ye-logo.v1.2

Не ходить, не сидить: трирічний хлопчик з Полонного потребує допомоги

Допомога 5936
Не зважаючи на складну хворобу, Максим відвідує дитячий садочок, де може проводити час з іншими дітлахами
Не зважаючи на складну хворобу, Максим відвідує дитячий садочок, де може проводити час з іншими дітлахами. Фото: надане мамою Максима

Батьки просять допомогти зібрати гроші на реабілітацію дитини.

З народження Максим Сидяка з Полонного хворіє на ДЦП. У хлопчика вроджений підвивих шийних хребців, який діагностували лише, коли дитині було рік і два місяці. У свої три з половиною роки він не може ні ходити, ні навіть сидіти. Однак медики дають батькам надію, що недугу дитини можна частково подолати.

«Коли Максим народився, ми потрапили відразу у реанімацію, перебували у патології новонароджених. Потім місяць були вдома, нас запевнили, що все добре. Але я втретє мама, я бачила, що щось не так, що він слабкий. У районі в лікарні нам сказали поробити масажі і цього вистачить. Але ми бачили, що він не так розвивається. В чотири місяці пройшли обстеження в неврології, пролежали в «Охмадиті». Мене знову завірили, що страшного діагнозу немає, - згадує мама хлопчика Валентина Сидяка. - Але у шість місяців він не сів, у вісім не сів. Я забила тривогу. Знайомі допомогли поїхати в Одесу, там обійшли кращих лікарів. Виявилося, що в нас був вроджений підвивих шийних хребців. Нам було тоді 1,2 роки. Сказали, що нам обов’язково потрібні серйозні реабілітації».

Хвороба Максима потребує постійної реабілітації. Довгий час батьки дитини своїми силами збирали гроші на лікування, однак фінансові можливості вичерпалися, а невдовзі хлопчика мають везти у столицю на черговий курс фізичної реабілітації.

«На першій реабілітації ми були в Одесі у півтора роки. Тоді ще була безкоштовна програма. Ми лише один раз так потрапили. Потім все платно. Минулого року ми були шість раз на реабілітаціях і в державних, і в приватних центрах. Обстежуємося у невропатологів в різних містах. Дороговартісні уколи проколюємо, щодня з ним обов’язково займаюся вдома. Мамині руки - це не руки спеціаліста, але я навчилася», - говорить Валентина.

Під час обстеження у столиці київські професори порадували батьків Максима: позитивний результат може бути, якщо продовжувати наполегливо працювати. Оперативного втручання дитина не потребує, має бути постійна фізична реабілітація.

«Ми їздили в різні центри, але підібрали ті, які найбільше дають результат. Але ці курси дорогі, це все приватні центри. Минулі рази ми ще збирали гроші, а зараз у грудні знову запланований курс, а в нас є тільки 10 тисяч гривень. Курс вартує 20 тисяч гривень, плюс проживання в столиці дороге – обійдеться близько 9 тисяч гривень. У мене душа розривається, як допомогти дитині», - ділиться мама Максима.

Через тривале лікування у сім’ї немає фінансової можливості оплатити наступний курс реабілітації. Тож батьки звертаюся до небайдужих допомогти.

Номер картки мами: 5168 7574 1629 8042 – Валентина Сидяка.

Коментарі:

Данислав Донец 11.10.2021 20:08

Тільки Господь Бог,Владика Всевишній,Всемогутній.Мілотивий і Святий! Зізнайтеся Богу - Господь-Спаситель! Тільки Ти допоможеш! Що мені робити, що б врятувати душу?! Вірте у Всемогутнього Святого Спасителя душі! Бо Він не винен,але хоче сцілити,а головне врятувати душу! Вірою зі всіма думками й вустами сповідати про всі скрути,жахи,біди і горя,щоб намагатися бути чесним перед Всезнаючим! Просити вибачення за самотужки злочинку,яке згадаємо чи забули перед Милостивим!Бо це варто,щоб дозволити Поважаюшему вибір,але Бажаючий незагибелі,втрутитись у своє існування,що б впустити очищяти душу й оживити дух і з'еднатися з Духом Святим! Боже!Да хай же да буде Твоя, Досконала воля! У Тебе всі часи і терміни! Ні хто нам не скаже Правду на землі й навіть я про нашего Спасителя! Бо Тільки у Бога Спасительна Мудрість! Тому пропоную Спитати й Вислухати у Самого Милостивого!!! Прорватись скрізь вражину беспредельну,який нав'язує брехню на Істину,що б повбивали один одного,навідь сльозно криком до Спасителя Вискупителя! І спитайте й вислухайте Його - як ще розкаятись,як молитис і як служити Тобі - Господь!!! Що б ні хто нас не побачив з проханням про допомогу,а тільки з Божей Переможной Радістю! Щоб бути вічно з Тобою - Спаситель!!!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую