ye-logo.v1.2

Куди зникає борошно з прилавків наших магазинів?

Економіка 2681

Українські борошномельні підприємства припиняють роботу через прес держрегулювання і зростання цін на зерно

Причиною різкого зниження обсягів реалізації стала неможливість працювати «в плюс» в умовах адміністративного обмеження цін і подорожчання зерна: компанії не мають можливості підвищити ціни на свій товар через жорстке держрегулювання. В той час як собівартість виробництва зросла через зростання цін на зернові. Частина підприємств і зовсім зупинили виробництво, ті ж, хто продовжує працювати, відпускають борошно невеликими партіями і в основному постійним партнерам. Не маючи можливості підвищити ціну на свій товар компанії зовсім заморозили відвантаження, щоб не потрапляти під шквал перевірок держінспекції з контролю за цінами. Як відомо, раніше точно така ситуація склалася на ринку гречки. Підприємства-переробники опинилися під пресом влади, яка активно здешевлювали популярний продукт.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую