ye-logo.v1.2

Міністр Оржель заявив, що Європу не цікавить добудова ХАЕС

Економіка 5888
Хмельницька АЕС налічує два діючих енергоблоки, ще два - недобудовані
Хмельницька АЕС налічує два діючих енергоблоки, ще два - недобудовані. Фото: xaec.org.ua

Що буде далі, поки невідомо.

Добудова двох енергоблоків на Хмельницькій атомній електростанції, яка розташована в Нетішині, в рамках проєкту енергоміст «Україна-ЄС», що передбачає видачу потужності з блоку №2 ХАЕС в енергосистему ЄС, не реалізується через відсутність попиту на атомну електроенергію у європейських споживачів. Про це заявив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель, повідомляє «Інтерфкас-Україна».

«Проблема в тому, що ми не можемо підтвердити (цей проект - ІФ) на рівні споживачів електроенергії в Європі. Коли я запитував прем'єр-міністра Польщі, чи потрібна їм ця електроенергія, він сказав що у них інший вибір, вони пішли в зелену енергетику, їм вона не цікава», - слова Оржеля наводить «Інтерфакс-Україна». Як сказав міністр, рішення про розвиток і фінансування тих чи інших видів генерації, їх частки в загальному балансі додатково аналізуватимуться.

Нагадаємо, енергоміст «Україна-ЄС» передбачає організацію видачі потужності з блока №2 Хмельницької АЕС в енергосистему ЄС шляхом включення його до складу Бурштинського енергоострова разом із 750/330 кВ ПС «Західноукраїнська» та 750 кВ ЛЕП ХАЕС-Жешув (Польща). Отримувані від експорту електроенергії з цього блоку кошти планують використати для фінансування будівництва третього та четвертого блоків на ХАЕС.

Читайте також: Пошкодження турбогенератора на Хмельницькій АЕС слідство вважає диверсією

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую