emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
6 Лютого 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 662

Мін’юст увійшов у трійку лідерів міністерств,
які найактивніше запроваджують реформи

Міністерство юстиції увійшло до трійки лідерів міністерств, які найактивніше запроваджують реформи. Про це свідчать результати дворічного дослідження проекту Індекс моніторингу реформ (іМоРе). Серед найуспішніших напрямків – реалізація антикорупційної політики та створення антикорупційних органів, запуск системи електронного декларування, відкриття реєстрів та перехід до надання послуг через Інтернет.
Мін’юст ефективно реалізує політику боротьби з рейдерством: розроблено та забезпечено прийняття комплексного антикорупційного закону, який ввів кримінальну відповідальність за рейдерство для всіх учасників неправомірних дій, а також створено систему інформування українських громадян через СМС про будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з їхньою нерухомістю.
З 5 січня в Україні почала діяти змішана система виконавчого провадження - запроваджено інститут приватних виконавців, який буде функціонувати поруч із державною виконавчою службою та виконувати функції з примусового виконання рішень судів та інших органів.
Ще одним блоком, який забезпечив такий високий результат Мін’юсту, є відкриття реєстрів та запровадження онлайн сервісів. Тепер в Україні можна зайти в Інтернет і знайти інформацію про майно всіх чиновників, оскільки повністю відкрито доступ до реєстру бізнесу, нерухомості та осіб, які вчинили корупційні правопорушеня. Також завдяки онлайн сервісам у сфері реєстрації майна та бізнесу можна отримувати необхідні послуги без спілкування з державним службовцем.
Також з минулого року перейшла в розряд постійно діючих ініціатива з видачі свідоцтв про народження дитини безпосередньо у пологових будинках. Нині скористатися послугою можна у 476 медичних закладах.
У 2016 році було запущено пілотний проект «Шлюб за добу». Відтепер молодятам не треба чекати щонайменше місяць для того, щоб зареєструвати свої стосунки.
Ще одним важливим напрямком реформ є створення повноцінної системи безоплатної правової допомоги. Зараз в Україні вже діє майже 550 центрів та бюро правової допомоги. Україна є лідером серед усіх країн світу щодо доступності безоплатної правової допомоги.
Серед пріоритетів роботи Мін’юсту на сьогодні - завершити реалізацію низки проектів, які були запущені в попередні роки та дати старт великій кількості нових ініціатив. Одна з них - забезпечення зростання рівня правової обізнаності громадян шляхом реалізації загальнонаціональної програми «Я МАЮ ПРАВО!». Дана ініціатива стосується мільйонів українців та здатна зробити їхнє життя і взаємодію з державою більш комфортними.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо