ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопля, запечена по-португальськи

25 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10628

Фото: автора

Ця картопля дуже смачна й ароматна. Підходить як гарнір до будь-якого м'яса й риби.

Як запевнили мене мої родичі, які емігрували до Португалії, таку картопельку у них подають у ресторанах до восьминога, риби, каракатиці та м'яса. Я ж вирішила викласти її окремим рецептом, оскільки ця смакота заслуговує на вашу увагу. Це бюджетна й проста страва, яка обов’язково приживеться у вашому «кулінарному арсеналі».

Інгредієнти:
Картопля, часник, розмарин, оливкова олія, вершкове масло, крупна морська сіль (всі складові брала на свій смак, адже точність пропорцій тут не важлива).

Приготування:
Картоплю можна брати будь-яку, але краще, якщо вона буде з тонкою шкіркою й не надто великого розміру. Бульби потрібно ретельно помити, але не чистити! Відварити їх до готовності в мундирі, охолодити (не обов'язково, якщо часу в обріз).

Потім ложкою зверху придавити обережно кожну картоплину, щоб вона злегка тріснула, але не розвалилася.


У форму, де картопля запікатиметься, влити трохи оливкової олії і розкидати по дну пластинки часнику (я вичавили його на кожну бульбу зверху, на дно дека не ризикнула, щоб не згорів).

Скласти у форму для запікання картоплю, посолити крупною сіллю, посипати сухим розмарином.
Зверху на кожну бульбу покласти приблизно 1 ч. л. вершкового масла (залежить від розміру картоплі, якщо маленька — масла менше).


Поставити в гарячу духовку й запікати до рум'янцю.


Накладати в тарілки, поливаючи ароматним маслом.

Окремим рядком: жодних інших приправ у вигляді чорного перцю, паприки, куркуми не потрібно. Часник і розмарин дають неповторний аромат! 

овочеві страви, картопля, португальська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую