emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
31 Січня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1337

Власникам об’єктів нерухомого майна надано можливість попередити рейдерське захоплення своєї нерухомості
Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності» № 1666-УШ від 06 жовтня 2016 року внесено зміни до статті 25 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» щодо зупинення державної реєстрації прав.
Так, серед інших підстав, які передбачені статтею 25 Закону для зупинення державної реєстрації прав, законодавець передбачив зупинення проведення реєстраційних дій на підставі заяви власника об’єкта нерухомого майна про заборону вчинення реєстраційних дій щодо власного об’єкта нерухомого майна. Така заява реєструється у Державному реєстрі прав. Однак, щоб протидіяти незаконному захопленню свого майна власнику необхідно звернутися до суду та отримати відповідне рішення суду про заборону вчинення реєстраційних дій.
У разі, якщо власником, у строк, що не перевищує десяти робочих днів, не подано рішення суду про заборону вчинення реєстраційних дій, що набрало законної сили, його заява щодо такої заборони втрачає свою актуальність.
Слід зауважити, що про зупинення реєстраційних дій на підставі рішення суду про заборону вчинення реєстраційних дій та про наявність зареєстрованих заяв на проведення реєстраційних дій державний реєстратор невідкладно повідомляє як власника об’єкта нерухомого майна так і відповідних заявників.
Державний реєстратор приймає рішення про відновлення реєстраційних дій лише на підставі рішення суду про скасування рішення суду, що було підставою для прийняття рішення про зупинення реєстраційних дій, або на підставі заяви власника об’єкта нерухомого майна про відкликання власної заяви про заборону вчинення реєстраційних дій, зареєстрованих у Державному реєстрі прав.
Варто звернути увагу, що Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань державної реєстрації» від 09.11.2016 року №806 визначено, що повідомлення заявника забезпечується державним реєстратором прав на нерухоме майно в електронному вигляді з використанням його офіційної або власної електронної пошти (за умови наявності в зазначеному Реєстрі відомостей про електронну адресу власника як адреси для зворотного зв’язку). Тобто, у разі відсутності відомостей про електронну адресу власника, будь-які повідомлення про вчинення дій з його майном він не отримає.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо