emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Січня 2017 Олександр 719

Поради як вирішити проблему з недостатнім опаленням у квартирі
Якщо у Вашій квартирі прохолодні батареї, причиною може бути те, що уповноважений за лічильник тепла в Вашому будинку всупереч правилам перекриває кран на подачу тепла.
При цьому в квартирах інших підʼїздів може бути тепло, а у вас - прохолодно. Тож, якщо причина в перекриванні крана на подачу тепла, раджу звернутись на гарячу лінію відділу управління міським господарством 15-80 або на їхній мобільний телефон 067 5551580.
Також, оскільки дана проблема досить поширена в Хмельницькому, варто звернутись до органів місцевого самоврядування та засобів масової інформації (як мінімум, хоча б написати про зловживання з лічильником тепла на сайтах наших міських ЗМІ).
Деякі міські служби намагаються усунутись від вирішення проблеми (мовляв, самі домовляйтесь з відповідальною за лічильник, бо нема такого закону, щоб подібними проблемами з теплом займались комунальні служби чи органи місцевого самоврядування). У таких випадках раджу вказувати їм на закони, які стосуються даної проблеми, і які ці служби та відповідальні за лічильник зобовʼязані виконувати.
Пунктом 11 Правил користування тепловою енергією, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007 № 1198 визначено, що самовільне втручання в діючі системи теплопостачання та теплоспоживання забороняється.
Статтею 270-1 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність за умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства. До таких об’єктів відноситься й лічильник теплової енергії, а спроби самовільно регулювати подачу тепла в ручному режимі за допомогою запірної арматури, яка не є засобом регулювання, можуть призвести до виходу її з ладу, виникнення аварійних ситуацій.
Стаття 13 Закону України „Про теплопостачання” визначає, що до повноважень органів місцевого самоврядування у сфері теплопостачання відноситься здійснення контролю за забезпеченням споживачів тепловою енергією відповідно до нормативних вимог.
Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» теплопостачальне підприємство має право вимагати усунення порушень (в даному випадку порушень відповідальних за лічильник) в сфері житлово-комунальних послуг. У разі невиконання вимог законодавства теплопостачальне підприємство має право звернутися до суду в порядку статті 16 Цивільного Кодексу України (відновлення становища, яке існувало до порушення).

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо