emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Валерій ПУЗІК


БЛОГ (ДОПИСИ)

Про автора …Я иду по улице и по парку, и еще где-нибудь, а мысли-то все равно рождаются у меня в голове. Я думаю: «Господи!» — вот что я думаю. Иду по улице, а мысли рождаются. «Господи», — каждую секунду думаю я.

Шкільна стрілянина по-Українськи

Чому школярі беруть у руки зброю і, що саме головне… де?

Мода видать пішла така. «Бєз пушки нікуди. І на діскатєку, і на разборки, і ва-ащє в школу». Щось десь не так і - «бац» - дуло пістолета, прямо в обличчя. І не важливо хто ти і звідки. «Пуля рєшаєт всьо». Це таке собі житьо на грані… пострадянський синдром, «ліхіє дівіностиє» дають про себе знати…
Не вже тільки за допомогою зброї школярі українських шкіл можуть вирішити свої (?) проблеми? Що не повнолітніх 

спонукає до насильства? Ба! – навіть, до злочину…
- Він просто взяв пістолет і почав стріляти… - важко повірити. А на питання: «Хто винен?» - знайдеться безліч відповідей.

Коментар на стрілянину у Вінниці (січень 2011 року):
У кожного вчинку є дві сторони медалі і дві різні думки протилежних сторін. Почитайте в неті, як старшокласники (і хлопці і дівчата) виясняють стосунки і б’ються в школі і з якими наслідками в інших містах України. Напевно таки довели ту дитину, що він почав стріляти. В школі завжди сила на силу, згадайте своє навчання. А слабшому треба або голову опустити і спину зігнути, або захищатись, хто як вміє. Батьки звичайно винні, уваги не приділяли; педагоги теж, бо в стінах школи вони мають контролювати ситуацію. БО ВСІ УЧНІ - ЦЕ НАСАМПЕРЕД ДІТИ.
Ось ще один коментар на цю ж тему:
Я відстоюю думку, що школа ніякої вини у цій ситуації не має, адже у ній вчаться тисячі дітей і згоден з тим, що в першу чергу винні батьки, які не звертають на своїх дітей уваги, і замість турботи, відкуповуються від них грошима. А якщо школа у чомусь і винна, то тільки у тому що держава не може забезпечити її гідного функціонування.

А якщо подивитись в корінь питання. Насильство, тим паче шкільне було завжди. Воно присутнє ТУТ-І-ЗАРАЗ. А причини?...

Конкретний випадок, що стався на початку березня цього року. «У місті Любомль, що на Волині, старшокласник влаштував стрілянину з пневматичного пістолета в одному з професійних ліцеїв міста. В результаті шестеро юнаків поранено» - цитата з ГАЗЕТИ ПО-УКРАЇНСЬКИ. Причини!?
Ось Житомир (лютий 2011 року):
…чотири дев'ятикласниці жорстко побили восьмикласницю, дівчина була госпіталізована з черепно-мозковою травмою. Як повідомляється, бійка виникла між дев'ятикласницями та дівчинкою на рік молодшою у шкільній вбиральні. За словами потерпілої, конфлікт виник, бо старшокласниці насміхалися над нею, а вона намагалася це припинити. "Так як-то на мене дивилися, обговорювали, я просто сказала: "повилазить", і все", - розповіла дівчинка. Старшокласниці, за її словами почали вимагати в неї стати на коліна і просити пробачення на очах в інших учнів. Потім восьмикласницю почали бити кулаками по голові, по шиї, намагалися бити колінами. Дісталося і ще одній восьмикласниці. В результаті дівчинка, яка намагалася принизити глузування з себе, опинилась у лікарні у стані середньої тяжкості. В неї була діагностована черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м’яких частин потилиці і шиї. Натомість класний керівник дев'ятикласниць захищає своїх учениць та каже, що батьки, ображених дівчат, роблять із мухи слона.

Дивина! Правда?
Висновки робіть самі.

p.s. Цікаво, а що робиться в школах Хмельцького?

 

теги: стрілянина, школа, насильство

7 Березня 2011, 14:17:44 11748 15

Oстанні коментарі

Віктор


19 Червня 2012

12:35


Тринадцатилетний ученик школы-интерната в Котовске Одесской области пытался пронести на территорию учреждения взрывоопасный 76-миллиметровый снаряд времен Великой отечественной войны. Об этом сообщает центр общественных связей Главного управления МЧС Украины в Одесской области.

Как отмечают сотрудники ведомства, юноша пытался занести взрывчатку в здание интерната, но его, со снарядом в руках, задержал охранник учреждения.

По словам подростка, взрывоопасный предмет он нашел на водоеме у местного сахарного завода и решил принести находку в школу.


Віктор


26 Квітня 2012

11:27


19 квітня 2012 року у Вінниці троє школярів підірвалися на саморобній бомбі. " Це був початок сьомої вечора. Іду до гаража, чую: ба-бах! — розповідає свідок 40-річний Володимир Ковальов. — Тут бачу сусіда Сашу, зве всередину недостроєних гаражів. Звідти ще один хлопчик вискакує, око заплило, все червоне. Усередині — третій. Однієї руки немає, кисть болтається, друга вся в крові. Доки їхала "швидка", я погнався в машину за аптечкою. Перев'язали малому руку, щоб кров не так шпарила. Позбирали відірвані пальці в ганчірку". 15-річних Дмитра Ткачука, В'ячеслава Пуголовкіна та Олександра Єріховського відвезли до обласної лікарні. Першому ампутували кисть лівої руки, зашили рани на правій. Другому теж скалічило руку й ушкодило око. Олександра Єріховського оглянули, він не скалічився. Усі троє навчаються у восьмому класі міської школи №27. Розповіли, що знайшли в інтернеті схему виготовлення бомби. Зробили її, вирішили випробувати неподалік будинків мікрорайону Тяжилів. Змішали компоненти у пластиковій пляшці, туди впав підпалений гніт.

— Діма, Славік і Саша цього дня були в школі, — розповідає однокласниця Євгенія Буравльова, 14 років. — Нікому не казали, що збираються щось підривати. Узагалі вони не отлічніки, але спокійні, мають непогані оцінки. Не взривали нічого навіть на уроках хімії.

— Урок хімії в нас якраз у четвер був, — говорить однокласник 15-річний Ярослав Кузьминський. — Вони дійсно нічого про зривчатку не казали і в учителя не питали. Постійно ходили втрьох. Сильно здружилися з початку восьмого класу.

Аріна КАНТОНІСТОВА


Віктор


4 Квітня 2012

16:43


 



На Хмельниччині у одному з сіл Шепетівського району 13-річний підліток підпалив свого товариша після гри у футбол. Все розпочалося з незначного конфлікту після гри на шкільному стадіоні, під час якого кілька підлітків почубилися між собою за проколотий футбольний м‘яч. Здавалося б, як побилися, так і помирилися. Ну хто хоча б раз свого часу не брав участі у підлітковому з‘ясуванні стосунків? Але цього разу конфліктна ситуація не вичерпалася кількома взаємними стусанами і отримала зовсім несподіваний розвиток.  Один з юних гравців вирішив досить своєрідним чином припинити бійку між старшими на рік товаришами і, збігавши додому до тітки, з якою мешкав, приніс пляшку з бензином. Восьмикласник зненацька виплеснув горючу рідину на одяг двох учасників бійки, а потім запальничкою підпалив штани одному з них. В результаті потерпілий отримав опіки 1-2 ступеня важкості на 30-ти відсотках площі тіла. У стані опікового шоку його доставили до обласної лікарні на операцію. Від більш небезпечних тілесних ушкоджень хлопчину урятували на диво грамотні дії його однокласників, які не розгубилися і швидко загасили полум‘я, власними куртками збивши вогонь і перекривши доступ повітря до палаючого на хлопцеві синтетичного одягу.


Що ж стосується малолітнього палія, то він добряче налякався власного вчинку і тепер жалкує про зроблене. Восьмикласник не вирізнявся особливо спокійним характером, але односельчани все ж відгукуються про нього дуже добре і були просто шоковані такою необдуманою витівкою. Слід зауважити, що хлопчині у житті випала нелегка доля. Ще зовсім малим він залишився без матері, яка померла, коли синові ще не було і 2-х років. Батько, щоб підняти на ноги дитину, подався на заробітки до сусідньої Росії, залишивши малого під наглядом своєї матері і сестри. Останнім часом у школяра з‘явилися проблеми зі здоров‘ям і він потрапив на облік до лікаря-невропатолога.


За декілька днів до трагедії школяр націдив з бензобака тітчиного мопеда трохи бензину і розважався тим, що підпалював суху траву. До речі, він навіть збирався зробити це і на стадіоні, де грав у футбол, але селяни припинили небезпечні розваги, відібравши у підлітка пляшку з бензином. Але це, як видно, його не зупинило.


Наразі за фактом цього жахливого інциденту порушена кримінальна справа за замах на вбивство. Зважаючи на юний вік зловмисника, його щиросердне каяття, звичайно, що за ґрати його не посадять, але на навчання до спеціалізованого інтернату для малолітніх правопорушників все ж таки направлять. 



 


 


Віктор


4 Квітня 2012

16:39


 



Криминальная милиция по делам несовершеннолетних проводит проверку по факту избиения.   Четырех девочек, которые на днях избили и унизили свою сверстницу, прокуратура может привлечь к уголовной ответственности, пишет 34.ua.  Об этом сообщила начальник криминальной милиции по делам несовершеннолетних ГУ МВД Днепропетровской области, полковник милиции Ирина Качинская. 


 - Сейчас по данному случаю проводится проверка. Если на видео прокуратура рассмотрит состав преступления, будет возбуждено уголовное дело,— рассказала Ирина Качинская.


 Напомним, 28 марта, четверо девочек-подростков жестоко избили свою знакомую на жилмассиве Левобережный-3. Две девочки держали жертву за волосы и руки, а еще две – били, заставляли встать на колени и снимали происходящее на камеру мобильного телефона. Потом видеозапись со стоящей на коленях девочкой они опубликовали у себя на страничках "В контакте" и разослали всем знакомым и одноклассникам.


Две участницы избиения воспитываются обеспеченных семьях, а одна – учится в техникуме и уже "общалась" с милицией по ряду похожих нарушений.


 - Никто из них не состоит у нас на учете, все нормальные дети. Видимо где-то недоработали родители,— считает начальник криминальной милиции по делам несовершеннолетних.


 

Віктор


30 Березня 2012

14:49


Сьогодні 30 березня 2012 року о 8-ій ранку на території школи в селі Залужжя Дубровицького району Рівненської області знайшли мертвим 16-річного підлітка. Хлопець наклав на себе руки – повісився на мотузці, яку перед тим узяв з дому. Його тіло виявила прибиральниця, яка до початку занять прийшла на роботу. Роман повісився у колишньому шкільному тирі. Жінка проходила повз незачинену будівлю і їй здалося, ніби вона бачить чиїсь ноги. Коли ж прибиральниця з цікавості зайшла досередини, то помітила старшокласника у зашморгу. Вона одразу кинулася до школи, щоб покликати людей на допомогу. Хлопця зняли з петлі, однак рятувати було запізно – він уже був мертвим. "Підліток навчався у 10-ому класі цієї ж школи. Нині проводимо дослідчу перевірку, тіло забрали на розтин. Однак слідів насильницької смерті на ньому не виявили. Це самогубство", - каже Павло Шкодич, начальник Дубровицького райвідділу міліції. – "Про мотиви його вчинку поки говорити зарано. Але як ми з'ясували, напередодні у четвер Роман посварився з батьками. Близько 20-ої години вечора він пішов з дому, узяв з собою мотузку. Хлопець і раніше сварився з родиною через якісь побутові речі, ведення господарства". Хлопець пройшов на територію школи непоміченим. Непрацюючий тир - напіврозвалена будівля, яка ніколи не замикалася. У ній вже не було ані вікон ані дверей, тому зайти всередину міг будь-хто. Роман був другою дитиною у родині, його старший брат навчається у райцентрі Здолбунів, менші брат і сестра ходять до школи.



Олена ВЛАСОВА


Віктор


10 Березня 2012

18:31


У місті Іллінці на Вінничині через анонімне повідомлення 9-річного учня про замінування однієї із шкіл міліція була змушена перервати навчання у трьох навчальних закладах.



"7 березня на телефон чергової частини райвідділу міліції зателефонував анонім і повідомив про закладену вибухівку в одній із міських шкіл. Повідомлення було отримано близько 8:00 ранку", — повідомили в прес-службі МВС України.



"У райцентрі знаходиться три загальноосвітніх школи і в усіх трьох приміщеннях вибухотехніки проводили детальне обстеження щодо можливої наявності вибухонебезпечних речовин", — зазначили в МВС.



Правоохоронці встановили, що неправдиве повідомлення із хуліганських спонукань вчинив місцевий 9-річний школяр. За його словами, на цей вчинок його надихнув телевізійний сюжет про неправдиве замінування, який він побачив на одному з центральних каналів.



З батьками хлопчика працівники міліції провели профілактичну бесіду. Їм доведеться відшкодувати збитки, завдані діями їхнього сина, зазначили у міліції.


Віктор


7 Січня 2012

18:28


Якщо в школах стріляють, відповідальність несе суспільство



Кельнська гімназія імені Ґеорґа Бюхнера, школярі якої планували вчинити стрілянину

Як попередити прояви насильства в школах? Відповідь на це питання нині активно шукають у Німеччині. Минув рік після стрілянини у школі міста Емсдеттена, а поліція Кельна попередила схожу подію в одній з гімназій міста.

За останні десять років у так званих шкільних стрілянинах по світу загинули щонайменше 269 школярів і 253 дорослі людини. Стріляти в однокласників і вчителів наважуються підлітки переважно в заможних країнах, передусім у США. Хоча останніми часом подібні випадки почастішали й у західноєвропейських країнах.

Зовсім нещодавно, 7 листопада, учень відкрив стрілянину в одній із фінських шкіл, убивши сімох однокласників, директора, і зрештою – самого себе. Коментуючи цей страшний випадок, фахівці вказували на те, що фінська шкільна система вважається зразковою в Європі.

Прямого зв’язку між якістю освіти й рівнем насильства школярів знайти практично неможливо. Принаймні в Німеччині стрілянину відкривали в загалом благополучних школах. Найстрашніша трагедія сталася в східнонімецькому Ерфурті в квітні 2002 року. Тоді 19-річний школяр розстріляв у своїй гімназії 16 людей і покінчив життя самогубством. Рік тому, в Емсдеттені, юнак, відкривши вогонь, не вбив нікого, крім себе самого. Були лише численні поранені.

Попереджено стрілянину в день річниці іншої трагедії

І от минулими вихідними Німеччину шокували новини з Кельна. Місцева поліція повідомила в неділю, що двоє школярів планували в день річниці емсдеттенських подій влаштувати схожу стрілянину в своїй гімназії. Вони, як часто буває в таких випадках, розповіли про свої плани в Інтернеті. Цього разу поліція вчасно втрутилася. Щоправда, після допиту один зі школярів, які планували бійню, кинувся під трамвай і загинув. Колектив гімназії потроху оговтується від останніх подій. Уроки поки не ведуться. Натомість передусім учителів непокоять схожі думки:

„Звісно, що задумуєшся над тим, що можна було зробити заздалегідь, аби до таких вчинків не доходило? Чи можна було помітити якісь зміни в школярах? Так, багато з них поводяться з часом якось дивно. Але ж неможливо щоразу пов’язувати це з плануванням якихось страшних стрілянин. З іншого боку, коли ми таке помічаємо, то завжди намагаємося розібратися. Тобто, ведемо профілактичну роботу, залучаємо до неї батьків. Я гадаю, що ми достатньо робили для попередження таких вчинків”.

Співпраця з поліцією та психологами

На рівні федеральних земель, які в Німеччині несуть відповідальність за школи, після подій у Ерфурті та Емсдеттені були розроблені спеціальні кризові профілактичні плани, які мають на меті передусім кращу співпрацю з поліцією, коли йдеться про насильство у школах. Розповідає речник міністерства культури землі Баден-Вюртемберґ Ган-Йорґ Блессінґ:

„Такий кризовий план складено для того, щоб спростити комунікацію. Щоб школи знали, кому телефонувати й кого інформувати в тій чи іншій ситуації. Хто за що відповідає? З іншого боку, схожі плани мають створювати й школи. Аби були зібрані, приміром, важливі телефонні номери й вказано, хто має що роботи, щоб гарантувати надходження інформації до поліції”.

У багатьох землях поліція та психологи проводять нині спеціальні курси для вчителів. Їхня мета – допомогти педагогам визначати потенційні проблеми з насильством у учнів. Розповідає шкільний психолог зі Штуттґарта Дітер Глатцер:

„Той, хто іде на такі дії, хоче відчути, як це воно – мати владу над іншими. Якщо хтось попереджає про такі плани, то він може бути впевненим, що це дуже багатьох злякає. З іншого боку, це може бути й просто попередження про небезпеку для тих, кого все ж хочуть оберігати”.

Саме шкільним психологам відводиться ключова роль у питанні визначення потенційних зловмисників у школах. Але, як наголошує Йозеф Краус, голова Німецької спілки вчителів, таких психологів у Німеччині катастрофічно не вистачає. За умови, що в країні знову й знову трапляються стрілянини в школах, число шкільних психологів має щонайменше подвоїтися, вважає він:

„У нас же, як і раніше, на одного психолога припадає десять тисяч школярів. Це просто неймовірно мало. Особливо в умовах, коли школи конче потребують професійної підтримки. Вчителі в першу чергу повинні нести знання. А якщо їм ще й надавати психологічну підтримку, то це їх просто перевантажить”.

Школи не винні

Не школа, а суспільство несе в першу чергу відповідальність за те, що в Німеччині почастішали випадки стрілянини в школах. У цьому переконана більшість експертів. Адже в дев’яноста відсотках випадків на дії школярів вплинули передусім позашкільні фактори. Часто причиною є конфлікти в родині й хворобливий вплив на підлітків насильницьких комп’ютерних й відеоігор. Найчастіше ж ідеться про суміш цих двох факторів. А тому, робить висновок голова Німецької спілки вчителів Йозеф Краус:

„Ми забагато вимагатимемо від школи, якщо хотітимемо, аби вона боролася з цим впливом”.

Даніель Шишкевітц, Леся Юрченко


Віктор


7 Січня 2012

18:17


Діти найбільш безжальні люди в світі...







З першим вересня, що б його... Навіть не можу передати як важко далася мені ця замітка. Писав я її половину літа. Просив допомоги в своїх колишніх однокласників, які могли б поділитися своїм шкільним досвідом – але більшість тих кому я запропонував написати свою історію зіславшись на зайнятість відмовились, хтось пообіцяв написати та просто кудись зник переставши відповідати на повідомлення, хтось написав дві строки але тільки щоб я відстав. Іншим я навіть не пропонував бо знаю, що це безнадійно... Хтів перелічити імена усіх виблядків, але завелика честь їм усім буде. За натхнення дякую фільму “Пиф-паф, ты мертв” та моїм шкільним рокам...







Ти приходиш до школи. В перший клас. Якщо ти достатньо відкрита для спілкування дитина – це дуже добре. Ростеш, розвиваєшся, ростуть розумові здібності, гострота язика, фізична сила, а разом з ними ростуть й твої ровесники. Конфлікти виникають в будь якому колективі, в будь якому колективі виникають сварки. Сто процентів дітей піддаються моральному або фізичному насиллю від своїх ровесників, хоча в конституції чорним по білому прописано що дитина захищена від морального та фізичного насилля. Сто процентів дітей хоча б раз житті але завдали моральних або фізичних страждань своїм ровесникам. Ладно, відпустимо молодшу школу, хоча це страшно коли дитина відкушує вухо або тикає ручкою в око своєму однокласнику – це тільки квіточки, бо там ще викладачі більш пильні, а батьки хоч трохи але все ще цікавляться своїми чадами. І якщо в цей момент не переламати тенденцію, якщо не завоювати довіру своєї дитини, не запобігти тому що дитина стане стадною або буде з легкістю піддаватися цьому стаду – то далі це буде майже неможливо. У середній школі вже немає сюсюкання. Діти стають більш самостійними. Якщо ти не крутий, значить ти лайно, яке можна безкарно ображати. Розмір крутості вимірюється розміром гаманця, фізичною силою та крутістю знайомих. В один день ти дізнаєшся, що якщо ти не один з них, то тобі буде не легко. Починаючи від забирання та кадіння по класу або ховання твого пеналу чи портфелю – закінчуючи моральним приниженням перед усім класом. І ти не можеш нічого зробити – витерпить це тільки сильний – видряпається тільки сильніший. Тебе вже не сприймають ніяк інакше окрім як хлопчика для биття. Вони самоутверджуються за рахунок твоїх страждань, вони стають сильнішими. Відповідати образами на образи, або вв’язуватися в бійку – це нічого не дасть – стадо все одно більше твого індивіду – а підіймати революцію з таких самих ображених як ти - марна справа – бо при першій же нагоді ті хто погодився втечуть. Стадо тебе ламає, і не стільки фізично скільки морально. Тобі стає легше не відповідати на уроках аніж чути постійні насмішки за спиною. З часом в тебе забирають твоє ім’я та дають прізвисько, клічку – як собаці. І це ім’я змінює тебе, повністю, до останньої молекули. І найстрашніше - дивлячись в дзеркало ти вже не впізнаєш себе – ти бачиш того невдаху яким тебе зробили. І ти хочеш його повернути – своє ім’я - от тільки як? Викладачам вже на той час однакова твоя доля. Іноді вони навіть з радістю підхоплюють прізвиська та причеплені до тебе приколи. Ти повністю забиваєш на навчання. Далі гірше – батьки на тебе насідають за неуспішність. Дитина швидше все буде терпіти аніж поскаржиться батькам, директорові чи класному керівникові – бо це принижує її в очах ровесників, робить її неповноцінною, не здатною постояти за себе. Скандали вдома стають нормою – вже рідні тобі люди називають тебе двієчником, дауном та неробою. В викладачів ходить дурна слава про тебе. Схожа слава ходить вже не тільки в твоєму класі, а вже по всій школі. Малолітки тикають пальцем, інші вже шторхають як рідні однокласники. Ти ламаєшся. Ти живеш від вихідних до вихідних. Починаєш прогулювати школу. Про те щоб отримувати знання навіть вже мова не йде. Іноді, коли тебе влітку відправляють до бабусі у село або в літній табір - ти вже себе ставиш у колективі зовсім по іншому – і найстрашніше, що ставиш саме так як поводяться з тобою твої однокласники... Тобі огидні жарти, бо найчастіше вони злі, бо найчастіше з тебе. З цих жартів виникають нові поганяла. І ти вже просто не сприймаєш будь які жарти в свою сторону. Вони тебе нервують та бісять. З розрахунком на те яка в тебе вже слава серед викладачів – так тебе і оцінять – бо більшість купує собі бали і викладачі вже просто не можуть всім у відомості поставати відмінно, навіть якщо ти на це заслужив – пофіг чи то річна контрольна, чи то зріз знань, чи то іспит. Викладач або дуже строгий, або дисципліни в нього не буде ніколи. Або тебе буде ганяти, або тебе будуть принижувати однокласники прямо на уроках. В школах давно проблеми з викладачами та навіть технічками – доходить до того що в тебе в школі може працювати колишній осуджений за зґвалтування вчителем фізкультури, або просто охоронцем чи незнамо ким людина з туберкульозом. Про харчування в столових мовчу. Про спортмайданчики теж. Немає розради. А перерви стають просто пеклом – бо твоїм любим садюгам тре розім’яти кістки, от тільки нема на кому. Знаєте що таке страх? – це коли ти боїшся пройти біля школи – чи навіть вийти з дому, бо ти живеш неподалік школи та тебе всі у цьому районі знають. Ти боїшся зайвий раз вийти на вулицю. Ти гробиш свої таланти через страх виділитися або привернути увагу до своєї персони - щоб тебе знову не принижували. Особливо при дівчині яку ти дуже любиш, але якій ти однаковий. Вони всі тільки й шукають привід щоб тебе зачепити, хоча він їм навіть не потрібен. Рідкісні виїздки зі школи на екскурсії або на прибирання якоїсь території – це стає нестерпним і ти просто таки молишся Богу щоб це як найшвидше закінчилося. Ти засинаєш зі страхом, ти з ним спиш (бо тобі сняться жахи, і будуть снитися ще багато років), та з ним прокидаєшся. А потім твоїх батьків знову викликають до школи. Ти оточений з усіх боків. Твоя психіка ламається раз і назавжди. Страх тебе повністю з’їдає і не залишає нічого. Ти боїшся розправити плечі, ти ходиш озираючись, ти боїшся купити булочку бо якщо в тебе її не заберуть так кинуть за светр або розкришать на голову. Гроші теж відбирають. А сховані речі можеш шукати по пів дня та потім знайти лише на смітнику. Усі гадощі які твої однокласники будуть робити – викладачеві звалять на тебе – і він охоче повірить що це зробив саме ти. Що таке насилля в школі? – це коли тебе б’ють до нестями, чи коли скотчем примотують до стільця аж поки ти не перестаєш відчувати рук, чи коли тебе просто зтравлюють з якимось хлопцем тільки щоб поржати, коли перед всім класом тебе заставляють робити речі які принижують твою гідність, коли забирають чи псують твої речі, коли цвяхом колять в дупу чи інші частини тіла, коли задирають спідницю, коли виливають на тебе стакан рідини, коли плюють в тебе, ставлять підніжку коли ти бігаєш на фізкультурі, імітують статевий акт, опускають головою в туалет – повірте, цей список нескінченний – де ж та в сраку конституція? Це хай міністр освіти по ящику Вам толоче що є прогрес і вже скоро все буде добре, це хай комісії які приїжджають до школи з перевірками ставлять відмінно – а ти страждаєш кожного дня. Свято коли хтось з тих виблядків захворіє або просто не прийде до школи. Іноді вони навіть ставляться до тебе як до людини – особливо коли щось дуже потрібно – і ти наче відчуваєш себе людиною – не звикай – це не надовго. І може поодинці ті дебіли нормальні – але разом стадо, і не люди, а звірі. Рідко хтось за тебе заступиться, та й взагалі рідко хтось за когось заступається – своя жопа дорожче. Поки тебе не чіпають - все добре. І на уроках через те що вже давно на все забив боїшся та молишся - тільки б тебе не викликали. А як викладачі їздять по учням через свій поганий настрій або невдоволення власним життям – оу, ну це особлива страва – це вже вища міра морального садизму. Це все кожного дня, все... Приниження, образи, удари, кидки, знущання. Кожного дня, кОжНоГо дНя, КоЖнОгО ДнЯ, КОЖНОГО ДНЯ... А вони наче вичікують коли знову напасти. Вони не просто тебе мучають, а заставляють тебе мучати самого себе. І навіть інші мученики часто мучають одне одного – навіть серед своїх роблять ієрархію – головний виродок, молодший дебіл... І ти постійно собі кажеш: ще година.., ще два роки, усього-то..., ще рік, потерпи трохи..., ну тут трошки до канікул залишилось..., та ладно скоро вже дзвоник..., потерпи..., все буде добре... – але доброго нічого немає. Може ти і хочеш бути щасливим – але не можеш, ти вже сам в це не віриш, ти лише терпиш – Тєрпіла, іді сюда! Діти найбільш безжальні люди на світі – вони здатні просто на неймовірну жорстокість. І сміх, всюди сміх – знай, це сміються з тебе. Так сильно хочеться заплакати. Але якщо ти колись покажеш їм свої сльози... – хоча ні, вже давно немає звороту... Залишається тільки ненависть. Вони кайфують від того як ти червонієш, відчуваєш комок в горлі, хочеш заплакати, знову слухаєш як тебе відчитує викладач... Ти відчуваєш себе одиноким та нікому не потрібним в цьому світі. Вихід найчастіше знаходять в компаніях та музиці. Компанія – те ж саме стадо, з єдиною різницею – там тебе розуміють, чи принаймні не так принижують. Цигарки, алкоголь, наркотики – стають твоїми новими друзями, твоєю єдиною розрадою. Бувають випадки втеч з дому – бо просто вривається терпець. Зриви у школі, істерики, коли тобі вже все одно - накинутись на однокласника чи розгатити скло в класі. Якщо ж ти таки не потрапляєш в таку компанію – виникають думки про суїцид – бо розради вже нема ніде. Бо навіть твоє улюблене хобі забороняється батьками через не успішність в школі. А твою одинокість вони довершують відключенням інтернету. Власне різані вени, крок у вікно, стрибок під машину, передозування, повішання... Іноді доходить до саморобних бомб (в інтернеті без проблем можна знайти посібник як зробити в домашніх умовах зброю), або стрілянини - з трупами однокласників та викладачів з батьками – до нас це поки не докотилося, але боюсь що це тільки тимчасово – це до того як повертати собі ім’я – після цього його вже буде знати вся школа. Море крові, океан сліз, кілометри жовтої стрічки і твоє ім’я у всіх новинах, у всіх газетах, у всіх на вустах... І всі насправді задумаються тільки після цього. І всі скажуть: яка трагедія...







Це все треба пережити, от тільки чи вистачить сил... Комусь щастить, комусь ні. І немає тенденції до змін, принаймні на краще. Не встигнеш озирнутися, а вже дошкільнята вміють посилати нахуй. Кожна наступна паралель стає все гіршою... Я боюсь що колись доведеться віддавати свою дитину до школи...











…За морозиво майбутні першокласники повинні були сексуально задовольнити підлітків. У разі відмови били і знущалися…







…в г.Орджоникидзе (Днепроп. обл) в школе 2 подростка (лет по 16-17) взяли мальчика 10 лет и во время уроков в мужском туалете изнасиловали его...мальчик по дороге в больницу скончался…







…Несколько девочек-подростков заманили в квартиру свою одноклассницу, после чего принялись над ней извращенно издеваться…







…Как было установлено, 14-летняя Аня К. решилась на самоубийство после того, как одноклассники во время урока раздели ее догола и сняли на видеокамеру мобильного телефона…







…В школах Великобритании зафиксирована настоящая эпидемия буллинга - систематического физического насилия, словесных оскорблений и запугивания детей со стороны одноклассников…







…Случаев школьной травли, сопряженной с насилием, очень много. В октябре прошлого года 12-летней ученице колледжа в Шиффелде изрезали лицо ножом только потому, что ее успехи в учебе кому-то из одноклассников не нравились, через несколько дней после этого случая другая школьница подверглась нападению группы хулиганок-"булли", вооруженных ножницами…







…Иногда дети, не выдержав ежедневных издевательств и побоев, кончают с собой. Так поступила 14-летняя Шаун Нунан, регулярно подвергавшаяся издевательствам со стороны сверстников в городке Эллсмер-Порт (графство Чешир) - в апреле 2005 года девочка повесилась, чтобы избавиться от своих мучителей…







…Два года назад покончила с собой, перерезав вены, 14-летняя ученица частной школы в Южном Уэльсе Лора Роудз. Ее регулярно били и унижали. Мальчики ставили ей подножки, девочки били и изводили насмешками, называя лесбиянкой…







…Однако часто жертвы травли отвечают на насилие еще более жестоким насилием. Например, Томми Кимптон, подвергавшийся побоям с 5 лет, восстал против своего 17-летнего мучителя и убил его…







…В январе 2005 года в Великобритании завершился процесс над двумя школьницами, которые взяли в плен свою 12-летнюю подружку и издевались над ней в течение трех часов. Заманив жертву за школу, школьницы били ее, прижигали лицо сигаретами, хлестали рыдающую девочку по лицу, бросили ее в крапиву и били ветками этого жгучего растения…







…На суде жертва рассказала, как она была напугана и даже не смела попросить пощады. Издевательства продолжались три часа подряд…







…Как свидетельствует статистика, издевательства происходят не только в "неблагополучных" учебных заведениях. Школьника могут травить из-за внешности, поведения или одежды, которую он носит. При этом девочки проявляют не меньшую жестокость, чем мальчики…







…19-летний Сергей Андрюшин в девять утра на узкой ульяновской дорожке повздорил с группой ребят помладше. Сергей приехал из другого района, по одной из версий — этого оказалось достаточно, чтобы на школьном дворе его забили железными прутьями и арматурой…







…В Москве задержан школьник, который пытался сжечь мужчину, находившегося в состоянии сильного алкогольного опьянения…







…Завтра в школу, снова. Опять целый день ловить на себе презрительные взгляды старшеклассниц, слушать подколы, вроде «растяпа», «корова на льду»…







…На не самом четком видеоролике, сделанном одноклассником Толи Иванова, видно, как учительница, прижав Толика к школьной доске, неоднократно бьет его по голове, а затем швыряет через весь класс…







…Школьник, которого все унижали, на перемене зарезал одноклассника…







…Старшеклассники снимали издевательство над младшими на видео. Несколькоминутный фильм, в котором детей били, выкручивали руки и даже опускали головой в унитаз, назван "Лох - это судьба". Картина выполнена в виде клипа, воспевающего "героические" поступки организаторов издевательств. Издевательствам были подвергнуты 16 младших учеников этой же школы…







…Трое учащихся пятого класса избили до потери сознания своего одноклассника…







…обидчики схватили Томаса и затолкали его головой вперед в унитаз. Затем малолетние садисты сфотографировали содеянное и вывесили фото на стенде на всеобщее обозрение…







…в школе в Ляэнемаа была избита девочка, которая пришла на вечер из другой школы. Четыре девочки 14-15 лет решили сходить покурить за угол и позвали с собой эту девочку, но она отказалась, за что и была избита. Позже девочки объяснили свой поступок так: «Она нехорошо на нас посмотрела»…







…на уроке географии одна из учениц подожгла зажигалкой волосы другой ученице…







…один ученик, недовольный оценкой, изо всех сил запустил в учительницу шариковой ручкой и попал ей в голову. Когда на место происшествия вызвали одного из руководителей школы, парень ударил его кулаком в лицо и вышел вон…







…У 14-летней Рагне из Харьюского уезда была родовая травма – деформированные нос и верхняя губа. Из-за этого ее часто дразнили в школе. Девочку не приглашали на вечеринки и дни рождения. Рагне, не выдержав такого отношения одноклассников, повесилась в своей комнате…







…в одной из школ Ляэне-Вирумаа двое учеников избили третьего, требуя вернуть несуществующий долг (200 крон). Его жестоко били по лицу и животу. Все это произошло на перемене. Мальчик отказался посещать школу, так как обидчики грозились «прибить его до смерти»…







…двое 15-летних учеников из Тырваской гимназии избили своего сверстника в коридоре возле гардероба. Его били ногами. Позже один из нападавших написал в объяснении: «Я ударил его пару раз коленкой». У пострадавшего обнаружены психические травмы, возбуждено криминальное дело…







…подросток напал на беременную преподавательницу, которая выгнала его с урока и не пускала в лабораторию. Он же во время занятий однажды перевернул в классе все стулья и открыл газ…







…Преподавательница школы в Западном Мидлэнде попала в больницу после того, как в нее швырнул камень один из учеников, другая учительница в Йоркшире были жестоко избита своим учеником. 15-летний подросток подрался с двумя учителями на школьной экскурсии, куда он заявился в пьяном виде. Позже он напал еще и на полицейского. Школьник провел ночь в камере, но он продолжил учиться, несмотря на то, что был исключен. Апелляционная комиссия опротестовала исключение…







…В одной школе Йоркшира было проведено специальное расследование, которое дало неутешительные результаты. Оказалось, что 94% учителей подвергались словесным оскорблениям, а 44% - телесным побоям…







…учитель физкультуры пострадал именно поэтому - не мог дать сдачи, не мог только потому, что запрещено. В итоге - сломанный нос…







…В результате бурного выяснения отношений двое подростков нанесли друг другу серьезные огнестрельные ранения. Представители городской полиции установили, что револьвер 38-го калибра был передан одному из участников инцидента кем-то из посторонних. Этим оружием он и ранил второго школьника в грудь. Однако его противник отнял револьвер и выстрелил оппоненту в спину…







…в апреле 1999 года в колорадской школе “Колумбайн”, где юные сатанисты и мизантропы Дилан Клеболд и Эрик Харрис застрелили 12 однокашников, учителя, а потом и себя…







…студент-нигериец открыл огонь на юрфаке в Вирджинии и, пока его не скрутили, убил трех человек, в том числе бывшего замминистра юстиции США…







…Стрельба в Вирджинском технологическом университете США: более 30 погибших…







…В одной из школ американского штата Миннесота учащийся открыл стрельбу, в результате которой десять человек погибли и 15 получили ранения. Трагедия произошла в небольшом городе Ред-Лейк…







…ученик школы Ричленд 17-летний Джеймс Роуз застрелил учительницу и одноклассницу. Еще одна учительница получила ранение…







…14-летний Майкл Кернил убил трех человек и ранил пятерых…







…15-летний школьник застрелил 9 человек и покончил жизнь самоубийством. Более 15 учащихся ранены…







…12-летний мальчик принес в школу бомбу. Представитель школы сообщил, что еще в школьном автобусе мальчик похвастался своим знакомым, что у него есть бомба. Знакомые, не долго думая, донесли эту новость до учителя, а тот сообщил помощнику шерифа. Взрывоопасного школьника встретили на подходе к школе и забрали у него портфель. Там оказалось небольшое устройство, обмотанное изоляционной лентой. Позже выяснилось, что оно действительно содержит взрывчатое вещество...







... «happy slapping» или «избиение ради развлечения». Среди детей в возрасте от 8 до 17 лет более 60% с радостью согласились бы участвовать в роли истязателей. А 6% школьников допускают даже возможность убийства, если оно будет щедро вознаграждено. Возраст насильников стремительно снижается...







...В июне 2005 г. пятнадцатилетняя девочка снимала на камеру то, как ее друзья забивали насмерть мужчину у станции метро, практически в центре Лондона...







...В Австралии в 2006 г. полиция начала расследования на основании материалов распространявшегося в школах видеоролика со сценами группового изнасилования и издевательств...







... Одна из жертв, не выдержав издевательств одноклассников, попыталась покончить жизнь самоубийством и лишь чудом осталась в живых....







... если раньше среди насильников и хулиганов, в основном, были выходцы из неблагополучных бедных семей, то теперь в роли мучителей все чаще выступают дети из семей с достатком средним и выше среднего, которые могут себе позволить купить телефон с видеокамерой. Возможно, это также объясняется и тем, что богатые более уверены в своих действиях, чем бедные, считая, что могут попросту откупиться от правоохранительных органов. Жертвами становятся не только одноклассники жестоких подростков, но и ребята помладше, бездомные да и просто случайные прохожие...







... Помню свой второй класс. Был там со старшего класса, какой то идиот, кто надо мной издевался. И сколько бы я не сопротивлялся, он меня побеждал. И продолжалось это в течении долгого времени почти каждый день...







... Он что то начал обычное лопотать, обзываясь и опять собирается лупить меня.



Я толкнул его грудью к краю и трахнул камнем по башке. Он свалился, я прыгнул и его окровавленного продолжаю пинать. Не знаю что бы было если бы не его друзья, которые подскочили к нам, оттащили от него...







... так одни на год старше так достал.. что я подошел к нему и на Одессу лбом.. а лоб у меня деревяный.. он сразу свалился.. а я давай его бить ногами.. пока не подбежал наш пионер вожатый.. и не долбанул меня в глаз.. короче.. у меня фингал под глазом от важатого.. а у моего обидчика кровоизлияние печени.. скорую вызывали...







... Два человека убиты и двадцать ранены после того, как 15-летний Кипланд Кинкель открыл огонь из винтовки в школьной столовой. Позже выяснилось, что до того, как поехать в школу, он застрелил своих родителей. За день до трагедии он был исключен из школы за попытку пронести пистолет в класс...







... Два школьника убили пятерых и ранили десятерых человек. Позже у малолетних преступников нашли три винтовки, семь пистолетов и более 500 патронов. Оружие было украдено у родителей одного из террористов...







... 13-летний школьник принес пистолет в школу и убил своего сверстника. Мать преступника предстала перед судом за то, что оставила оружие в доступном для ребенка месте...


DonniDarko


12 Жовтня 2011

10:00


Шкільна бійка закінчилася вбивством школяра: одеська міліція рік визначається з винним. Тепер щонеділі батьки Владислава Заблоцького приходять на могилу свого сина. Школяру було чотирнадцять років. Рік тому на очах у свідків одноліток вдарив його ногою по голові. Здавалось би з ким не буває - діти б‘ються мало не щодня. Проте для Владислава той день став останнім. Від удару хлопець впав і більше не піднявся.

Хлопці знали один одного - разом грали у футбол, щоправда у командах-суперниках. Свідки вбивства припускають – саме це і було причиною частих конфліктів між школярами. А батьки загиблого додають – за день до трагедії

їхньому Владу було надіслано електронного листа з погрозами. Відправником був той, хто, власне, й вдарив хлопця ногою по голові – товариш Влада - Денис.

У кімнаті Влада – чемпіона Європи і 5-кратного чемпіона України з карате – усе так, як і до його смерті. Батьки сказали – не чіпатимуть речей сина, поки його вбивцю не покарають.

Уже рік батьки загиблого просять правоохоронців – довести слідство до логічного завершення і покарати винного. Розчарувавшись у правоохоронній системі, дідусь Влада почав власне розслідування. Зараз чоловік говорить – майже 80 відсотків усієї справи кудись зникло, багатьох паперів просто немає.

Владу було чотирнадцять, а тому, хто його вбив, зараз 15. Парубка звати Денис, батьки не дозволили з ним поговорити. До журналістів прийшла мати, каже – у дитини зараз психічна травма. Поки триває слідство, хлопець нібито вже тричі хотів накласти на себе руки.

За словами жінки – хлопці конфліктували вже давно, того дня – хотіли просто поговорити.

Зараз обидві сім’ї чекають, коли справа дійде до суду. В обох родинах розуміють, що інцидент наробив горя для всіх.

 


Олександр


11 Жовтня 2011

12:26


11-классник-вымогатель в школе забил насмерть 8-классника. Подросток потерял сознание, по дороге домой. Причиной смерти врачи называют кровоизлияние в мозг.14-летний Иван Паршин упал в обморок на пороге собственной квартиры. Врачи провели парню две сложнейшие операции, но спасти мальчика не удалось. Выяснилось, что за несколько часов до происшествия, во время урока химии в восьмой класс заглянул одинадцатиклассник Илья Уваров и попросил Ивана Паршина выйти.После этого Уваров завел 14-летнего парня за школу, где жестоко его избил. С жалобами на невыносимую головную боль и головокружение Иван обратился в школьный медпункт. Медсестра выдала ему таблетку обезболивающего и отправила домой. Не дойдя до квартиры всего несколько метров, мальчик упал и потерял сознание.- Все дети говорят, что Уваров вымогал деньги у нашего сына, а потом убил его. Этот Илья боксом занимался. Нанес удар в сплетение, а потом коленкой об голову, - говорит убитый горем отец Сергей Паршин. Родители отмечают, что драки в школе происходят постоянно, а учителя никак на это не реагируют. Медсестра, к которой обратился за помощью раненый восьмиклассник, также не обратила особенного внимания на его состояние.По словам одноклассников, Иван Паршин был спокойным, уравновешенным и хорошим парнем, неплохо учился. Родители погибшего мальчика обвиняют в халатности педагогов школы. Как стало известно Life News, отцы мальчиков 15 лет проработали вместе в пограничных войсках ФСБ и дружили семьями. Сейчас руководство ФСБ решает вопрос о переводе одного из них в другую часть.Правоохранительные органы проводят проверку по факту действий медицинского персонала школы. Возбуждено уголовное дело по статье "Умышленное причинение тяжкого вреда здоровью, повлекшего по неосторожности смерть потерпевшего".



- В ходе предварительных следственных действий становлено, что телесные повреждения погибший получил в ходе его избиения  одинадцатиклассником


Віктор


6 Жовтня 2011

11:11


Мертву дівчину-гота знайшли в дендропарку на Рівненщині/ Наштовхнувся на труп під час прогулянки один із мешканців райцентру Березне на Рівненщині. Чоловік йшов місцевим дендропарком, коли побачив на траві тіло молодої дівчини. Поруч лежала її сумочка із прощальною запискою.  "Покійницю звали Юлія, їй було 20 років. Ми дізналися, що вона пішла з дому ще на початку вересня – перед цим поцупила у батьків 400 доларів США", - розповіла Катерина Попенко з прес-служби обласного управління міліції. – "Рідні кажуть, що вона збиралася на навчання в одне з училищ у сусідньому райцентрі Сарни. Дівчина склала речі, попрощалася і поїхала. Більше батьки її не бачили, а в училище Юлія так і не вступила. В сумочці знайшли її документи". Слідчі не знають, від чого точно померла дівчина. Її тіло уже почало розкладатися, тому й провести експертизу складно. Під одягом знайшли шприц із залишками рідини та три порожні упаковки заспокійливого. Припускають, що Юлія наклала на себе руки. У передсмертній записці вона написала – "Мамо, тату, пробачте, що була блудним сином".  "Стосунки з батьками у неї були непростими. Дівчина належала до субкультури готів. Останні два роки вона часто пропадала з дому, любила гуляти на цвинтарі по ночах", - додають міліціонери. – "У її сумці натрапили на блокнот з незрозумілими знаками. Кажуть, вона хизувалася ним перед знайомими, що вигадала свою особисту мову. Ніхто не міг розшифрувати ті знаки".

Джерело gazeta.ua


Віктор


6 Червня 2011

14:31


 



Юноша избил милиционера и облил его пивом. Инцидент произошел в Тернополе.



18-летний парень сорвал погоны с сотрудника МВД. Инцидент произошел в Парке Славы города Тернополь, сообщили в отделе связей с общественностью областного управления милиции.



Там участковый инспектор, лейтенант милиции, находясь при выполнении служебных обязанностей, увидел группу молодых людей, распивавших спиртные напитки. На замечание о запрещении употреблять алкоголь в общественных местах юнцы отреагировали агрессивно, один из них сорвал с милиционера погоны, порвал форменную одежду, а затем полил правоохранителя пивом.



Женщина, которая стала свидетелем этого происшествия, сообщила об избиении правоохранителя в милицию. В парк сразу выехала оперативно-следственная группа, которая задержала трех нетрезвых молодых людей. Как выяснилось, они уже длительное время отмечали успешную сдачу экзаменов в вечерней школе, где учатся двое из них.



Против самого старшего из них - 18-летнего жителя села Смиковцы Тернопольского района - возбуждено уголовное дело по ст. 342 ч. 2 (сопротивление сотруднику правоохранительного органа во время выполнения им служебных обязанностей) и ст. 345 ч. 2 (преднамеренное причинение сотруднику правоохранительного органа побоев, легкой или средней тяжести) Уголовного кодекса Украины. В настоящее время задержанный находится под стражей.



Другой молодой человек из компании, несовершеннолетний житель Тернополя, понес за совершенное административную ответственность. Еще один школьник, который был участником инцидента, проходит по делу в качестве свидетеля.


Віктор


6 Червня 2011

14:29


 



Парень избил несчастных и поджег их дом. 


В городе Глухов Сумской области ученик лицея из-за мести убил и сжег 2 человек. Об этом сообщает управление МВД Украины в области.


2 июня после тушения пожара в доме пенсионерки обнаружили 2 трупа - хозяйки и местной жительницы. Экспертиза показала, что несчастные погибли не от огня, а из-за повреждения внутренних органов. 


По подозрению в убийстве правоохранители задержали местного жителя, ученика лицея.


Предварительно установлено, что он днем 1 июня избил потерпевших из чувства мести, после чего похитил 50 грн. и поджег дом.

gazeta.ua/post/371314


30 Березня 2011

13:12

Шокуюче інтерв'ю з хлопцем, який влаштував стрілянину у вінницькій школі
11.02.11
Отріцаю мусорскую власть!

Зустрілись із хлопцем, який влаштував стрілянину в школі №29 Вінниці. Його обурило, що в одній з газет поставили фотографію "кольта".

- Я стріляв з пневматики! А мені огнестрєлку припаюють, - розмахує руками 15-річний школяр. Демонструє на чорному ноутбуці "Ассер" зображення пістолета.

Ми сидимо в кафе, що неподалік управління обласної міліції. Хлопчина замовив собі пиво. Зминає пачку легкого "Вінстона".

- Дай "зірці" сигаретку, а то закінчилися! - пхає в бік старшого років на десять товариша.

"Зірка" своїм виглядом демонструє, що він в захваті від інциденту. Того дня задів кулями трьох учнів. Обійшлося без жертв. Всі отримали незначні поранення.

- Да, я його бив першим, - коментує радісно. - Вдарив два рази рукоядкою, бо вознікав. І ніхто на мене косо не дивився. Як там в газетах писали. Тупо підійшов до одного і начав бити, щоб і не думав дивитися косо. Бити почав в тупу. Напився просто. Зустрів друга з села, рік не бачилися. Випили по два літри міцного пива "Веселий монах". В школу зранку не пішов. Мама не розбудила. Потім вже рішив просто погнати "бєса". Зайшов в роздягалку спортзалу. Якісь там десятикласники були. А мені всё равно, хто там стояв.

Проти школяра порушили кримінальну справу.

- Від трьох до семи світить. По хуліганці. Батьки влітають в копійочку. Та я вже сам влетів, щоб в СІЗО не сидів. Гроші канєшно не я давав. Друз-з-я помагали, - гордівливо протягує. - Є у мене хороші, взрослі. Да, я майбутній мафіозі! Я отріцалово, отріцаю мусорскую власть! Всё! Всігда такий був, на своєму позітіві. Спокойний, бо знаю, які мене люди з ситуації виручать. З тої школи мене вигнали. Переве-е-ели до спецшколи, бо нікуди не хотіли брати. Ця біля тюрми. Там вся в ґратах. Тільки я там ще не був. Бо ногу зламав.

Виявляється, до нашої зустрічі, яка відбулась о 13.30 школяр встиг випити літр пива. До цього похмелявся горілкою.

- Ми вчора випили по пляшці на кожного, - повідомив старший товариш, який представився прес-аташе "зірки"

№20, «Кримінальний огляд»


Побила однокласницю
№20, 17-3-2011

В Острозький міськвідділ міліції надійшло повідомлення від лікаря центральної районної лікарні про те, що у медичний заклад із струсом головного мозку, закритою черепно-мозковою травмою госпіталізована 14-річна Таїсія, жителька с. Волосківці.

— Як з’ясувалося, через неприязні стосунки тілесні ушкодження їй завдала у приміщенні місцевої школи однокласниця — 14-річна Світлана, — розповідає начальник Острозького міськвідділу міліції Володимир Загорський. — Зараз за цим фактом проводиться перевірка та з’ясовуються усі деталі, зокрема, і наявність відеозапису — бійку нібито знімав з допомогою мобільного телефону один із учнів цього навчального закладу.
http://www.rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=027237



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 16.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.02
42.03

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо