emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Дорожній контроль Хмельницький


БЛОГ (ДОПИСИ)

Про автора ДАІшний контроль

У Кам’янці-Подільському жінка «піднялася з могили» та продала автомобіль

11 Лютого 2010 Михайло ЖИЛА. 
Слідство триває, але правоохоронці не приховують, що цей злочин майже неможливо розкрити
Автомобіль «Нива» родина Степанових придбала в далекому 1989 році. Автівку зареєстрували на Аллу Степанову, а керував авто її чоловік Валентин. Згодом подружжя померло, тож машину мали поділити між спадкоємцями. 
«Алла Степанова доводилася мені свекрухою, – розповідає Ольга Олексишина. – Я звернулася до суду на розділ майна. Суд надсилає заяву в ВРЕР (відділ реєстраційно-екзаменаційної роботи) при Кам’янець-Подільському ДАІ, для накладення арешту на автомобіль. А з ВРЕР прийшла відповідь, що автомобіль належить Степановій, але де він, вони не знають. Оце я з 2003 року ходила по судах, аж поки у 2007 році мене не викликали в міліцію. Виявляється, що арештованим автомобілем за дорученням керує якийсь Микола Олійник».


Три роки користувався автомобілем, поки дізнався, що на нього накладений арешт
Чоловік хотів пройти техогляд, тоді і з’ясував, що на технічний засіб уже кілька років як накладений арешт. Автомобіль забрали на штрафмайданчик. Отоді і випливли цікаві факти. Виявляється, на цей автомобіль його власниця Алла Степанова видала доручення на право керування громадянам Казмирчуку і Громику. Все б нічого, якби не одна деталь. Доручення було видане приватним нотаріусом Миколою Саварчуком 13 січня 2004 року. Але Степанова померла у травні 2001 року. Крім того, за словами нотаріуса, він виписав доручення на право керування автомобілем лише на основі водійських прав Степанової та технічного паспорта на авто. 22 січня на громадян Громика та Казмирчука видано тимчасовий реєстраційний талон. А вже 11 червня на основі цих документів Казмирчук за дорученням продає авто Олійнику.
«Громик та Казмирчук на суди не з’явилися жодного разу, – каже Ольга Олексишина. – Їхні інтереси представляв адвокат і водночас близький родич Громика. Суддя Валентина Семенюк у листопаді минулого року відмовила у задоволенні мого позову. Я подала апеляційну скаргу».
Захисник Ольги Олексишиної Олена Баблонюк вважає, що судовий процес, як і кримінальна справа, проводилися з численними порушеннями. 

Померла надала посвідчення водія, котрого в неї ніколи не було. Принаймні, за життя
Виходить, що майже через три роки після смерті Алла Степанова піднялася з могили, пред’явила посвідчення водія, техпаспорт і продала автомобіль. Але і тут випливає ще один цікавий факт. Як розповів начальник четвертого відділу екзаменаційно-реєстраційної роботи управління ДАІ управління МВС України в Хмельницькій області Сергій Нагорний, посвідчення водія на Аллу Степанову не видавалося. 
Слідчими Кам’янець-Подільського міськвідділу міліції була порушена кримінальна справа щодо невідомої особи, котра за фальшивим посвідченням водія виготовила доручення на автомобіль. Кримінальна справа тричі закривалася, і тричі це рішення було опротестоване прокуратурою. 
«Казмирчук і Громик, отримавши авто, не могли не знати, що його власниця померла, – розповідає Олена Баблонюк. –А без зловживання нотаріусом своїми повноваженнями цей документ взагалі не зміг з’явитися». 

Сам же нотаріус Микола Саварчук вважає себе обманутим.
«До мене прийшла жінка. Показала посвідчення водія та техпаспорт на машину. Хотіла скласти довіреність на правом керування авто. Я склав. Мене самого підставили», – каже Микола Саварчук. 

У прокуратурі не знають, де автомобіль, натомість журналіст розшукав його за годину 
Щодо дій Миколи Саварчука прокуратура міста проводила перевірку. Жодних порушень працівники прокуратури не виявили. 
«Ми з’ясували, що під час видачі доручення на керуванням авто був присутній приватний нотаріус і особа, котра представилася Степановою та показала посвідчення водія на її ім’я. Нотаріус встановив особу. У нього не було підстав вважати посвідчення фальшивим. Тож він видав довіреність на керування. Перевіркою якихось порушень з боку нотаріуса не виявлено», – розповідає старший помічник прокурора Кам’янця-Подільського Володимир Мельник. 
А ось заступник прокурора Валентин Чорноморець вважає, що головним у цій справі є необхідність знайти ту людину, котра за фальшивим посвідченням водія надала доручення на сторонніх осіб. 
Насправді знайти автомобіль виявилося справою досить простою. Я не став вигадувати велосипед, а звернувся за адресою Миколи Олійника, якому громадяни Громик та Казмирчук видали доручення на автомобіль. 
Незважаючи на пізню годину, чоловік запросив мене до хати. 
«Мені немає чого боятися, бо я купив цю машину за свої гроші, – каже Микола Олійник. – Я Івана Громика знав, бо з його батьком 25 років пропрацював в автоколоні. Іван купив машину дружині, а потім захотів її продати. Я живу сам, в мене господарство. За машину він захотів 3,5 тисячі доларів. Я її одразу хотів оформити на себе, але в мене не вистачило коштів. Тому взяв авто по дорученню на себе і того чоловіка, котрий позичив мені гроші. Я вже з ним розрахувався. Якби ж я знав... Приїхав на техогляд, а там кажуть: «став машину на штрафмайданчик». Вона там простояла не один місяць. Я звертався до всіх, і люди мені допомогли. Якби я її не забрав, з неї лишився б лише скелет. І не намагайтеся відібрати у мене машину. Я за неї готовий на все». 
Нині «Нива» стоїть у гаражі Миколи Олійника. Чоловік каже, що ні від кого не ховається. 

Хто винен, і що робити?
Міліціонери навіть не приховують того, що цей злочин неможливо розкрити.
«Олексишина не має відношення до цієї машини, – каже заступник начальника Кам’янець-Подільського міського відділу міліції начальник слідчого відділу Борис Литвинюк. – Власником автомобіля є мати її колишнього чоловіка. Окрім її сина, на автомобіль претендують ще двоє чоловік. Після смерті подружжя Степанових техпаспорт на авто залишився у їхньої сусідки. Жінка віддала його Юрі Степанову, онуку Алли Степанової. За свідченнями Громика і Казмирчука саме він їм віддав доручення на авто. А Юра Степанов живе в Білорусії. Навіть якби ми його і могли затримати, він би сказав, що документи віддав якомусь Колі, і цей Коля провернув цю справу. І ми змушені будемо його шукати. Можливо, тут замішаний і приватний нотаріус, але це неможливо довести. Мені важко зрозуміти Ольгу Олексишину. Навіть якщо 21-річну «Ниву» розділять між трьома спадкоємцями, скільки це вийде коштів? Доларів по 300. І тоді виникає питання, що робити з законослухняним набувачем цієї машини. У цьому випадкові він страждає найбільше».
 



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо