emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
23 Січня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 987

Права на які об’єкти підлягають реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно?

Досить часто до державних реєстраторів звертаються громадяни щодо державної реєстрації прав на об’єкти, які за деякими ознаками схожі на нерухоме майно, однак не є ним.
Тому, перш ніж йти до реєстраторів необхідно знати, права на які об'єкти підлягають державній реєстрації, а на які - ні.
Так, відповідно до статті 5 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» у Державному реєстрі прав реєструються речові права та їх обтяження на:
 земельні ділянки;
 житлові будинки;
 квартири;
 будівлі, споруди, а також їх окремі частини;
 підприємства, які є єдиним майновим комплексом;
 незавершені об'єкти будівництва;
 інші житлові та нежитлові приміщення.
В свою чергу, означеною вище нормою Закону, передбачено, що у Державному реєстрі прав не реєструються права на такі об’єкти:
 корисні копалини, рослини;
 малі архітектурні форми;
 тимчасові, некапітальні споруди, що розташовані на земельній ділянці переміщення яких можливе без їх знецінення або зміни призначення;
 автомобільну дорогу чи залізничну колію, електромережу, мережу зв'язку або теплову мережу;
 повітряні і морські судна, судна внутрішнього плавання, космічні та інші об'єкти цивільних прав, на які може бути поширено правовий режим нерухомої речі;
 окремо споруди, що є приналежністю або складовою частиною речі, зокрема на магістральні або промислові трубопроводи (у тому числі газорозподільні мережі).
Тому, щоб уникнути різного роду казусів та неприємних ситуацій, необхідно бути уважними та розуміти, права на які об’єкти підлягають державній реєстрації, а що не можливо зареєструвати у Державному реєстрі прав.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо