Гаряча тема:
- Війна
Як запевнили мене мої родичі, які емігрували до Португалії, таку картопельку у них подають у ресторанах до восьминога, риби, каракатиці та м'яса. Я ж вирішила викласти її окремим рецептом, оскільки ця смакота заслуговує на вашу увагу. Це бюджетна й проста страва, яка обов’язково приживеться у вашому «кулінарному арсеналі».
Інгредієнти:
Картопля, часник, розмарин, оливкова олія, вершкове масло, крупна морська сіль (всі складові брала на свій смак, адже точність пропорцій тут не важлива).
Приготування:
Картоплю можна брати будь-яку, але краще, якщо вона буде з тонкою шкіркою й не надто великого розміру. Бульби потрібно ретельно помити, але не чистити! Відварити їх до готовності в мундирі, охолодити (не обов'язково, якщо часу в обріз).
Потім ложкою зверху придавити обережно кожну картоплину, щоб вона злегка тріснула, але не розвалилася.
У форму, де картопля запікатиметься, влити трохи оливкової олії і розкидати по дну пластинки часнику (я вичавили його на кожну бульбу зверху, на дно дека не ризикнула, щоб не згорів).
Скласти у форму для запікання картоплю, посолити крупною сіллю, посипати сухим розмарином.
Зверху на кожну бульбу покласти приблизно 1 ч. л. вершкового масла (залежить від розміру картоплі, якщо маленька — масла менше).
Поставити в гарячу духовку й запікати до рум'янцю.
Накладати в тарілки, поливаючи ароматним маслом.
Окремим рядком: жодних інших приправ у вигляді чорного перцю, паприки, куркуми не потрібно. Часник і розмарин дають неповторний аромат!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: