Гаряча тема:
- Війна
Коржі м'які, крем смачнющий, красивого кольору і аромату. Торт просто казковий! До того ж, із однієї порції він виходить великий і високий.
Інгредієнти:
Для коржів: 0,5 склянки молока, 3 ст. л. меду, склянка цукру, 4 ст. л. вершкового масла, 2 ч. л. соди, 1 ч. л. білого винного оцту, 5 ст. л. какао, яйце, 3,5-4 склянки борошна.
Для крему: 4 ст. л. борошна, 3 ст. л. крохмалю, 2 склянки молока, 1/3 склянки цукру, 3 великих жовтки, стручок ванілі (я використовувала ванілін у пакетику), 2 ст. л. вершкового масла, склянка жирних вершків.
Для глазурі: 0,5 банки вареного згущеного молока, 60 г вершкового масла кімнатної температури, 1/4 склянки сметани, 3 ст. л. окропу, 3 ч. л. желатину.
Приготування:
У каструлі змішати масло, какао, цукор, молоко і мед. Поставити на вогонь і тримати поки цукор і масло не розтопляться. Соду змішати з оцтом і влити в каструлю, перемішати. Вбити яйце і дуже швидко перемішати. Зняти каструлю з вогню і охолодити протягом 5 хвилин.
Поступово всипати трохи борошна, перемішати. Як тільки суміш загусне, перекласти її на робочу поверхню, всипати решту борошна і замісити однорідне густе тісто. Розділити його на 10 рівних частин і кожну тонко розкачати (діаметр – 25 см; я щедро підсипала борошно, оскільки тісто прилипало до качалки). Кожен корж поколоти виделкою й випікати при 180-190ºС протягом 4-6 хвилин кожен. Повністю охолодити.
Приготувати крем: нагріти молоко разом із ваніліном, не доводячи його до кипіння. Жовтки змішати з цукром, потім додати борошно і крохмаль, влити в суміш трохи гарячого молока і перемішати. Знову поставити каструлю з молоком на середній вогонь і повільно ввести масу з жовтків. Постійно помішуючи, готувати до загущування. Потім додати вершкове масло й збити. Перекласти крем в миску, закрити її харчовою плівкою й поставити в холодильник до повного охолодження. Збити вершки й ввести їх в охолоджений крем. Намастити кремом кожен корж (по 2,5 ст. л. на шар).
Приготувати крем-глазур: замочити желатин у холодній воді на 5 хвилин (поки він не набухне). Масло збити зі згущеним молоком. Злити зайву воду з желатину, влити до нього 3 ст. л. окропу, потім додати 1 ст. л. сметани, добре перемішати. Додати решту сметану і знову перемішати. З'єднати сметану зі згущеним молоком, добре перемішати і нанести по всій поверхні торта (він буде застигати дуже швидко, тому працювати треба ще швидко).
Заздалегідь приготуйте два листки упаковочного целофану з пухирцями.
Встеліть целофан поверх торта, злегка вдавлюючи його в крем. Поставити торт на декілька годин в холодильник, потім зняти плівку.
Прикрасити бджілками: їх можна зробити, розтопивши плитку білого пористого шоколаду із 1 ст. л. меду (ця маса, охолоджуючись, стає пластичною, як пластилін чи глина). Крильця — пластівці мигдалю, чорні смужки та очки — розтоплений шоколад або магазинний шоколадний соус для морозива.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: