emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
10 Лютого 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 696

Що робити при втраті державного акта на право власності на земельну ділянку?

З початку 2013 року видача державних актів на право власності на земельні ділянки не здійснюється, а право власності на такі об’єкти реєструється у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. На зміну державним актам з 01 січня 2013 року видавались Свідоцтва про право власності на нерухоме майно.
Із запровадженням спрощеної процедури проведення державної реєстрації прав на нерухоме майно з 01 січня 2016 року підтвердженням державної реєстрації права власності на земельну ділянку була видача інформаційної довідки, яка формувалась за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Така інформаційна довідка видавалась заявнику (за бажанням) в паперовому вигляді і формувалась в електронній формі. Ці дві форми надання інформації з Державного реєстру речових прав мали однакову юридичну силу.
У зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності» від 06.10.2016 № 1666-VIII (так званий Антирейдерський закон) з 02 листопада 2016 року за результатами проведеної державної реєстрації права власності на земельну ділянку особа отримує Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, який є документом, що підтверджує право власності на земельну ділянку.
На сьогодні для державної реєстрації права власності на земельну ділянку (права на яку були зареєстровані до 01.01.2013 року), у зв’язку із втратою, пошкодженням чи зіпсуванням державного акта на право власності, необхідно отримати у відділі Держгеокадастру за місцем знаходження земельної ділянки копію примірника втраченого пошкодженого чи зіпсованого державного акта. Після цього подати оголошення про втрату документа у друкований засіб масової інформації місцевої чи регіональної сфери розповсюдження за місцем знаходженням нерухомого майна. В оголошенні обов’язково мають бути зазначені відомості щодо назви втраченого документа, його номер і дата видачі, на чиє ім’я виданий, яким органом. Це положення не застосовується у випадках пошкодження чи зіпсування відповідного державного акта.
Отримавши на руки всі вище перераховані документи Ви звертаєтесь до будь-якого державного реєстратора для проведення державної реєстрації речових прав на земельну ділянку.
За результатами розгляду поданих документів державний реєстратор проводить державну реєстрацію права власності на земельну ділянку, за результатами якої видає Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, який засвідчується його підписом та печаткою.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо