emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Пресслужба ПриватБанку


БЛОГ (ДОПИСИ)

 

Рейтинги ПриватБанку, що підтверджені агентством Standard & Poor’s, вищі від рейтингу України

Одне з провідних світових рейтингових агентств підтвердило рейтинги ПриватБанку, відзначаючи його лідируючі позиції на ринку та стійкість.

 

22 грудня 2014 року міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підтвердило короткостроковий і довгостроковий? кредитні рейтинги ПриватБанку на рівні «CCC/C», що на один щабель вище, ніж суверенний кредитний рейтинг України за зобов’язаннями в іноземній валюті. Показники кредитоспроможності ПриватБанку (standart alone credit profile – SACP) підтверджено на рівні «b-», що на ?3? значення вище від рейтингу України за зобов’язаннями в іноземній валюті. Прогноз за рейтингами банку переглянуто на «Негативний» через перегляд суверенного рейтингу 19 грудня.

 

Як йдеться в повідомленні агентства, рейтинг ПриватБанку відображає його «сильну» бізнес-позицію та «адекватну» позицію щодо ризику. Рейтинги також відображають лідируюче положення банку в банківському секторі України та Східної Європи, більш високу якість активів і більш низьку концентрацію на окремих контрагентах.


S&P зазначає, що ПриватБанк має достатні характеристики кредитоспроможності
для того, щоб уникнути дефолту в разі суверенного дефолту за зобов’язаннями
в іноземній валюті. За результатами змодельованих стрес-тестів щодо ліквідності та капіталу банку ПриватБанк не допустить дефолту за своїми борговими зобов’язаннями в іноземній або національній валюті.

 

Оцінка характеристик власної кредитоспроможності (SACP) банку на рівні «b-» свідчить
про те, що ПриватБанк залишається одним із найсильніших банків в українській банківській системі. На думку аналітиків S&P, ПриватБанк зможе скласти стрес-тест
завдяки одному з найбільш високих показників якості активів в українській банківській системі. Прогнозований станом на кінець 2014 р. обсяг проблемних кредитів (прострочених більше ніж на 90 днів) становитиме близько 8%, що суттєво нижче від загальної несприятливої оцінки для банківської системи на рівні 40–50%.

 

Нагадаємо, 19 грудня 2014 р. S&P знизило довгострокові суверенні кредитні рейтинги
України за зобов’язаннями в іноземній і національній валюті з «ССС/В-» до «ССС-/ССС+» та змінило прогноз рейтингу на «Негативний».

 

У 2014 році ПриватБанк зберіг за собою восьму позицію за розміром капіталу в рейтингу топ-10 найбільших банків Центральної та Східної Європи, який щорічно публікує британський журнал The Banker у рамках глобального рейтингу топ-1000 світових банків.

теги: приватбанк, рейтинги

24 Грудня 2014, 19:28:14 1345 0



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо