clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2078

Картопля, запечена по-португальськи


Фото: автора

Ця картопля дуже смачна й ароматна. Підходить як гарнір до будь-якого м'яса й риби.

Як запевнили мене мої родичі, які емігрували до Португалії, таку картопельку у них подають у ресторанах до восьминога, риби, каракатиці та м'яса. Я ж вирішила викласти її окремим рецептом, оскільки ця смакота заслуговує на вашу увагу. Це бюджетна й проста страва, яка обов’язково приживеться у вашому «кулінарному арсеналі».

Інгредієнти:
Картопля, часник, розмарин, оливкова олія, вершкове масло, крупна морська сіль (всі складові брала на свій смак, адже точність пропорцій тут не важлива).

Приготування:
Картоплю можна брати будь-яку, але краще, якщо вона буде з тонкою шкіркою й не надто великого розміру. Бульби потрібно ретельно помити, але не чистити! Відварити їх до готовності в мундирі, охолодити (не обов'язково, якщо часу в обріз).

Потім ложкою зверху придавити обережно кожну картоплину, щоб вона злегка тріснула, але не розвалилася.


У форму, де картопля запікатиметься, влити трохи оливкової олії і розкидати по дну пластинки часнику (я вичавили його на кожну бульбу зверху, на дно дека не ризикнула, щоб не згорів).

Скласти у форму для запікання картоплю, посолити крупною сіллю, посипати сухим розмарином.
Зверху на кожну бульбу покласти приблизно 1 ч. л. вершкового масла (залежить від розміру картоплі, якщо маленька — масла менше).


Поставити в гарячу духовку й запікати до рум'янцю.


Накладати в тарілки, поливаючи ароматним маслом.

Окремим рядком: жодних інших приправ у вигляді чорного перцю, паприки, куркуми не потрібно. Часник і розмарин дають неповторний аромат! 

овочеві страви, картопля, португальська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 699
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1051
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1195
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 660
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: