clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

30 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 946

Лохікейтто — фінський вершковий суп із лососем


Фото: автора

Найніжніші вершки, дуже смачний лосось і теплий хлібчик...

Lohikeitto — знаменитий традиційний фінський вершковий суп із лосося. Він виходить дуже наваристим, ситним і ароматним. Класичний Лохікейто вариться на бульйоні з лосося зі свіжими кропом і петрушкою. Але головний секрет цього фінського шедевру — в наваристому, рожевого кольору бульйоні. У суп обов’язково додаються жирні вершки і крохмаль, що надає йому особливу оксамитовість.


Інгредієнти:
300 г лосося+голова риби, 2 цибулини, 2 морквини, лавровий листок, 300-400 г картоплі (почищеної і нарізаної кубиками), 0,5 л вершків (бажано жирних), 1,5-2 ст. л. крохмалю (чим більше крохмалю, тим густішим буде бульйон), 1 ст. л. вершкового масла, пучок зеленої цибулі, сіль, перець, свіжий кріп та зелень петрушки, лимон (порційно за бажанням).


Приготування:
У великій каструлі поставити варити голову лосося (нам буде потрібен лише рибний бульйон). Цибулю почистити та нарізати кубиками, моркву — натерти на тертці. Спасерувати овочі на вершковому маслі. Як тільки цибуля стане прозорою, додати подрібнену зелену цибулю. З бульйону вийняти голову та покласти засмажку. Довести до кипіння, зменшити вогонь і викласти картоплю. Закрити кришкою і варити до готовності картоплі. Потім додати в каструлю шматочки лосося і варити близько 5 хвилин. Влити вершки й перемішати.
Приготувати крохмальну «кашку», змішавши крохмаль з 2 ст. л. води, помішуючи до повного розчинення крохмалю. Додати цю суміш у суп і варити доти, поки він не загусне. Посолити й поперчити за смаком, приправити мускатним горіхом, притрусити нарізаним кропом і петрушкою. При подачі вичавити сік лимона (за бажанням).


 

перші страви, риба та морепродукти, суп, лохікейтто, фінська кухня, лосось

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 975
Дуже швидкий, дуже легкий і дуже смачний! Коли зовсім немає часу, ця перша страва – просто чарівна паличка.
Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 712
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1219
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1281
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Показати ще
Коментарів - 0: