимагання не передбачених законом документів для проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців або громадського формування. Така ж санкція передбачена і за порушення порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
Ознайомившись з внесеними змінами у окремі законодавчі акти ми можемо простежити підвищення рівня та міри відповідальності державних реєстраторів та нотаріусів у сфері державної реєстрації.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.65
42.2
42.22

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо